Gemeenteraad herdenkt Nora Tang

Nora Tang

Met een boeket bloemen op haar lege plaats in de raadzaal heeft de gemeenteraad woensdagavond het zaterdag overleden raadslid Nora Tang van de Ouderencombinatie Amstelveen (OCA) herdacht, in aanwezigheid van haar zoon en dochter. De raad hield een ogenblik stilte aan het begin van zijn vergadering.

Nestor Hans Bulsing (VVD) zei dat het op 86-jarige leeftijd overleden raadslid zich altijd zeer helder van geest toonde. “Wij zijn haar veel dank verschuldigd”, zei hij.

Volgens burgemeester Bas Eenhoorn is een bijzondere vrouw de gemeenteraad ontvallen. “Zij had een grote liefde voor Amstelveen. Natuurlijk had zij ook een politieke overtuiging, maar in feite had zijn Amstelveen lief. Onze deelneming past de familie maar zeker ook de gemeenteraad. Zij streed voor ouderen, maar altijd op een manier die past in de vriendschappelijke verhoudingen, zoals wij die hier kennen”, zei hij.

De burgemeester meldde onder meer dat het haar is gelukt gratis openbaar vervoer in de regio voor ouderen met een minimum

Bas Eenhoorn. Foto: amstelveenweb.com

inkomen te verkrijgen. Nora Tang stond volgens hem ook in de samenleving en vooral in haar doelgroep. Daarmee toonde zij zich volgens hem een volksvertegenwoordiger, die geregeld op koffie- en theevisite ging in verpleeghuizen.

Volgens Eenhoorn had zijn veel kennis omtrent de stad. Bij de raadzaal stond de maquette die Tang maakte voor bebouwing van de tunnel over deA9, toen die nog was gepland. Ondanks haar overlijden werd de vergadering besloten met het gebruikelijke drankje. Zo zou Tang het volgens Eenhoorn hebben gewild. “Zij vond dat achteraf met elkaar praten bij een drankje altijd zo gezellig.”

In verband met het overlijden van Nora Tang hebben de lijsttrekkers van de politieke partijen besloten hun verkiezingscampagnes stil te leggen tot na haar uitvaart. De campagnes worden dinsdag 20 februari vanaf 9.00 uur weer opgepakt.

 

Lees ook:Oudste raadslid Nora Tang (86) overleden (OCA)
Lees ook:Ouderencombinatie wil openbare toiletten
Lees ook:Straatnaambord Kazernepad in ere hersteld
Lees ook:Nora Tang voert ouderenlijst weer aan
Lees ook:Eenhoorn: ‘Gekozen burgemeester komt’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.