Ouderenpartij: ‘Lechner blijft wel bestuurslid’

De lokale partij Ouderen Combinatie Amstelveen (OCA) zegt dat haar opgestapte (zieke) voorzitter Tim Lechner, voormalig VVD-raadslid, wel bestuurslid blijft. Eerder vertelde Lechner aan RTVAmstelveen, waar hij coördinator is, dat volgens hem de partij ‘totaal onbestuurbaar’ is geworden. “Afspraken worden niet nagekomen of teruggedraaid, de partij en fractie staan bol van persoonlijke belangen, tegenstellingen en intriges,” voegde hij er aan toe.

Tim Lechner

OCA zegt dat vorige week de besloten ledenvergadering, waar geen pers werd toegelaten, rustig verliep. De partij is overigens uiterst summier wat de verslaggeving betreft. Dagvoorzitter was het lid Bomgaars.

Volgens OCA sprak de vergadering voor zowel bestuur als de gemeenteraadsfractie waardering uit en is de partij, ondanks een gehavend bestuur, klaar voor de komende verkiezingen.

Met het oog daarop is een programma gepresenteerd, waarop de leden nog commentaar kunnen leveren.

Over wat er nu in het programma staat doet OCA in haar persbericht geen mededelingen, behalve dan dat de Ouderen Combinatie ‘veel aandacht’ voor ouderen vraagt.

Een wapenfeit van OCA is dat nu via een breed door de gemeenteraad aangenomen motie na jarenlange strijd eindelijk gratis openbaar vervoer voor ouderen met een minimum inkomen wordt ingevoerd. Maar er moet volgens de partij nog veel meer voor ouderen gebeuren. “Met meer zetels in de raad kun je dat harder roepen”, zegt zij. Haar fractie telt nu twee raadsleden. Secretaris Joop Siemers is na ruim een jaar weer opgestapt, evenals bestuurder Dirk Landsaat, voormalig directeur van het Sportbedrijf, beiden overigens ook bestuurslid van de lokale zender RTV Amstelveen. Veerle de Robles staat nu genoemd als contactpersoon en vervult kennelijk tijdelijk de functie van secretaris.

Kiescommissie

In het bestuur lijkt in elk geval penningmeester Peter van der Voort over te blijven. Tussen hem en de zich als campagneleider voor de verkiezingen presenterende Chris de Veth ontstond verschil van inzicht over de kiescommissie, die de kandidaten voor de gemeenteraad moest beoordelen. Volgens hem is tijdens de besloten ledenvergadering niet correct gerapporteerd hoe de breuk is ontstaan. Het bestuur heeft media laten weten dat De Veth geen campagneleider meer is.

Volgens De Veth kwam Van der Voort geregeld niet opdagen bij de Kiescommissie en is die voor een groot deel oorzaak van de ontstane bestuurschaos. Fractievoorzitter Cor Spinhoven zou kandidaten hebben gemeld dat met hen al afgesproken gesprekken met de kiescommissie voorlopig niet doorgaan. Volgens De Veth kreeg Spinhoven van het bestuur de toezegging weer lijsttrekker te worden. De vergadering is daarmee akkoord gegaan, zegt hij.

“Het is te betreuren dat het zelfreinigend vermogen binnen de OCA niet sterk is geweest, anders waren de aanklachten richting anderen anders uitgepakt”, schreef hij in een brief aan Peter van der Voort. Naar zijn mening oordeelt de kiescommissie niet over Spinhoven.

 

 

 

Lees ook:Weer deining in Ouderenpartij OCA
Lees ook:Voorzitter Lechner stapt op bij OCA in chaos
Lees ook:OCA wil groter electoraat + ouderen-wethouder
Lees ook:Tim Lechner voorzitter Ouderencombinatie
Lees ook:Twee nieuwe partijen bij raadsverkiezing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.