‘Coup familie De Robles in Ouderenpartij’

(Door Nita Spinhoven-Gooijers)

Reagerende op het artikel van Johan Bos op amstelveen.blog.nl het volgende.

Dit interview is door mij, mevrouw Nita Spinhoven-Gooijers gegeven.

Het laatste gedeelte van het artikel is door onderzoek journalist Johan Bos zelf toegevoegd, dit betreft namelijk zaken van vier jaar geleden, dat is verleden tijd. Hier volgt mijn verslag van de algemene ledenvergadering van de Ouderen Combinatie Amstelveen (OCA) op 11 oktober 2017.

Aanwezig waren 17 leden , onder twee twee bestuursleden (mevrouw de Robles, voorzitter /secretaris, en de heer Van der Voort penningmeester, een vriendje van de heer de Robles) en drie fractieleden namelijk Cor Spinhoven, Percy de Robles en mevrouw Seiffers. Raadslid Nora Tang was wegens ziekte niet aanwezig.

Nieuwe leden

Opvallend was dat zich tijdens de vergadering twee nieuwe leden hebben gemeld, die

Cor Spinhoven (OCA), fractieleider.

ook op de kieslijst wilden: Mevr D. Hacquebar ( 43jaar) en de heer Nico Kooiman. De eerste zei werkzaam te zijn geweest in de zorg en merkte op dat de ouderen in Amstelveen haar erg na aan het hart liggen. De tweede bleek plotseling weer boven water te zijn gekomen na twee jaar afwezigheid.

De voorzitter, mevrouw de Robles, ging verder met de punten op de agenda. Wim de Mol meldde het niet eens te zijn met de plaatsing op de concept kieslijst van Cor Spinhoven en Nora Tang, die volgens hem beiden niet hebben voldaan aan de door hen getekende bewilliging verklaring, waarin zij onder meer akkoord zouden zijn gegaan met een vastgesteld bedrag vanuit hun fractievergoeding aan het bestuur.

Boos

Percy de Robles

Ondergetekende werd vervolgens heel boos en vroeg de penningmeester even te bevestigen dat Spinhoven altijd aan zijn betaling verplichting heeft voldaan. De penningmeester bevestigde dat inderdaad en legde uit dat er nog een bedrag op de balans voorkomt van achterstallige afdrachten door het raadslid Tang (€ 2600). Ook hebben enkele leden hun contributie nog niet betaald.

De voorzitter gaf vervolgens enige uitleg over de privé situatie van mevrouw Tang, waarop de heer Dunnebier (90 jaar) zei het niet zo netjes te vinden op een ALV over privé zaken te beginnen. De heren De Mol en Dunnebier behoren beiden tot leden van het eerste uur.

Grimmig

Er heerste een grimmige stemming op de vergadering. Ik hielp mee met het uitdelen van de kieslijsten en het viel mij op dat er zoveel leden uit het de Robles kamp zijn met diverse machtigingen, die niet zichtbaar aan de aanwezig leden werden getoond. Opvallend was ook dat de dochter van het echtpaar De Robles (18 jaar) ook lid was gemaakt en machtigingen zat in te vullen.

Spinhoven stond op de voorlopige conceptlijst op de eerste plaats. Het was aan de

Nora Tang

leden op de ALV de definitieve lijst samen te stellen, die uit tien personen bestaat. Er werd volgens een puntenstelsel gewerkt; de nummer 1 op de lijst kreeg 10 punten en de rest steeds een punt minder aflopend naar 1 punt.

Controleren

De voorzitter wilde de ingevulde lijsten controleren. Omdat zoiets niet gewenst is, meldden de dames Spinhoven en Geel zich aan om dat te doen. Toen zij dat deden viel op Spinhoven bijna steeds op de laatste plaats stond, zelfs een keer op de elfde plaats (die er niet is). Ook viel op dat verschillende keren hetzelfde handschrift is gebruikt. Ik stapte op, omdat de uitslag kennelijk al bekend was.

De penningmeester las vervolgens de uitslag voor. De heer De Robles stond op de eerste, Danielle Hacquebard op de tweede en Nora Tang op de derde plaats. De vierde plaats was voor Nico Kooijman, dus alle vriendjes en mede standers van De Robles stonden op de eerste vier plaatsen. Daarna volgde de rest. Spinhoven stond nu plotseling op plaats zeven, dus is in principe onverkiesbaar.

Ook mevrouw Seiffers is op een onverkiesbare plaats gezet, terwijl zij altijd een zeer goede dossier kennis heeft en zich volledig inzet voor haar commissie Burgers en Samenleving.  De heer De Robles heeft in drie en een half jaar nog nooit zijn mond open gedaan in de beide raadscommissies waarvan hij deel uitmaakt.

Geschiedenis

Samenvattend nog even de voor geschiedenis. Mevrouw De Robles heeft in samenwerking met Nora Tang al maanden van te voren een plan bedacht om Percy de Robles op de eerste plaats op de lijst te krijgen.

Zij zorgden er eerst voor dat de bestuursleden Joop Siemens en Tim Lechner werden weggepest, zodat Veerle de Robles de voorzitter en secretaris kon worden. Peter van der Voort bleef Penningmeester. Verder hebben zij er voor gezorgd dat de heren C. de Veth en D. Landzaat uit de kiescommissie werden gezet, zodat zij hun handen vrij kregen om zelf een lijst samen te stellen. Er was dus geen kies commissie. Er hebben ook geen gesprekken plaats gevonden met de personen die zich hadden opgegeven voor de kieslijst. Dit is zeer ongebruikelijk. De eerste beginselen van een behoorlijk bestuur zijn met voeten getreden.

Judasstreek

 

Op deze manier willen winnen, geeft minachting voor onze intelligentie aan. Men ging er blijkbaar van uit dat wij dit spelletje niet door zouden hebben. Dit noemen ze nou een Judas streek. Wel drie en een half jaar heel aardig doen in je gezicht en dan zoiets flikken. Ik ben persoonlijk natuurlijk goed op de hoogte van wat er zich allemaal heeft afgespeeld, mede doordat er wel bij mij thuis werd vergaderd.

Om nu te moeten lezen dat mijn man niet goed gefunctioneerd zou hebben, volgens mevrouw De Robles, terwijl ik nog nooit commentaar op hem heb gehoord, vind ik een gekunstelde aantijging. Kom dan met steekhoudende argumenten.

Als u meer wilt weten over deze soap kunt u kijken op de website van RTVA of op de site amstelveen.blog.nl van Johan Bos.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook:Fractievoorzitter Spinhoven door OCA uitgekotst
Lees ook:Fractieleider Spinhoven uit OCA, blijft in raad
Lees ook:Negatieve sfeer bij OCA
Lees ook:OCA-fractie verliest kort geding, Fokkink lijsttrekker af
Lees ook:Oudste raadslid Nora Tang (86) overleden (OCA)

4 reacties op “‘Coup familie De Robles in Ouderenpartij’

 1. Rotary-vriendje

  Het blijft toch aanmodderen met die lokalen in de politiek. Ze missen een basis en zijn daarmee overgevoelig voor strubbelingen. Ik zal er nimmer op stemmen.

    /   Beantwoorden  / 
 2. CeeBee

  Natuurlijk is het een coup, maar daarmee is naar mijn mening niet gezegd dat de heer Spinhoven de ideale lijstaanvoerder is. De nieuwe lijsttrekker heb ik inderdaad nog nooit wat horen zeggen in de commissievergaderingen, maar de bijdragen van de heer Spinhoven bestaan alleen maar uit het voorlezen van stukjes tekst. Laat staan dat hij ooit heeft gedebatteerd.

  Een gemiste kans derhalve voor de OCA, want de enige die wel een zinnige bijdrage levert -Wil Seiffers- staat ook op een onverkiesbare plaats. Zo je bij de OCA nog van verkiesbare plaatsen kunt spreken natuurlijk..

    /   Beantwoorden  / 
 3. Beekman

  3 en een half jaar geleden heb ik op het OCA (Spinhoven) gestemd ervan uitgaande dat, zeker omdat het een partij is die opkomt voor de ouderen, dat er ook een groot besef is van normen en waarden! Zoals ik het nu lees hebben de heer en mevrouw Spinhoven hun huis opengesteld voor vergaderingen en zijn deze mensen (coupplegers) bij hun over de vloer geweest. Zoals ik lees is de heer Spinhoven nooit op de hoogte gesteld van enige onvrede en was hij in de veronderstelling dat alles in orde was binnen de partij. Ik ben niet politiek onderlegd maar ik vind het meer dan onfatsoenlijk wat hier gebeurd is! Als dit is hoe de nieuw verkiesbare personen zich menen te profileren dan distantieer ik mij van hun walgelijke mentaliteit en moeten zij zich diep, maar dan ook zeer diep schamen! Bah!Ik zal al mijn kennissen ( ook op leeftijd ) over deze lelijke streek inlichten!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Ploftomaat

  Het is nu de hoogste tijd om een echte ouderenpartij in Amstelveen te vormen, niet alleen die de door de andere partijen geschreven verhalen voorlezen, maar een echte en krachtige betrokken mensen die verstand hebben van bestuur en de politieke spelletjes.

  De manier, hoe deze lokale partij wordt tegenwoordig bestuurd is kinderachtig en heeft geen enkele betekenis in het echte politieke milieu en als ze zo doorgaan worden ze nooit serieus genomen door de andere partijen. Om geen landelijke voorbeeld, zoals de 50pluspartij.nl te volgen is niet alleen dom, maar leidt alleen naar lokale ruzies, die de partij geen positieve impuls geven en daardoor niets kunnen bereiken.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.