Burgerbelangen wil ‘dwars zitten’ met bewoners

Hoewel Burgerbelangen (bbA) als coalitiepartij nooit B&W zal dwarsbomen, blijkt zij in de aanloop naar de verkiezingen wel het fenomeen ‘dwarszitten’ te hebben uitgevonden. Want in verkiezingstijd praten politici nu eenmaal met de mensen wan wie zij zich vervolgens vier jaar lang weinig plegen aan te trekken.

Om met burgers (dus kiezers) in gesprek te komen hebben ‘de belangrijkste kandidaten op de kieslijst’ (er zijn kennelijk ook volslagen onbelangrijke kandidaten) een licht klapbankje bij zich, meldt bbA. Uitgeklapt kan men dat haaks laten aansluiten banken in de parken en op wandelpaden waardoor men min of meer schuin tegenover de bewoner komt te zitten. BbA noemt het bankje de dwarszitter.

Fietsers

Het is een voorstel van fractievoorzitter Jitze Bakker. Volgens hem blijkt in de praktijk dat men in zo’n setting tot diepgaander gesprekken komt. Bakker: “We hebben afgesproken dat we ook na de verkiezingen doorgaan met deze manier van praten met de burgers”.

Fractievoorzitter Jitze Bakker en de bbA-kandidaten voor de nieuwe raad Jacqueline Solleveld, Marga van Herteryck en lijstduwer Linda Roos deden al wat ervaring op. Jitze Bakker: “Ik kwam met Jacqueline Solleveld met een dame in gesprek, die grote problemen had met de vele fietsers op wandelpaden. Dat is niet alleen hinderlijk, maar oudere mensen, soms met rollator, schrikken en zijn bang om te vallen. Het is dus ook gevaarlijk”.

Jacqueline Solleveld vindt dat soms onduidelijk is wat wel en niet mag. “Amstelveen is terughoudend met verkeersborden omdat ze het beeld vervuilen, maar het moet toch mogelijk zijn duidelijk te maken dat die paden alleen voor wandelaars zijn”, zegt ze.

Parkeerdruk 

In het Oude Dorp kregen Marga van Herteryck en Linda Roos alles te horen over de parkeerdruk bij het raadhuis, het onderhoud van straatmeubilair en informatieborden. Er werden suggesties gedaan over het passend maken van bijvoorbeeld de lantaarnpalen in de typische sfeer van het oude dorp.

Armoede

In Westwijk kregen de bbA-ers (weer eens) iets over armoede te horen. Bewoners zeggen te kunnen zien welke gezinnen met kinderen het moeilijk hebben. Zij pleiten voor hulp en advies. Men heeft behoefte aan meer vrijwilligers o.a. om mensen in de bijstand te ondersteunen. Zorgen zijn er over de huisvesting in Amstelveen van starters en jonge gezinnen met kinderen, meldt bbA. “Kunnen onze kinderen zich nog wel in Amstelveen vestigen” , was een andere vraag.

‘Aan de orde kwam ook het thema eenzaamheid’, laat bbA weten. ‘Een bewoner die niet met naam genoemd wil worden beschreef hoe hij zich steeds eenzamer gaat voelen in zijn eigen straat. Hij is gehandicapt en daardoor wordt volgens hem de afstand met nieuwe bewoners groter.

Hij vindt het moeilijk met hen aansluiting te krijgen.

Bakker: “Door die 1 op 1 – gesprekken gaan de mensen en hun problemen meer voor je leven. Je krijgt er een gevoel bij en je wil er wat aan doen. Ik vond het mooi dat mijn opvolgers in de bbA–fractie ook vinden dat we dit blijvend moeten doen. Dus er mee doorgaan na de raadsverkiezingen”.

 

Lees ook:BBA: Evenveel vrouwen als mannen op lijst
Lees ook:Jitze Bakker fractievoorzitter bbA
Lees ook:Bot weer lijsttrekker Burgerbelangen
Lees ook:Ex-raadslid CDA nu op kandidatenlijst bbA
Lees ook:Vrijwel compleet nieuwe raadsfractie Burgerbelangen

4 reacties op “Burgerbelangen wil ‘dwars zitten’ met bewoners

 1. Kees

  Ik stel mij dan maar altijd weer de vraag. Wat heeft deze partij behorend tot de coalitie eigenlijk bereikt voor de amstelveners.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Rotary-vriendje

  Héle originele en goede actie van BBA !

  Echter, beperk het niet alleen tot de aanloop naar de verkiezingen.

    /   Beantwoorden  / 
 3. John van den Heuvel

  Linda Roos heeft voor ons de heemparken veilig gesteld en de heer Bakker (zucht) weer het Oude Dorp gevonden en een duurzaam dwarszitter gebouwd. Binnenkort zien we hem (zucht) niet meer terug, dus ben benieuwd welke BBA-er gaat het vacuüm straks opvullen met een nieuwe revolutionaire idee?

    /   Beantwoorden  / 
 4. App

  “Amstelveen is terughoudend met verkeersborden omdat ze het beeld vervuilen.”

  Breek me de bek niet open..

  Overtredingen van gewenste regels zijn ook een vorm van vervuiling.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.