Fractieleider Spinhoven uit OCA, blijft in raad

Cor Spinhoven

Cor Spinhoven is niet langer fractievoorzitter van de Ouderencombinatie Amstelveen (OCA) in de gemeenteraad. Hij heeft zich als lid uit die lokale partij teruggetrokken en vormt tot de volgende raadsverkiezingen de eenmansfractie Lijst Spinhoven. Naar zijn zeggen is hij door de OCA, die de laatste tijd opnieuw bol staat van onderlinge ruzies tussen de leden, op een ‘schandalige wijze’ naar een niet verkiesbare plaats op de kandidatenlijst geëindigd.

“Dit heeft mij persoonlijk diep geraakt”, zei hij woensdagavond aan het begin van de vergadering van de gemeenteraad. “Ik heb mij 3,5 jaar met hart en ziel ingezet voor deze partij en de vele Amstelveense kiezers die op mij hebben gestemd. De teleurstelling is dat ook erg groot. Maar ik mag dan deze interne partijstrijd hebben verloren, ik geeft mij niet gewonnen.”

Vandaar zijn besluit per direct zijn lidmaatschap van de OCA op te zeggen en zich niet

Nora Tang

langer voor die partij als kandidaat-raadslid beschikbaar te stellen. Na alles wat er is gebeurd, wil hij zich niet langer inzetten voor de OCA. “Het belang van de kiezers die op mij hebben gestemd staat voorop. Die belangen zal ik tot aan de verkiezingen in maart 2018 met volle overtuiging blijven behartigen en daarna. Amstelveen kan op mij rekenen.”

Coup

Op een concept kandidatenlijst was Spinhoven de lijsttrekker, maar tijdens de ledenvergadering werd hij opeens naar de zevende plaats gedirigeerd en nam Percy de Robles, nu burgerraadslid (dat wil zeggen dat hij deel uitmaakt van een raadscommissie maar niet van de gemeenteraad), die plaats over. Hij werd daarbij gesteund door zijn familie, inclusief zijn 18-jarige dochter. Volgens Spinhoven is er door de familie De Robles een coup gepleegd en zou hij tijdens de bewuste ledenvergadering vrienden hebben gemobiliseerd, van wie sommigen pas lid van de partij waren geworden.

Vrouw in bestuur

OCA wordt nu in de gemeenteraad alleen vertegenwoordigd door Nora Tang (85), die nu als derde op de lijst staat, na nieuwelinge in de partij Daniëlle Hacquebard, hoewel zij eerder aangaf niet meer in de raad terug te willen terugkeren.

De echtgenote van de lijsttrekker, Veerle de Robles, is zowel voorzitter als secretaris van OCA. Het enige andere bestuurslid is penningmeester Peter van der Voort, die overigens ook op de kandidatenlijst staat. Van enige belangenverstrengeling is volgens Veerle de Robles geen sprake.

 

 

 

Lees ook:Fractievoorzitter Spinhoven door OCA uitgekotst
Lees ook:Nieuwe lijsttrekker: ‘OCA wordt volwassen’
Lees ook:Pier Rienks lijsttrekker CDA, Spinhoven nr. 4
Lees ook:Weer gratis knippen bij OCA in de Bolder
Lees ook:OCA-fractie verliest kort geding, Fokkink lijsttrekker af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.