Ouderenpartij met gratis knippen in kiesstrijd

Percy de Robles

De Ouderen Combinatie Amstelveen (OCA) begint nu ook aan de verkiezingscampagne en is op zaterdag 10 februari van 13.00 tot 16.30 uur in wijkcentrum de Bolder aan Groenhof om met inwoners te praten. Men kan daar zich ok gratis laten knippen door een van de kandidaten. De Bolder beschikt over een kapsalon. Lijsttrekker Percy de Robles en Daniëlle Hacquebard, twee op de kieslijst, zijn er.

Daniëlle Hacquebard komt volgens OCA uit de zorg en is toevallig ook kapster. Vandaar het aanbod. Zij zegt in de zorg veel ouderen te hebben leren kennen, die moeite hadden om rond te komen. “Een knipbeurt vonden ze vaak toch kostbaar. Het leuke is dat wij dat nu kunnen doen en ondertussen in gesprek gaan met elkaar.”

Volgens lijsttrekker Percy de Robles moeten ouderen veel inleveren. “Laten wij dan in elk geval ervoor zorgen dat hun haar gratis geknipt wordt. Ouderen worden al geknipt en geschoren door de overheid en pensioenfondsen, dat kost ze geld. Niet bij ons dus”, zegt hij.

De Robles heeft naar zijn zeggen als docent ‘meer bewegen voor ouderen’ wekelijks contact met de doelgroep. Percy: “Vaak word

Danielle Hacquebard

ik na mijn lessen aangesproken, door cursisten, maar ook door verzorgenden en familie, in de wijkcentra en verzorgingstehuizen. Wat ik vaak hoor, is dat inwoners toch tegen een muur aanlopen bij het WMO-loket van de gemeente. Ook de eigen bijdrage wordt gezien als een drempel. De gemeente kan hier wat aan doen.”

 Huisvesting

OCA zegt dat in Amstelveen het nodige beter kan voor ouderen, zoals op het gebied van de huisvesting van die steeds groter wordende groep. Zowel voor ouderen als mantelzorgers en starters op de woningmarkt moeten er volgens haar betaalbare woningen komen. “Nu zien wij ook de jongeren wegtrekken uit Amstelveen, de toekomstige mantelzorgers, een kwalijke zaak dus”, zegt De Robles.

Als het knippen in de Bolder een succes is, denkt OCA er over na vaker gratis knipbeurten te organiseren.

De laatste die plaats kan nemen in de stoel voor het knippen is om 16.30 uur, meldt Hacquebard. Zij wil haar wel wassen, maar alles gaat volgens haar sneller als men dat thuis doet.

 

 

 

Lees ook:Weer gratis knippen bij OCA in de Bolder
Lees ook:OCA wil meer elektronica bij ouderen
Lees ook:Fractievoorzitter Spinhoven door OCA uitgekotst
Lees ook:Nieuwe lijsttrekker: ‘OCA wordt volwassen’
Lees ook:Oudste raadslid Nora Tang (86) overleden (OCA)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.