VVD rekent op nog grotere fractie

Terwijl landelijk politiek leider (premier) Mark Rutte van de VVD tijdens het congres van zijn partij meldde dat iedereen daar binnen kan komen, hielden de lokale liberalen – net als alle andere over transparantie leuterende politieke partijen in Amstelveen – de ledenvergadering strikt besloten en nodigden de lokale media niet uit. Woensdag stelde die vergadering de definitieve kandidatenlijst vast, die overigens in niets afweek van de al door amstelveen.blog.nl gepubliceerde.

De lijst ziet er dus als volgt uit: Herbert Raat (1), Janneke Leegstra (2), Kees Noomen (3, nu fractievoorzitter), Rob Ellermeijer (4), Hans Bulsing (5), Tom Coumans (6), Paul Feenstra (7), Arjan Gerritsen (8), Bas Zwart (9), Remco Snoek (10), Victor Frequin (11), Benjamin Smalhout (12). Inza Gast (13), Jos Beerepoot (14), Jet Smit (15), Jurgen Sommer (16) en Elena Vermes (17). De lijstduwers zijn Rolf Thung (18), Christa de Kemp (19), Sander Lusink (20) en Walter Vervenne (21). Het ziet er naar uit dat Kees Noomen van de nieuwe fractie geen voorzitter blijft.

Landelijk blijken leden van en stemmers op de VVD over te gaan naar het Forum voor Democratie. Die partij doet – gelukkig voor de plaatselijke VVD – in Amstelveen niet mee. Voorzitter Claudio Mancinelli vindt de kandidatenlijst, hoewel in de fractie weinig zal veranderen, ‘ambitieus’ en ‘een mix van ervaren raadsleden en enthousiaste nieuwkomers’. Hij verwacht zelfs dat de VVD met een grotere fractie in dan de huidige (9 personen) in de raad terug komt, waardoor de nu zittende raadsleden, Victor Frequin en Gast, terug zouden keren in de raad. Overigens is de fractie nu al de grootste, gevolgd door D66 met acht zetels.

Wethouder Herbert Raat was begin november al benoemd tot lijsttrekker. Volgens de VVD werd de ledenvergadering woensdag druk bezocht. Of en wat er door de leden werd gezegd, blijft kennelijk geheim.

 

Lees ook:VVD: 3 raadsleden vrijwel onverkiesbaar
Lees ook:Raat, nu fractievoorzitter VVD, leidt coalitie-overleg
Lees ook:Leden VVD akkoord met Herbert Raat als lijsttrekker
Lees ook:Herbert Raat lijsttrekker voor de VVD
Lees ook:VVD: één verkiesbare nieuwe naam op kandidatenlijst

4 reacties op “VVD rekent op nog grotere fractie

 1. vrouwenfan

  Lekker zo een partij. Eerste 12 plekken welgeteld EEN vrouw.
  “We konden geen geschikte vrouwen vinden”. Dat zei Mark Rutte schaamteloos toen hij het lage aantal VVD ministers verdedigde. Dezelfde partij in Amstelveen – lees Herbert Raat en Claudio Mancinelli zegt dit circa 100 jaar na invoering van het passieve en actieve vrouwenkiesrecht. SGP aan de Amstel…heet VVD! Voor Vrouwenfobie en Demofobie!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rotary-vriendje

   Ik begrijp wel dat de VVD zo weinig vrouwen op de lijst weet te krijgen. Welke vrouw heeft nou zin an ?

     /   Beantwoorden  / 
   1. P.G. van Faassen

    Tja, die onwelriekende SP gleuvenbrigade daar zit ook niemand op te wachten.

      /   Beantwoorden  / 
 2. Elias

  Heeft de SGP geen vrouwelijk raadslid dan?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.