Tophockeyster en Pieter Monkelbaan op lijst BBA

Carole Thate

Om twee meer bekende mensen of door de partij gewaardeerde mensen voorrang te geven, moesten voormalig raadslid Harrie Pijnenborg en bestuurslid Paul van der Meer hun respectievelijk negende en tiende plaats op de voorlopige kandidatenlijst afstaan.

Het bestuur koos op die plaatsen voormalig tophockeyspeelster Caroline Thate (9) en voormalig voorzitter van onder meer Sporting Martinus en lokale omroep RTVA Pieter Monkelbaan (10).

Over de definitieve lijst beslist donderdag de ledenvergadering. Thate sloot zich aan bij bbA en kwam meteen op de kandidatenlijst, zij het op een onverkiesbare plaats, net als Monkelbaan.

Zij is nu directeur van de World of Johan Cruijff, waarin de nalatenschap van de op 24 maart 2016 overleden beroemde voetballer is ondergebracht. Volgens het bestuur is in de partij enthousiast gereageerd op de aanmelding van de bekende Amstelveners.

Carole Thate speelde 168 interlands en maakte drie Olympische Spelen mee: 1992, 1996 en 2000. In Atlanta 1996 en in Sydney

Pieter Monkelbaan

won zij met het hockeyteam brons. Tijdens haar carrière studeerde ze af als kinderpsycholoog en een jaar voor haar afscheid van het tophockey, in 2000, werd zij directeur van de Johan Cruyff Foundation. Deze functie vervulde zij 16 jaar lang.

In die tijd won zij het vertrouwen van de familie Cruijff. Toen zij liet weten klaar te zijn voor iets anders kreeg de functie van general manager van The World of Cruyff. Hierin zijn alle activiteiten van Cruijff gebundeld, zoals de Cruyff Foundation, Cruyff Institute, Cruyff Football, Cruyff Classics en Cruyff Library.

Bestuurslid KNHB

Carole Thate was vijf jaar bestuurslid van de Hockeybond (KNHB), maar die functie legde zij neer toen haar partner Alyson Annan werd aangetrokken als bondscoach van de oranje hockeydames. Zij wilde iedere schijn van mogelijke belangenverstrengeling vermijden. Wel is Carole Thate bestuurslid van de Cruyff Foundation, bestuurslid van het fonds voor de Topsporter, lid van de Raad van Toezicht van de Stichting Exploitatie Olympisch Stadion Amsterdam en van de Raad van Toezicht van het Health Center Hoenderdaal.

Carole Thate kreeg volgens de partij een relatief hoge klassering op de kandidatenlijst ‘omdat haar aanmelding bij bbA niet alleen symbolisch is’. Ze zegt: “Ik wil echt van waarde zijn en wat toevoegen. Ik ben nog nooit politiek actief geweest, maar heb er via mijn werk wel zijdelings mee te maken. Nu ik ruim twaalf jaar en met veel plezier met mijn gezin in Amstelveen woon, hoop ik via de bbA een kijkje in de keuken van de lokale politiek te krijgen. Om me vervolgens verder te oriënteren of, en zo ja, waar ik er een bijdrage aan kan leveren.”

Monkelbaan

Pieter Monkelbaan was 35 jaar bestuurder van Martinus, waaronder 21 jaar voorzitter. In die tijd groeide de club tot 1400 leden uit en hij is nu erevoorzitter. Op sportpark Overburg werd de zittribune naar hem genoemd. Monkelbaan is ondernemer, crisis- en transitiemanager in de financiële dienstverlening en mede-eigenaar van MyCardWallet, een bedrijf dat content levert voor iCards op Wallet apps, standaard op veel smartphones.

“Ik stemde al op Harrie Pijnenborg en een onafhankelijke lokale partij voor en door Amstelveners”, zegt hij. BBA is volgens hem en partij die het bijzondere karakter van Amstelveen wil bewaren en, waar wenselijk, uitdagend verbeteren.

 

Lees ook:Carole Thate (bbA) voorzitter exclusief sportgezelschap
Lees ook:Henk Bleekemolen nieuwe voorzitter RTVA
Lees ook:BBA: Evenveel vrouwen als mannen op lijst
Lees ook:Hockeyster Carole Thate gaat lokale politiek in
Lees ook:Ruud Kootker fractievoorzitter Burgerbelangen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.