GroenLinks en SP willen zwemles asielzoekers

Stieneke Kruijer

GroenLinks, de SP en het bewonersplatform Vluchtelingen Welkom Kronenburg (ooit opgezet voor vrijwilligers bij de noodopvang voor vluchtelingen) maken zich er zorgen over dat er al diverse kinderen uit onder meer Syrië te water raakten en/of zijn verdronken. De raadsleden Slump en Kruijer van GroenLinks hebben er inmiddels vragen over gesteld aan B&W. Zij willen dat de gemeente zwemlessen voor asielzoekers en statushouders betaalt.

De Koninklijke Nederlandse Zwem Bond (KNZB) houdt een pleidooi voor het voorkomen van zulke ongelukken door het aanbieden van zwemlessen.

“Begin deze maand werd de noodlottige afloop bekend van een op 1 juli in Amstelveen te water geraakt

Joep van Erp

vluchtelingenkind. Op maandag 7 augustus is het weer raak: er verdrinkt een Syrische jongen in een zwembad in Venlo. Op donderdag 22 juni verdrinkt een Syrische jongen in de Waal bij Tiel. Van een medewerker van de gemeente Amsterdam hoorden we dat eerder dit jaar een vluchtelingenmeisje in een zwembad in Amsterdam-West gereanimeerd moest worden en het gelukkig overleeft. In september 2015 verdronk een Syrisch meisje in een zwembad in Rhenen” zeggen het bewonersplatform, dat onlangs een picknick in het Amsterdamse Bos organiseerde, en SP-fractievoorzitter Joep van Erp.

 Wachtlijsten

Ook GroenLinks refereerde in de vraagstelling aan het dramatische ongeluk met een vluchtelingenkind in Amstelveen. In Aalsmeer worden zwemlessen geheel vergoed en de partij wil een dergelijke regeling in Amstelveen. Daarbij gaat het er om dat de vluchtelingen de kosten van zwemlessen niet eerst hoeven voor te schieten. “Om de zwemlessen zo snel mogelijk te kunnen geven, moeten wachtlijsten weggewerkt worden. Ook oudere asielzoekers en statushouders zouden op dezelfde basis zwemlessen moeten krijgen”, voegen Van Erp en voorzitter Hans Straeter van het bewonersplatform er aan toe.

 Gevaren

“We moeten heel alert zijn voor de gevaren van water. Veel vluchtelingen, vooral uit het Midden-Oosten, kennen water alleen als een schaars goed en hebben weinig of geen zwemervaring en zien het gevaar niet. We zijn in Nederland opgegroeid te midden van veel water. Dat maakt het nodig dat iedereen vertrouwd moet zijn met water; zowel de mogelijkheden om ervan te genieten als weten wat de gevaren zijn.”

In Amstelveen is een vergoeding voor zwemles voor kinderen mogelijk van 75% (van 4 tot 18 jaar). Maar men moet dan wel eerst het hele bedrag voorschieten, alvorens het bedrag van de gemeente Amstelveen terug te krijgen. Daarbij is er een wachtlijst van een half jaar tot soms een jaar. Voor oudere asielzoekers en statushouders zijn er geen financiële regelingen voor het krijgen van zwemles of watergewenning. In Aalsmeer lopen de aanvragen voor zwemles voor kinderen via de gemeente en is er een vergoeding van 100%. GroenLinks wil dat in samenwerking met de Meerkamp en het Sportbedrijf een oplossing wordt gezocht voor de wachtlijsten.

 

 

Lees ook:Vluchtelingenplatform houdt iftar
Lees ook:GroenLinks: sneller vluchtelingen huisvesten
Lees ook:Vrijwilligers vluchtelingen willen doorgaan
Lees ook:Bijna 3,5 ton voor begeleiding AV-statushouders
Lees ook:Weggeefmiddag voor kleding aan statushouders

53 reacties op “GroenLinks en SP willen zwemles asielzoekers

 1. P.G. van Faassen

  Bij ‘vluchtelingen’ staan de usual suspects weer vooraan om te deugen.

  Over de vele verdronken MOE landers (volwassenen en kinderen) hoor je ze dan weer niet.

  Hoe hadden ze bedacht om de wachtlijsten weg te werken? Iets in de trant van autochtone kinderen moeten maar wachten totdat het MO klaar is?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Caliber

  “Zij willen dat de gemeente zwemlessen voor asielzoekers en statushouders betaalt.”

  Er zijn ook zat Nederlandse gezinnen die de zwemlessen niet kunnen betalen. Waarom is er voor hun geen gratis les? Dit is pure discriminatie.

  Ja, ze kunnen voor 75% vergoeding krijgen, maar hoe moeten zij het bedrag voorschieten.

  Jullie moeten eens ophouden met die gelukszoekers te knuffelen. Denk g.v.d. eerst eens aan het eigen volk. Stelletje *[email protected]#@**%$

    /   Beantwoorden  / 
  1. Hans Straeter

   Het artikel op Amstelveen.blog is vanzelfsprekend geen letterlijke weergave van de inhoud van de brief die ondertekend is namens bewonersplatform Vluchtelingen Welkom Kronenburg en de SP Amstelveen. Ook GroenLinks pleit voor zwemlessen voor alle kinderen.

   In de brief wordt het pleidooi glashelder afgesloten: “Haast overal in Amstelveen en omgeving is water dichtbij. Daarom zouden zwemlessen geen luxe moeten zijn voor wie het zich kan veroorloven, maar een basisvoorziening voor iedereen”.

   Met het woord ‘iedereen’ wordt iedereen bedoeld! Elders op internet kunt u de letterlijke tekst van de brief lezen.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Daan Banaan

   Er dient voor alle groepen geen verschil te zijn. Of zie jij een verschil tussen een verdronken “Kaas” of een verdronken ” gelukszoeker”? Toevallig zijn het allemaal mensen, maar misschien heb jij daar een andere mening over?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Hans Straeter

    We willen geen onderscheid maken tussen kinderen die in Nederland zijn geboren en kinderen die uit andere landen afkomstig zijn. Daarom wordt onze brief afgesloten met de glasheldere zinnen:

    “Haast overal in Amstelveen en omgeving is water dichtbij. Daarom zouden zwemlessen geen luxe moeten zijn voor wie het zich kan veroorloven, maar een basisvoorziening voor iedereen”.

    Met het woord ‘iedereen’ wordt iedereen bedoeld!

      /   Beantwoorden  / 
 3. P.G. van Faassen

  In het hele artikel is niets gezegd over een brief.

  Zet die brief maar hier neer. Zodat iedereen kan zien of hij bestaat en aan wie hij gericht is.

  Nu lijkt het erop dat dit blog beschuldigd word van nepnieuws of nog veel erger van stemmingmakerij.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Hans Straeter

   Bijna elk medium maakt uit de veelheid aan nieuws en persberichten eigen samenvattingen. Ook Amstelveen.blog doet dat en daar is niets mis mee.

   Voor de brief kunt u terecht op onze website http://www.vluchtelingenwelkomkronenburg.wordpress.com Ook daar staat een samenvatting: “Waarom wij ons zorgen maken over vluchtelingenkinderen”. Klik daar op het woord ‘brief’ voor de letterlijke tekst.

     /   Beantwoorden  / 
 4. Frank Bikker

  De hr. Van Faassen heeft hier wel een punt. Het moet gelden voor alle kinderen waarvan de ouders niet in staat zijn deze lessen te vergoeden. Voorschieten is natuurlijk ook asociaal. Een gezin met een minimuminkomen kan dit nauwelijks, laat staan als het gaat om 2 kinderen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Hans Straeter

   Nogmaals de brief wordt afgesloten met de volgende zinnen: “Haast overal in Amstelveen en omgeving is water dichtbij. Daarom zouden zwemlessen geen luxe moeten zijn voor wie het zich kan veroorloven, maar een basisvoorziening voor iedereen”.

   Met iedereen bedoelen we iedereen!
   Dus alle kinderen.

     /   Beantwoorden  / 
 5. Frank

  Toevoeging : per 8 weken kost het € 57,00 per kind. Daarvoor krijgen ze 1 keer per week les.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Frank Bikker

  Aangezien er een stel reacties in 1 x op dit blog worden gezet, moet ik nu nuanceren, want ik had de link van de hr. Straeter gemist. GL vind dat zwemles praat over zwemles aan elke statushouder of asielzoeker, de SP zegt dat het oude schoolzwemmen weer terug moet komen. ( dus voor iedereen).

  Overigens ben ik van mening dat een basisschoolleerling minimaal zijn A moet hebben. Dit dient gewoon tot 1 van de einddoelstellingen te behoren. Dan maar 1 of 2 jaar geen gymnastiek.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Hans Straeter

   De brief van bewonersplatform Vluchtelingen Welkom Kronenburg en SP Amstelveen zegt expliciet dat zwemlessen een basisvoorziening zouden moeten zijn voor iedereen.

   GroenLinks pleit in de schriftelijke vragen in de Amstelveense gemeenteraad voor een regeling zoals in Aalsmeer, waar de zwemlessen geheel vergoed worden voor kinderen.

   Als we het over kinderen hebben, komt dat praktisch gezien op hetzelfde neer.

     /   Beantwoorden  / 
 7. P.G. van Faassen

  Ik heb nog geen reactie gezien op mijn eerste reactie door de deugmensen. Daar wil ik ook nog de volgende vraag aan toe voegen, gaat dan ook gescheiden zwemmen ingevoerd worden?

  Alleen maar geleuter over een brief waarin in een P.S. nog even gesteld wordt dat zwemmen voor iedereen is.

  Ik heb sterk het idee dat e.e.a. geïnstigeerd is door een PowNed artikel waar heel veel Gutmenschen boos over waren. En daarom tuimelen ze allen over elkaar heen om te laten zien hoe begaan ze zijn.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank Bikker

   Hr. Van Faassen, waar wilt u eigenlijk naar toe? Eerst moet die brief boven water komen , daarna begint u over gescheiden zwemmen . ( overigens nog een issue in de raad alhier 60 jaar geleden)
   Overigens had u eens de moeite genomen om in het partijprogramma van de SP te kijken, dan had u zien staan dat schoolzwemmen voor iedereen al lang een doelstelling was lang voordat dit probleem speelde.

     /   Beantwoorden  / 
   1. P.G. van Faassen

    Wat een leuke weetjes, heer Bikker.

    “dan had u zien staan dat schoolzwemmen voor iedereen al lang een doelstelling was lang voordat dit probleem speelde.”

    Ik lees geen SP partij programma. Maar als dat er in staat, prima hoor. Blijft onverlet dat nu het over ‘vluchtelingen’ gaat deze partij zich ook weer eens roert.

    “daarna begint u over gescheiden zwemmen”

    Wat is daar mis mee? Je kunt als politieke deugers wel roepen ‘we willen dit en dat’, maar ga eerst nadenken over praktische zaken.

    Dit gaat eveneens op voor de wachtlijsten.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank

     ” Ga dan eens nadenken over praktische zaken zoals wachtlijsten” . Wat raar dan dat dit niet speelt in Aalsmeer en Amsterdam. Politieke wil soms? U bedoelt soms net zo praktisch denkend als bij de VVD dat mensen > 60 nog moeten solliciteren, terwijl iedereen weet dat er geen werk is voor die groep.

       /   Beantwoorden  / 
     1. P.G. van Faassen

      Uw reactie laat weer een droevige domheid zien.

      Het ging toch over verdrinkende kindervluchtelingen en niet over 60 plussers?

      “Wat raar dan dat dit niet speelt in Aalsmeer en Amsterdam.” Is het niet landelijk dat SP en GL e.e.a. willen?

        /  
    2. Hans Straeter

     Als ik het dus goed begrepen heb van de heer P.G. Faassen moet er, na een aantal verdrinkingen, eerst over praktische zaken zoals gescheiden zwemmen nagedacht worden, voordat we kinderen vertrouwd maken met water en leren zwemmen.

     Die volgorde lijkt me uit een oogpunt van logisch denken niet optimaal.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Frank

      Touché !

        /  
     2. P.G. van Faassen

      Tja, als je helemaal geen argumenten meer hebt dan blijft er niets anders over dan te suggereren dat als het aan mij ligt er nog talloze vluchtelingen kinderen mogen verdrinken.

      Wat wilt u dan, dat alles overhoop gegooid wordt om maar direct met die zwemlessen te beginnen?

      En mogen die zwemlessen door zwemleraressen gegeven worden? Moeten alle roosters maar overhoop gegooid worden om alleen maar zwemleraren beschikbaar te maken?

      De heer Straeter probeert van alles om nadat zijn z.g. AZC mislukte, omdat COA zich terugtrok, weg alle subsidie gelden het nu maar weer via verdronken kinderen te spelen?

      Tevens dat gescheiden zwemmen is voor volwassenen, en het gaat hier toch over kinderen?

      Over alle andere verdronken kinderen (vooral MOE landers) hoor ik jullie linkse rakkers nooit.

      En dan nog even over die brief, was dat nu dat artikel op Amstelveenweb of was dat een brief die ook op Amstelveenweb is geplaatst?

      De kreet ‘een brief’ is dat om het belangrijker te laten lijken?

      Is allemaal niet erg hoor, maar laat u zich niet meeslepen in uw zucht naar het z.g. deugen.

      Behalve de ‘usual suspects’ hier gelloft niemand dat meer.

        /  
     3. P.G. van Faassen

      “Touché !”?

      Hoezo Frank?

      Misschien moet je eens op mij reageren.
      Als je dat niet kunt, prima.

      Hier de Gutmensch uithangen, en in de kroeg luidkeels mee lachen over zoals in jouw kringen fascistische grappen genoemd worden.

      Of ben je er een van de 5e colonne?

        /  
  2. Hans Straeter

   De heer P.G. van Faassen suggereert dat alleen in een P.S. gesteld wordt dat zwemmen voor iedereen is. Dan moet hij de brief nog eens goed lezen. De brief bouwt op naar de afsluitende conclusie:

   “Haast overal in Amstelveen en omgeving is water dichtbij. Daarom zouden zwemlessen geen luxe moeten zijn voor wie het zich kan veroorloven, maar een basisvoorziening voor iedereen”.

   De heer P.G. van Faassen vraagt zich ook af of het gescheiden zwemmen dan ingevoerd gaat worden. Ik kan hem geruststellen: voor de liefhebsters is die mogelijkheid er al. Iedere tweede dinsdagavond van de maand is de Meerkamp gereserveerd voor “Ladies Night”. Dames zijn vanaf 19:00 uur tot 22:00 uur van harte welkom in het golfslagbad. De toegang bedraagt dan 7 euro. Inclusief een drankje en gezonde hapjes, een workshop aquarobics en relaxen in de Turkse sauna’s of bijpraten in de bubbelbaden.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Rode Paprika

    Mijn hemel, wat een non-discussie. Uiteraard is ieder kind, wiens ouders het zich niet kunnen veroorloven, volgens de SP één kind teveel. En dat las ik overigens duidelijk in deze brief. Maar dat manneke, die PC of te wel van Faassen heeft zijn standaard riedel weer klaar. Overigens zou ik nooit en te nimmer met hem in één zwembad willen zwemmen. Dan maar met vrouwen onder elkaar, wat blijkbaar gewoon kan. Gelukkig! Hoef dat oude mannetje niet tegen te komen. Volgens mij zo’n gluurder in het donker. Iig een provocateur eerste klas en iedereen stinkt er weer in. Nou dit was het antwoord van een deugmens. Daar vroeg dit heerschap om toch? Dus zal nu wel weer de volle laag krijgen. Ik trek mijn schouders vervolgens op en denk, die man is de weg kwijt. Laat hem emigreren naar de VS.

      /   Beantwoorden  / 
 8. Elias

  Volgens mij zwemmen ook mannen met het moslim geloof niet graag – zeggen zij althans – gemengd, zodat zij goeddeels ontklede mooie meiden zien. Of geldt het verbod op gemengd zwemmen alleen voor vrouwen?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Hans Straeter

   Naar aanleiding van het verdrinken van een aantal vluchtelingenkinderen, hebben we een brief geschreven die pleit voor zwemlessen als basisvoorziening voor iedereen.

   Maar inmiddels is Elias ver van dat pad afgeraakt en begint hij over veronderstelde voorkeuren van moslims bij het zwemmen.

   We beginnen nu wel erg te verdwalen, want al jarenlang is het aantal Christelijke vluchtelingen veel groter dan het aantal Islamitische vluchtelingen. Zie voor de cijfers: http://www.flipvandyke.nl

     /   Beantwoorden  / 
  2. Hans Straeter

   De brief waarmee deze discussie mee begon, ging over het feit dat er een aantal vluchtelingenkinderen verdrinkt, waaronder een in Amstelveen. Dat is aanleiding om te pleiten voor zwemlessen als basisvoorziening. Vroeger was er schoolzwemmen; helaas werd dat afgeschaft.

   De heer Elias gaat nu off-topic met een verhaal over veronderstelde voorkeuren voor gescheiden zwemmen. Een keer in de maand zijn er een paar uurtjes speciaal voor dames in de Meerkamp. So what?

     /   Beantwoorden  / 
 9. Rode Paprika

  ‘Hier de Gutmensch uithangen’….het superioriteitsgevoel van de heer van Faassen komt mij de strot uit. Indien geen argumenten probeert hij hiermee de discussie uit te buiten tkv kinderen die gewoon zwemles nodig hebben. Welk kind dan ook! Dat men hier nog serieus op in gaat is mij een raadsel.

    /   Beantwoorden  / 
  1. P.G. van Faassen

   Nog steeds last van dat stofje in je hoofd?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Daan Banaan

    Wie heeft er nu last van een vreemd stofje in zijn hoofd?😂

      /   Beantwoorden  / 
   2. Rode Paprika

    Het empathie stofje is idd niet iedereen gegeven.

      /   Beantwoorden  / 
 10. Hans Straeter

  Mee eens. Tijd om de discussie af te ronden met een voorbeeld van de manier van redeneren van de heer P.G. van Faassen:

  Die mensen die opkomen voor een schadevergoeding vanwege de gasboringen in Groningen, waarom hoor ik die nooit over de werkeloosheid in Delfzijl? En als de Nederlandse staat vergoedingen gaat uitbetalen, kunnen die actievoerders dan even precies aangeven waar dat geld dan wel vandaan moet komen en dat dit niet tot minder uitgaven voor wegenaanleg gaat leiden?

  Trouwens zijn er wel voldoende verzekeringsdeskundigen en gaan die dan soms allemaal hun werk hier neerleggen en alleen nog maar wat doen voor die Groningers?! Verder hoor ik die actievoerders nooit over de restauratie van de Martinitoren die veel geld heeft gekost en dat project De Blauwe Stad is toch ook volledig mislukt! En als dat geld er voor die verzakte huizen komt, dan moeten wat mij betreft eerst de boeren een vergoeding krijgen, want voor de bewoners van de stad wordt al genoeg gedaan!

  Groningen ligt vlakbij Duitsland; moeten we straks dan allemaal Duits gaan praten? Ik wil wel eerst de garantie dat Duits de Nederlandse taal niet gaat verdringen voordat die Groningers een vergoeding krijgen voor hun verzakte huizen!

  Graag eerst antwoorden op deze praktische vragen.

  Tja, als er helemaal geen argumenten meer zijn, blijft er niets anders over dan te suggereren dat als het aan mij ligt er nog talloze huizen van Groningse stadsbewoners mogen verzakken zonder schadevergoeding.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rode Paprika

   Heer @ Hans Straeter, u heeft het snel door! Mijn complimenten! Ik kende deze frases niet, maar dat het uit de koker van PC (van Faassen) komt verbaast mij niets.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Rode Paprika

    galg moet gal zijn…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Rode Paprika

   Hier kan je toch alleen maar om lachen? Deze man van Faassen wordt alhier nog altijd getolereerd maar kritische reaguurders worden stelselmatig een ban opgelegd. Overigens de Groningers zouden allemaal moeten worden gecompenseerd (zie Freek de Jonge) en dat mag ten koste gaan van hen die geprofiteerd hebben van dat gas. Dus van Faassen maak je borst maar nat. Maar helaas, het VVD/PVV/CDA gezelschap maakt de dienst uit. Sorry, maar kan bijna mijn galg niet meer kwijt alhier. Het is aan de heer Bos of dit wordt geplaatst.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Johan Bos

    ‘kritische reaguurders worden stelselmatig een ban opgelegd’. U preekt in meervoud. Welke mensen is allemaal stelselmatig een ban opgelegd? Omdat al die namen mij onbekend zijn, verneem ik ze graag van u.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rode Paprika

     Heer Bos, ik noem geen namen maar u en ik weten om wie het gaat. De provacateurs alhier worden de hand boven het hoofd gehouden. De reaguurders, althans kritisch, worden een ban opgelegd. Mij is nog steeds niet duidelijk waarom diegene hier niet meer mag reageren.Het enige wat ik me kan bedenken is, dat u er gewoon geen weerwoord op had. Dat mag ook,of kan ook, maar dat is geen reden voor verbanning. Het spijt mij heel erg, maar ik blijf strijden voor aldiegenen die de underdog worden van de selectieve pers.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Johan Bos

      U kwam met een meervoud en ik houd het er op dat ik echt maar één man na jarenlang gezeik heb geweerd (andere media deden dat eerder). Ik ben voor volslagen vrijheid van meningsuiting, maar hij kwam steeds opnieuw met wetten aan en deed een aanklacht tegen deze weblog omdat die naar zijn mening teveel toeliet. Verder heb ik geen ‘reaguurders’ (meervoud) een ban opgelegd, zoals u zegt, maar als u bij die leugen wilt blijven, is dat ook goed. Iedereen is welkom, maar verbind aan wat zij zeggen geen aanklachten. Wel leuk trouwens dat u mij verwijt te weinig toe te staan, terwijl degene die u op het oog hebt juist het tegendeel meende…

        /  
     2. Frank Bikker

      @rp Nu moet ik even voor de hr. Bos opkomen. In het verleden is de hr. Bos maandenlang achter elkaar bestookt geweest met de meest gore schuttingtaal. Dat heeft hij gewoon laten staan. Dat was niet de hr . RvW. Zoals de hr. Bos al zei had de hr. RvW een aanklacht tegen hem ingediend . Het zou dan natuurlijk van de idiote zijn dat je dan nog met hem mee werkt om zijn uitingen hier te plaatsen, want bij WET hoeft ie dat niet te doen.

      Overigens heeft de hr.Bos ook genoeg reacties van mij weggehaald op een bepaald gebied. Dit wilde ik even zeggen om het eerlijk te houden.

        /  
     3. Johan Bos

      De heer Robert van Waning stelt er prijs op het volgende te melden: “‘De enige man die ooit is uitgesloten van deelname aan dit openbare forum had zich dus niet misdragen. Hij had juist een beroep gedaan op de wet en op de Gebruiksvoorwaarden. De enige wetten die in dit verband relevant zijn, zijn de Grondwet (die vrijheid van meningsuiting garandeert) en de Strafwet (die laster en smaad verbiedt. Johan Bos heeft er dus bezwaar tegen dat een burger een beroep doet op die wetten en op de Gebruiksvoorwaarden die daarop zijn gebaseerd. Journalisten worden de waakhonden van de democratische rechtsstaat genoemd.. ‘

        /  
     4. PeterPC

      Pathetische woordterreur van iemand die eigenlijk geen recht van spreken heeft.

      Dus doorlppen mensen, niets aan de hand.

        /  
   2. expat

    Het blijft een dingetje voor de empathische RP dat anderen ook gebruik maken van VVMU.

    Ik denk dat de heer Van Faasen met dat “stofje in je hoofd” ‘shit for brains’ bedoelde.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rode Paprika

     Uiteraard @ Expat, u leeft in dat brein van PC. Soort van symbiose?

       /   Beantwoorden  / 
 11. P.G. van Faassen

  Dat was een buitengewoon lollig stukje Hans Straeter.

  Jammer dat u niet wat dieper inging op de problemen die met dat zwemmen voor vluchtelingen te voor schijn komen.

  Geeft niet hoor, als je dat allemaal niet kunt begrijpen.

  Maar als ik een vluchtelingen kind zou zijn, met u om mijn zwembelangen te behartigen, tja dan verdronk ik liever want domme verhalen ophangen dat schiet natuurlijk helemaal niet op.

  Succes met je actie.

    /   Beantwoorden  / 
 12. Hans Straeter

  Wat ik heb geprobeerd, is duidelijk te maken dat het noodzakelijk is dat vluchtelingenkinderen en oudere vluchtelingen / statushouders zwemlessen krijgen en dat dit een basisvoorziening voor iedereen zou moeten zijn, gezien het vele water in deze omgeving. Dat dat (nog) niet gebeurd, is het probleem. De recente gebeurtenissen, waaronder in Amstelveen, sporen aan om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen.

  U begint dan vervolgens over het invoeren van gescheiden zwemlessen en allerlei andere zaken. Deze ‘argumenten’ doen m.i. niets af aan de noodzaak van watergewenning en zwemlessen als basisvoorziening.

  De vrijwel laatste zin (“Maar als ik een vluchtelingenkind zou zijn”,enz.) in uw bijdrage vind ik niet getuigen van een grote fijngevoeligheid, indien u zich zou realiseren wat er onlangs in Amstelveen gebeurd is met een vluchtelingenkind.

  U bent nu op een niveau aangeland dat ik er een punt achter zet. Punt.

    /   Beantwoorden  / 
 13. P.G. van Faassen

  “De vrijwel laatste zin (“Maar als ik een vluchtelingenkind zou zijn”,enz.) in uw bijdrage vind ik niet getuigen van een grote fijngevoeligheid, indien u zich zou realiseren wat er onlangs in Amstelveen gebeurd is met een vluchtelingenkind.”

  En die andere vluchtelingenkinderen zijn dan niet meer belangrijk?

  “U begint dan vervolgens over het invoeren van gescheiden zwemlessen en allerlei andere zaken. Deze ‘argumenten’ doen m.i. niets af aan de noodzaak van watergewenning en zwemlessen als basisvoorziening.”

  Niet allerlei andere zaken, begrijpend lezen is toch moeilijk zo te zien. Nergens heb ik ontkend of gezegd dat zwemlessen niet nuttig zouden kunnen zijn of zelfs levensreddend. Waarom zou ik dat moeten zeggen? Dat is vanzelfsprekend.

  Nu nog voor de laatste keer, ga voordat u door blijft drammen en blijft roepen ‘ik wil’ net zoals de rest van de usual suspects eens nadenken of e.e.a. per direct te realiseren is.

  Maar pragmatische vragen stellen aan deugmensen blijft toch altijd moeilijk.

  En even voor de goede orde, ik ben niet fijngevoelig als het gaat om een zieligheidsindustrie gebaseerd over de rug van de slachtoffers.

  Ga eens echt werk zoeken.

    /   Beantwoorden  / 
 14. Hans Straeter

  De heer P.G. van Faassen vindt dat er eerst eens nagedacht moet worden of zwemlessen e.d. per direct te realiseren zijn.

  Gezien de wachtlijsten in Amstelveen kunnen ze niet per direct ingevoerd worden voor iedereen die dat nu nodig heeft.

  Juist daarom pleiten we ervoor om de situatie zo snel mogelijk te verbeteren. Zwemmen zou, gezien het vele water in Amstelveen en omgeving, een basisvoorziening moeten zijn voor iedereen.

  Wachtlijsten zijn geen natuurverschijnsel, maar komen voort uit keuzes en prioriteiten die in de gemeente Amstelveen gemaakt zijn. In andere plaatsen zijn er betere regelingen voor vergoedingen van zwemlessen en zijn er geen of kortere wachtlijsten.

  Nu ga ik eindelijk doen wat ik me al veel eerder had voorgenomen: een punt achter deze ‘uitwisseling’ zetten. Ik geef het nu echt op. Er dringt toch niets door, dus wordt het tijd dat de heer P.G. van Faassen zijn laatste onzinnige woorden gaat plaatsen. Succes!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rode Paprika

   HIJ doet het weer….gefaciliteerd door de heer van Faassen en zijn medebroeders. HIJ leest niet @ Hans Straeter, HIJ oordeelt en veroordeelt. Dat is zijn op 73 jarige leeftijd na wat jeneverflessen dagbesteding. Laat hem. Een zieliger persoon zult u niet aantreffen, laat staan kunnen overtuigen van een andere kijk op welk onderwerp dat met menswaardigheid te maken heeft dan ook. En zijn billenmaatje Frank Bikker kan er ook wat van. O, jee, ik ga van het padje af he? Nou ik vind dat ieder kind recht heeft op zwemles. Ieder kind en dus ook vluchtelingenkinderen. Ieder kind is gelijk. Want een KIND!

     /   Beantwoorden  / 
   1. P.G. van Faassen

    Frank, billenmaat? De enige SP’er met nuance wilde niets van jouw perverse avances weten.
    Hou je mij in de gaten, mbt ik drink? Hoe sneu is dat.

    Nog iets van je ex gehoord?
    Ga eens op bezoek.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Joop Willems

     Krijg toch steeds meer de indruk dat de heer Faassen zijn pilletjes niet meer op tijd krijgt. Dat komt natuurlijk door de vele bezuinigingen op de gezondheidszorg. Vele zouden hem met compassie moeten behandelen, maar reageren op zijn stukjes is niet zinvol. En begrijpen gaat hij het toch niet

       /   Beantwoorden  / 
     1. P.G. van Faassen

      En daar had je bijna een maand voor nodig om dat te bedenken?

      Malle jongen.

        /  
     2. Rode Paprika

      Zie mijn antwoord….deze man kan niet genoeg bestreden worden. Enge man.

        /  
    2. Rode Paprika

     Mijn ex joh? Die is al 10 jaar dood. Nu jij weer. Ik zie deze reactie toevallig omdat ik even de laatste reacties bekijk. En kwam daarbij even kijkend dus bij de reactie van Joop Willems. Kan je nagaan hoe die van Faassen zijn eigen conclusies trekt na een vergeten pilletje.

       /   Beantwoorden  / 
 15. Joop willems

  Tja het was niet urgent om te reageren, gezien de inhoud van je reactie,s. Neem nou maar gauw je pilletje in, desnoods met en glaasje jenever erbij.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.