GL: gemeente moet dierenarts minima betalen

Stieneke Kruijer

Mensen met een minimaal inkomen die over een Amstelveenpas beschikking, een door de gemeente verstrekte kortingskaart voor veel bedrijven en instellingen, moeten ook een goedkope regeling voor de kosten van een dierenarts krijgen. Dat vindt GroenLinks in de gemeenteraad.

Volgens raadslid GL-Stieneke Kruijer moet Amstelveen daarmee het goede voorbeeld van Amsterdam volgen. Daar bestaat voor bewoners die recht hebben op de stadspas een Dierenhulp aan Minima-regeling. Ze mogen met een huisdier één keer per jaar gratis naar de dierenarts voor een consult. Als blijkt dat een medische behandeling noodzakelijk is, vergoedt de gemeente ook daarvan de helft van de kosten tot een maximum van 300 euro. Zoiets moet er ook in Amstelveen op kosten van de gemeente komen, vindt Kruijer.

Volgens haar kan een huisdier in belangrijke mate bijdragen aan het welbevinden en het levensgeluk van mensen. Maar dierenartsen melden dat mensen met weinig geld wegens de kosten vaak te lang wachten om met hun zieke huisdier naar de dierenarts te gaan. “Gebrek aan financiële middelen mag geen reden zijn dat inwoners van Amstelveen te laat of helemaal niet met hun zieke dier naar de dierenarts gaan,“ zegt Kruijer. De Amsterdamse regeling houdt ook in dat het definitief onvruchtbaar maken van honden, katten en konijnen geheel vergoed wordt tot 100 euro.

Om van de regeling gebruik te maken, is het laten chippen verplicht, maar ook dat kan gratis worden geregeld. Kruijer ziet als voordeel van de regeling dat minder dieren zullen worden gedumpt of achtergelaten bij een asiel wegens te hoge dierenartskosten. Voor de Amstelveense dierenbezitters is het volgens haar een geruststelling dat ze ondanks een laag inkomen, toch goed voor hun huisdier kunnen zorgen.

 

 

Lees ook:GroenLinks: bijdrage gemeente dierenarts minima
Lees ook:AVA wil fonds en voedselbank voor dierenarts minima
Lees ook:GroenLinks wil compensatie minima voor dure ‘gratis’ schoolboeken
Lees ook:Beestengeluk (tv) op Elsenhove
Lees ook:Dierenambulance dag en nacht paraat

Eén reactie op “GL: gemeente moet dierenarts minima betalen

  1. Gerben

    Punt op de formatietafel, miauw…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.