Meeting GroenLinks over basisinkomen

Er komt weer een avond over het Basisinkomen aan. Woensdagavond 20 september (20.00 uur) houdt GroenLinks Amstelveen er weer een in P60. Een aantal gemeenten in Nederland (bijvoorbeeld Tilburg en Utrecht) bereidt zich voor op een experiment met het basisinkomen of een variant ervan, zegt de partij.

Vier sprekers geven van hun eigen positie uit hun ideeën en ervaringen met het Basisinkomen weer. Onder hen Alexander de Roo, voorzitter vereniging Basisinkomen, voormalig lid van het Europees Parlement voor GroenLinks. Hij spreekt over de acties die de vereniging Basisinkomen heeft georganiseerd naar aanleiding van de Internationale week van het basisinkomen in Den Haag en over de inhoud van het internationale congres binnenkort in Lissabon. De Roo demonstreert een rekenmodel, waarmee berekend kan worden hoeveel het invoeren van het basisinkomen Nederland zou gaan kosten bij verschillende bedragen van het basisinkomen.

Emeritus hoogleraar bedrijfskunde en innovatie van de Erasmus Universiteit en de Universiteit van Tilburg Bart Nooteboom, voormalig lid van de WRR, geeft de radicale veranderingen aan die zullen plaatsvinden in de maatschappij bij het invoeren van het basisinkomen.

Ambtenaar

Raadslid Petra Vlutters van Leeuwarden spreekt over de feitelijke situatie in haar stad met betrekking tot het uitvoeren van een pilot met het basisinkomen en de rol die raadsleden hierin vervullen.

En ook een bij het ontwikkelen van een experiment onvoorwaardelijk basisinkomen betrokken beleidsambtenaar van de gemeente Utrecht komt preken. Mogelijk start binnenkort in Utrecht een experiment ermee. Hij heeft het over de rol van ambtenaren in het proces bij de ontwikkeling van beleid ten aanzien van de invoering van een experiment met het basisinkomen. Voor meer informatie: Stieneke Kruijer, [email protected]

 

Lees ook:Bijeenkomst GroenLinks over basisinkomen
Lees ook:Info over basisinkomen in Buurtkamer
Lees ook:Basisinkomen: utopie of realistisch?
Lees ook:GroenLinks wil basisinkomen enmeer vrijheid minima
Lees ook:Symposium ter herdenking CU-voorzitter

Eén reactie op “Meeting GroenLinks over basisinkomen

  1. Frank

    GL is toch een beetje een partij van boomknuffelaars en luchtfietserij. Wel sympathiek, maar wat schiet je nu op met dit soort discussies. Vertaal het eens naar concrete voorstellen in de locale politiek en ga eens wat verder dan het tegenhouden van een sloop ten behoeve van een vleermuis en het ageren tegen Schiphol, dat toch niets helpt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.