Politieke avond met alle partijen in raadhuis

Opdat de bevolking kan aanhoren wat de tien politieke partijen de komende jaren in de gemeenteraad denken te gaan doen. wordt maandag 24 januari (19.00 uur) een politieke bijeenkomst gehouden in het raadhuis. Daar kan natuurlijk niet iedereen heen komen (vol=vol, meldt de gemeente), maar wie er bij wil zijn kan zich tot 19 januari opgeven via [email protected] of 020-5404366. Er kunnen maximaal vijftig mensen aan de meeting meedoen.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door de raadsgriffie, in samenwerking met de politieke partijen. In maart zijn er verkiezingen voor de gemeenteraad en de in Amstelveen actieve partijen die daaraan meedoen kunnen politieke plannen er ontvouwen. “Deze bijeenkomst is bedoeld voor de inwoners van Amstelveen die interesse hebben in de (lokale) politiek”, meldt de griffie. Volgens haar kan men er meer te weten komen over hoe de gemeenteraad besluiten neemt en hoe inwoners daar invloed op uit kunnen oefenen. Het gaat dan vooral om inwoners die zelf politiek actief denken te worden of in de toekomst raadslid. Overigens zijn voor de komende verkiezingen de kandidatenlijsten van vrijwel alle partijen al klaar en door de respectieve besloten ledenvergaderingen goedgekeurd.

In het eerste gedeelte van de bijeenkomst op 24 februari krijgen deelnemers daaraan informatie over de werking van het lokale bestuur. Over de rolverdeling van gemeenteraad, college van B&W en burgemeester, bijvoorbeeld en over wie van de drie wat doet. Ook wordt men geïnformeerd over het raadswerk en met welke krachtenvelden met als raadslid heeft te maken.

Vervolgens is er een speeddate met vertegenwoordigers van alle politieke partijen die op 21 maart 2018 meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amstelveen. Dat kan gaan over ervaringen van die partijen met het lokale bestuurt, het raadswerk en de mogelijkheden om binnen de partijen actief te worden. Tijdens de plenaire afsluiting van de avond is er nog volop gelegenheid vragen te stellen.

 

 

 

Lees ook:Politieke avond raadhuis afgelast – VVD springt in gat
Lees ook:Lijstverbinding Burgerbelangen en Ouderencombinatie
Lees ook:ProDemos: Kennis maken met Amstelveense politiek
Lees ook:Gemeenteraad komt praten met wijk KKP
Lees ook:Joël Voordewind (ChristenUnie) in Stadshart

3 reacties op “Politieke avond met alle partijen in raadhuis

 1. Jacob

  De bevolking mag alleen aanhoren..

    /   Beantwoorden  / 
 2. CeeBee

  De eerste mogelijkheid om in de raad actief te worden is dus pas over ruim vier jaar. Dit gezegd hebbend zou ik toch wel heel erg benieuwd zijn naar de ware reden om dit anderhalve maand voor de verkiezingen te organiseren. Iemand? JB?

    /   Beantwoorden  / 
 3. 🤪

  Als alleen maar de kandidaten die staan op de diverse lijsten, is het al gemeentehuis al stampvol . Voor de rest eens met CeeBee, enkel voor de show.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.