Debat over landbouw met D66-Kamerlid

D66 nodigt leden en niet-leden uit mee te praten over het landbouwbeleid in Noord-Holland, Nederland en Europa. De partij wil kringlooplandbouw en bodemkwaliteit, en zo het beste voedsel van de wereld produceren. Veranderingen gaan echter niet makkelijk en alleen stap-voor-stap, constateert D66. Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot wil dat boeren sneller verduurzamen en gaat hierover in gesprek op zaterdag 16 september van 12.00-15.00 uur in Broek op Langedijk.

De bijeenkomst wordt gehouden in Gebouw d’Oostkant van Stichting Veldzorg bij landschapsreservaat de Oosterdel in Broek op Langedijk, Dorpsstraat 86, www.oosterdel.nl  (zaalruimte IJsvogel met terras).

Het programma zier er als volgt uit. Van 10.00 tot 12.00 uur is er een vaartocht door het duizend eilandenrijk. Die is trouwens optioneel en het aantal plaatsen is beperkt, zodat men zich van tevoren ervoor moet aanmelden.

Om 12.00 is er een inloop met broodjes en om 12.30 uur heet Statenlid Noord-Holland Claudia Weemhoff, woordvoerder landbouw & natuur voor D66, iedereen welkom. Zij is ook discussieleider.

12.40: Korte inleiding bodembiologie voor boeren & politici door Pius Floris, directeur van Plant Health Cure. 13.00 uur:  Nederland moet alleen het beste voedsel produceren.  De Landbouwvisie van D66 gepresenteerd door Tjeerd de Groot.

13.30 uur: Discussie & conclusies. 14.30 uur: Einde & drankje op terras.

Toegang gratis, aanmelden noodzakelijk (vaartocht/lunch) via e-mail [email protected]

Lees ook:Miljoen voor wandelpaden in o.m. Amstelland
Lees ook:Veel weidevogels in De Ronde Hoep, dankzij boeren en boswachters
Lees ook:Provincie zoekt ‘Bedrijvig Groen’
Lees ook:Aandacht voor natuur en milieu op provinciegrond
Lees ook:Gratis cursus Politiek Actief van de provincie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.