OCA wil meer elektronica bij ouderen

Percy de Robles

Er kwamen best ouderen binnen die in gesprek gingen over politiek, zaterdag in De Bolder. Daar presenteerde zich Ouderen Combinatie Amstelveen (OCA). Op diezelfde dag stierf OCA-raadslid Nora Tang. Onduidelijk was trouwens of men nu kwam om te praten over partijpolitiek met het ook op de raadsverkiezingen in maart of over het gratis knippen in de kapsalon van De Bolder, verricht door de nummer 2 op de kandidatenlijst van OCA, Daniëlle Hacquebard, die in het dagelijks leven ook kapster is.

Het partijprogramma van OCA ziet overzichtelijk uit en bevat vrijwel uitsluitend wensen in het belang van de ouderen. Onder meer wil de partij dat na de proef (die twee jaar duurt) het gratis openbaar vervoer voor ouderen met een minimum inkomen doorgaat. Sterker nog: OCA wil dat dan introduceren voor alle 65 Plussers, ongeacht hun inkomen. Lijsttrekker Percy de Robles weet overigens niet welk prijskaartje aan dat laatste is verbonden. Maar hij constateert dat Connexxion voor ouderen al een jaarabonnement aanbiedt voor € 125 per jaar, dus dat kan de gemeente wel overnemen, denk hij.

Andere wensen van de OCA: Voldoende betaalbare seniorenwoningen en geschikt maken van bestaande woningen voor 55 Plussers; een wethouder voor ouderenzorg; uitbreiding van de mogelijkheden voor de Amstelveenpas (korting voor minima); rolstoeltoegankelijke openbare gebouwen; stimuleren van aandacht voor eenzame ouderen; betaalbaar houden van sporten voor ouderen.

De OCA wil verder dat bij ouderen meer huiselijke elektronica (domotica) wordt geïnstalleerd, onder meer ten behoeve van de veiligheid.

 

Lees ook:Ouderenpartij met gratis knippen in kiesstrijd
Lees ook:Weer gratis knippen bij OCA in de Bolder
Lees ook:Nieuwe lijsttrekker: ‘OCA wordt volwassen’
Lees ook:Oudste raadslid Nora Tang (86) overleden (OCA)
Lees ook:OCA stemt in met bezuinigingen ouderenvervoer

3 reacties op “OCA wil meer elektronica bij ouderen

 1. gerben

  Fijn dat je er bij kon zijn, Johan. Dank voor het verslag.

    /   Beantwoorden  / 
 2. X

  Zijn genoeg andere partijen die dit ook willen. Daarvoor hoef je niet bij OCA te zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Quingo

  Ik vind het een goed idee dat het OV voor ouderen met minder inkomen doorgaat. De kosten kunnen dan ook erg oplopen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.