GroenLinks wil beter dierenwelzijn

Cheima (links) en Stieneke

Er moet een beter gemeentelijk welzijnsbeleid voor dieren en een speciale wethouder daarvoor komen. Dat vindt de fractie van GroenLinks in de gemeenteraad. Zij constateert dat welzijn van dieren de laatste jaren steeds meer belangstelling krijgt van landelijke en lokale politiek.

Volgens GroenLinks-raadslid Stieneke Kruijer moet de gemeente in de komende raadsperiode in Amstelveen een ‘proactief gemeentelijk dierenwelzijnsbeleid’ opstellen.

Daarmee bedoelt ze dat het verder moet gaan dan uitvoeren van wettelijke taken.

“Het benoemen van een wethouder Dierenwelzijn die dit specifieke beleidsveld krijgt toegewezen, staat hoog op ons verlanglijstje,” zegt ze.

Met dierenwelzijn wordt in brede zin het welbevinden van dieren bedoeld. Maar volgens GroenLinks heeft het ook een sociale context vindt dierenmishandeling vaak plaats in een omgeving waar meerdere vormen van geweld plaatsvinden.

”Het is belangrijk dat ook de gemeente Amstelveen goed beleid ontwikkelt op het gebied van dierenwelzijn”, zegt kandidaat raadslid Cheimaa Aouni. In het te ontwikkelen beleid moet volgens haar gestuurd worden op een integrale aanpak voor dierenwelzijn met alle partners. “Maar ook armoedebeleid en eenzaamheidsbeleid hoort in combinatie tot zorg voor dieren tot de taak van de gemeente.” Die moet naar haar mening een voortrekkersrol gaan spelen in de veranderende maatschappelijke discussie over dierenwelzijn. “Mijn ambitie als nieuw raadslid is om integraal dierenwelzijnsbeleid in Amstelveen te initiëren,” zegt ze.

Er zijn in Amstelveen verschillende organisaties en instellingen die zich bezighouden met dierenwelzijn. GroenLinks zegt een geïntegreerd gemeentelijk dierenwelzijnsbeleid te willen opstellen, samen met organisaties en betrokken inwoners.

 

Lees ook:GroenLinks tegen uilenshow Stadsplein
Lees ook:GroenLinks tegen stop subsidie Griffioen
Lees ook:GroenLinks walgt van dieronvriendelijke mollenklemmen
Lees ook:AVA wil fonds en voedselbank voor dierenarts minima
Lees ook:GL: Noodhulp dieren niet louter geldkwestie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.