Wil Roode bij Top 5 op SP-kandidatenlijst

Patrick Adriaans

Nadat raadslid Patrick Adriaans al voor de SP als lijsttrekker is aangewezen, bracht die partij nu de concept kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen naar buiten. Op 15 november stelt de ledenvergadering van de SP Amstelveen de definitieve lijst vast. Dat die anders uitvalt, wordt niet aangenomen.

Joep van Erp, tot voor kort fractievoorzitter, verhuisde op eigen verzoek naar de vierde plaats op de lijst en Adriaans nam zijn functie in de fractie over. Die is in het dagelijks leven activiteitenbegeleider bij Nieuw Amstelrade en actief als vakbondslid. Op de tweede plaats staat raadslid Marina Casadei (vrijwilligerscoördinator bij Humanitas).

Nazir Husseini, nu zogenoemd burgerraadslid (deel uitmakend van een

Wil Roode

raadscommissie maar niet van de gemeenteraad) staat op de derde plaats. Hij is werkzaam bij Rijkswaterstaat. Nummer 4 op de lijst is dus raadslid Joep van Erp, werkzaam als werkvoorbereider bij een reïntegratiebedrijf, en de top 5 wordt afgesloten door Wil Roode, actief in de Vrijwilligersraad Minima Amstelveen (VMA). Wil Roode kwam over van de PvdA en ligt overhoop met B&W, omdat die het adviesorgaan Participatieraad Minima Amstelveen (PMA), waarbij zij betrokken was, plotseling hebben opgegeven. Met anderen heeft zij inmiddels de VMA gesticht.

 Lijstduwers

Daarnaast zijn er drie lijstduwers: Adri Glastra van Loon, vrijwilliger bij het Odensehuis op 23, Grea Twint, voormalig burgerraadslid en motor achter de Voedselbank Amstelveen op 24 en het Amstelveense 1e kamerlid Henk Overbeek op 25.

De rest van de lijst bestaat uit: 6. Jan Wolters, 7. Marco Lucas, 8. Frank Bikker, 9. Gerda Polman, 10. Kirstin Lackert, 11. Michel Duyx, 12. Margo Appels, 13. Arno Jacobs, 14. Daniëlle Lucas, 15. Dick Kolkman, 16. Jan Demming, 17. Monique Strous, 18. Jan Baks, 19. Claudia Nduwayo, 20. Nazifa Sakha, 21. Yildiz Kurt, 22. Helen Oltmans.

 Trots

Volgens Patrick Adriaans is een lijst samengesteld met veel gemotiveerde nieuwe mensen in de top en een brede afspiegeling van de leden, geduwd door drie kanjers. “Ik ben trots op deze lijst en zie de verkiezingen met vertrouwen tegemoet!” Ook wordt op de ledenvergadering van 15 november het verkiezingsprogramma vastgesteld, dat daarna wordt gepubliceerd.

 

Lees ook:Adriaans nu beoogd lijsttrekker SP
Lees ook:SP-fractie na verkiezingen waarschijnlijk ongewijzigd
Lees ook:Kandidatenlijst GroenLinks vol nieuwelingen
Lees ook:Raat: ‘AanZ moet zich aan CAO houden’
Lees ook:Linda Roos weer lijsttrekker Burgerbelangen

2 reacties op “Wil Roode bij Top 5 op SP-kandidatenlijst

 1. Rode Paprika

  Succes Marco Lucas! Als ik nog in Amstelveen had kunnen wonen dan had ik op jou gestemd! Nu moet ik het helaas overlaten aan anderen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Els

   En al die anderen dan?

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.