VVD blij met pinbus collectanten

Dat de VVD als velen  de mogelijkheid nu met pin geld aan een collectant te kunnen geven, vindt die partij blijkbaar een eigen persbericht waard. De moderne manier van doneren is, naast efficiënt, ook een stuk veiliger voor de vrijwilligers, praat de partij andere voorstanders na.

Zelfs de VVD-fractie in de gemeenteraad spreekt zich bij monde van raadslid Rob Ellermeijer (woordvoerder Zorg) en burgerraadslid Bas Zwart (woordvoerder ICT) erover uit. “Doordat inwoners kunnen pinnen, dragen collectanten veel minder contant geld bij zich”, vindt het duo.  Maar volgens het tweetal hebben mensen ook steeds minder contant geld bij zich of in huis. Amstelveen hoort tot de 56 gemeenten waar de innovatieve collectebus wordt ingezet. “Meer dan de helft van alle transacties verloopt tegenwoordig digitaal. Pinnen bij een collectant past dus volledig in het huidige betaalgedrag,” zegt Ellermeijer.

Eerder kondigden 21 goede doelen aan gezamenlijk te investeren in vijfhonderd collectebussen. KWF Kankerbestrijding is het eerste goede doel dat in Amstelveen gebruik maakt van de pinbus. Doneren kan tot 25 euro contactloos of met pincode. Collectanten kunnen, indien gewenst, via een SMS de bon versturen. Voor wie toch liever contant doneren, is er nog een vak aan de zijkant van de bus beschikbaar.

 

Voorzitter Annemieke Luursema van KWF Kankerbestrijding in Amstelveen: “Er zijn tien pinbussen beschikbaar in Amstelveen. Nadat wij die gebruikt hebben, kan het volgende goede doel ermee aan de slag. De reacties zijn zeer positief. Inwoners vinden het een goed initiatief en het zelfs heel leuk te kunnen pinnen.”

Lees ook:Burgemeester levert portemonnee in
Lees ook:Rode Kruis AV zoekt collectanten
Lees ook:Inwoners kiezen doel voor Specsavers steun
Lees ook:Gemeente wil meer AED’s en training in reanimatie
Lees ook:VVD wil betere AED-burgerharthulp in de stad

3 reacties op “VVD blij met pinbus collectanten

 1. Frank Bikker

  Wat heeft een politieke partij hiermee te maken of wil de VVD zo een groot bedrag naar een goed en sociaal doel over maken? 😂😂

    /   Beantwoorden  / 
  1. onskentons

   Muhahahaha, wat een geweldige grap. En er zelf het hardst om lachen.

   Een nieuwe Youp is opgestaan. Succes kerel met je volle zalen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Frank

    Dank je wel.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.