GroenLinks wil Bovenkerkerpolder stil houden

Tessa van Wijnen

GroenLinks betreurt het dat de provincie heeft besloten de Bovenkerkerpolder uit de de lijst van stiltegebieden te schrappen. In een vorige week gehouden raadscommissie klaagde de fractie bij monde van Tessa van Wijnen daarover.

Zij wil de polder graag als stiltegebied behouden en in gesprek gaan met betrokkenen. De provincie heeft stiltegebieden ingericht om te voorzien in de behoefte aan rustige recreatie in een natuurlijke omgeving, redeneert de fractie. In deze gebieden zijn veel activiteiten, zoals evenementen, niet of nauwelijks toegestaan. De Bovenkerkerpolder is volgens de provincie te lawaaiig om die nog langer als stiltegebied te kwalificeren. Ook is het onvoldoende bekend als wandel- en fietsgebied. De provincie wil met andere partijen, aan een zogenaamde stiltetafel, overleggen over de toekomst van de polder. Dit geldt overigens ook voor polder de Ronde Hoep. GroenLinks heeft erop aangedrongen dat de gemeenteraad nauw betrokken blijft bij deze ontwikkelingen.

“De polder is nu nog goed beschermd, maar je merkt toch dat dat niet vanzelfsprekend is,” zegt Van Wijnen. Gemeenteverordening en bestemmingsplan laten nu weinig ruimte voor ontwikkelingen in de polder. GroenLinks wil dat dit ook naar de toekomst geborgd blijft. Groengebied Amstelland moet op zoek naar ruimte voor evenementen of andere inkomsten en ook in de Omgevingswet zal er meer ruimte zijn voor ontwikkelingen. GroenLinks wil aan een mogelijke stiltetafel inzetten op behoud van de polder als stiltegebied.

 

Lees ook:Raad wil met GroenLinks ‘groene’ Legmeerpolder
Lees ook:Provincie: bos aan randen Bovenkerkerpolder
Lees ook:GroenLinks: zomerstop 51 te laat gemeld
Lees ook:GroenLinks: sneller vluchtelingen huisvesten
Lees ook:Nog geen ganzen gedood in AV

18 reacties op “GroenLinks wil Bovenkerkerpolder stil houden

 1. Rotary-vriendje

  Bovenkerkerpolder stil houden? Wat is dat nou weer voor streven? Daar is toch niemand voor?

  Misschien een paar mooie megastallen? Kan de economie van Amstelveen een goede boost geven. Voor die tijd maak je een mooie foto van het gebied en die plaats je ervoor. Win-win-situatie.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rode Paprika

   Volbouwen die hap. Kavels verkopen tussen de 8 ton en een miljoen, dan is Amstelveen ook weer tevreden. Of idd wat megastallen ook een optie. En vervolgens iedereen gratis oordoppen verstrekken, (en neus- mondkapjes),kan van de winst van de kavels worden afgetrokken.

     /   Beantwoorden  / 
   1. kavelkoper

    8 tot en een miljoen?

    Zoveel heb ik niet betaald.

      /   Beantwoorden  / 
 2. Jan Demming

  De provincie heeft besloten de Bovenkerkerpolder uit de lijst van stiltegebieden te schrappen. Komt dat door al die motorcrossers, racewagens of gillende kinderen in de polder? Nee, dat komt vooral door de vele vliegtuigen die inderdaad de stilte in het groene gebied verstoren. Dat het dus geen stiltegebied (meer) is, komt door provincie zelf, die er kennelijk geen enkel bezwaar tegen heeft dat het startende en lawaaiige vliegverkeer vanaf Schiphol dwars over de Bovenkerkerpolder vliegt.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Kaas

   Maar dan mag de Scheg toch ook niet gebouwd worden?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Tinus Trekveer

    Goede vraag. Maar Jan Demming is wel vaker het spoor bijster. In dit geval de vliegbewegingen.

      /   Beantwoorden  / 
 3. Frank

  Het restant van de Bovenkerkerpolder is prima zoals hij is met zijn vogelweidegebieden. We hebben ook genoeg ruimte aan recreatie te kunnen doen met het Bos vlakbij.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Elias

  1. Kan het anders?
  2. Wordt Schiphol niet landelijk geregeld?
  3. Weet u zeker dat gemeenten en provincie tegen vlieglawaai geen (tevergeefs) protest hebben aangetekend?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Jan Demming

   Elias. Ik neem aan dat u mij bedoelt.
   - Ja, het kan anders. Een kwestie van een flinke dip in de economie, dan is al die vliegerij gelijk afgelopen.
   - Overleg tussen Schiphol en overheid valt altijd uit in het voordeel van de luchthaven. Kijk eens naar de resultaten van de Álderstafel’.
   - De landelijke overheid en de provincie zijn zeker niet tegen vlieglawaai. Een groot deel van de economie is namelijk afhankelijk van Schiphol.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Kaas

    ” Kan het niet anders?” Is het soms niet mogelijk om Lelystad uit te breiden. Relatief weinig stedelijk gebied en kan wel economische boost gebruiken.

    Ik kan mij nog herinneren dat de gemeente heeft gezegd dat Schiphol onontbeerlijk is voor haar economie.

      /   Beantwoorden  / 
 5. vogelhater

  Laat ze eerst maar eens al die kutvogels afschieten, die alles onder poepen en verder ook nog eens een pokken lawaai maken met hun gekwek en vooral dat ge’twitter’.

  En dat geleuter over vliegtuigen helpt ook niet, behalve de 3 bewoners die daar last van hebben hoor je daar niemand over.

  Maar wel over een feestje in het Amsterdamse Bos.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Jan Demming

   Ja, sommige mensen hebben zelfs al last van geluiden van vogels! Overigens, wat vreet u uit op uw bezoekjes aan het toilet? Zal toch niet veel anders zijn dan wat die vogels doen? Of telt u de papiertjes van de closetrol?

     /   Beantwoorden  / 
 6. Elias

  Dus alle vliegtuigen naar de schroothoop en weer uitsluitend over zee (en dus stookolie, ook goed voor het milieu) naar andere delen van de wereld? Of per paard en wagen natuurlijk, althans binnen Europa. Hoe ziet u dat concreet voor u in een tijd waarin u ook gebruik maakt van internet etc. Kunt u ook al vast zeggen hoe u de honderdduizenden werklozen wilt betalen die als gevolg van het opheffen van de vliegerij aan het bestaande legertje worden toegevoegd?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Kaas

   Dat zal niemand beweren, maar iedereen snapt dat bedrijven als Ryan Air ook waardeloos zijn. Hun vliegtuigen moeten vaak landen omdat ze te weinig kerosine hebben meegenomen. Op alles wordt daar geknepen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Tinus Trekveer

    Feiten? of een beetje slappe prietpraat?

      /   Beantwoorden  / 
 7. W.A.Bomgaars

  Groen Links (Mevr van Wijnen) wil een stille Bovenkerkerpolder en IK WIL een onaangetast lijn 199, het behouden van lijn 149, het behouden van de haltes Gondel en Marne enz. enz.
  Ik heb geen invloed, zij wel in de regioraad ……
  En nu ?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Kaas

   Wij stellen niets voor in die regioraad, omdat we tegen de invloed van Amsterdam moeten opboksen. Als de rest nu eens tegen Amsterdam in gaat , wordt het misschien een ander verhaal. Trouwens ik dacht dat GL ook zo voor het ov was ivm uitstoot CO2.

     /   Beantwoorden  / 
   1. ovmijder

    GL voor het OV? Met al die diesel bussen, stroomverbruikende trams, treinen, electrische auto’s met smerige accu’s? etc.

    GL moet zelf maar eens heel stil worden met dat jammerlijke geneuzel over niks eigenlijk.

    Pol Pot,de vriend van Paul Rosenmöller,heeft heel wat rijstvelden naar de kloten geholpen met de as van zijn slachtoffers.

    Dus waar praat dat volk over?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.