PvdD wil groenste partij in raad worden

De Partij voor de Dieren (PvdD) wil in de gemeenteraad. Een lokale werkgroep bereidt de verkiezingscampagne voor. Donderdag presenteerde die zich tijdens een bijeenkomst waar leden, sympathisanten en andere geïnteresseerden input konden leveren voor het programma, waarmee de PvdD de plaatselijke politieke strijd aangaat. Vrouwen waren overigens donderdag verreweg in de meerderheid.

Verder meldden tal van aanwezigen vegetariër of veganist te zijn. Een van de veganisten hield een emotioneel betoog over zijn verdriet over wat vleeseters dieren aandoen. Zelfs op een congres van de PvdD had hij lunchpakketten gezien met daarin broodjes die met kaas en ham waren belegd, vertelde hij vol afschuw. Maar Katy van Tergouw, evident motor van de werkgroep, vroeg iedereen op een “harmonieuze, niet veroordelende wijze met elkaar om te gaan.”

Slecht

Want haar partij staat voor veel meer dan het welzijn van dieren, betoogde ze. Zij vindt de ecologische omstandigheden in Amstelveen bar slecht, maar wat er aan gedaan moet worden om die te verbeteren is goeddeels al door andere partijen, zoals GroenLinks, in de gemeenteraad bepleit. Zoals het stoppen met giftige bestrijdingsmiddelen van onkruid. De PvdD is volgens Van Tergouw de groenste partij van Nederland, die bij een zich als groene stad profilerende gemeente past. Een partij, zei ze, die eigenlijk niet van wijken weet. Dus niet een beetje minder vervuiling, maar helemaal geen vervuiling. Dus geen compromissen om een motie er door te krijgen en meer op de lange dan op de korte termijn gericht. “Je weet waar je op stemt.”

Duurzaam

Kernwaarden van de PvdD zijn duurzaamheid, mededogen, klimaatverbetering en meer biologische landbouw. Dat wil de partij kennelijk lokaal vertalen. “Belangrijk voor ons is wat er nu speelt”, zei Tergouw. Suggesties van het publiek voor de te verdedigen standpunten in de gemeenteraad varieerden van zorg voor vleermuizen tot een schone Poel, van groene daken tot meer biodiversiteit in Westwijk, van stoppen met de groei van Schiphol tot voorkomen van woningbouw op de Poeloever en van het verbieden van roofvogelshows op kinderboerderij Elsenhove tot het niet meer loslaten van witte duiven bij bruiloften. Om maar wat te noemen.

Woningen

Dromen van de aanwezigen voor Amstelveen, heette het. Iemand droomde van een vuurwerkvrije stad, omdat vuurwerkslecht is voor dieren, maar ook voor mensen (door neerdalende resten). En er moeten meer sociale huurwoningen en kortere wachtlijsten komen, had iemand bedacht. De PvdD zal niet de enige partij in de gemeenteraad zijn die het bepleit, tegen regionale richtlijnen in.

 

 

Lees ook:Partij voor de Dieren wil in gemeenteraad
Lees ook:‘Bomenontmoeting’ met Partij v.d. Dieren
Lees ook:Dierenpartij toch niet in gemeenteraad
Lees ook:Documentaire Partij voor de Dieren
Lees ook:GroenLinks zoekt nominaties voor lintje

Eén reactie op “PvdD wil groenste partij in raad worden

  1. Heikneuter

    Wat kan zo’n splinter nou bereiken in de lokale politiek. Bijwagen worden van een wat grotere partij.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.