BBA: Amsterdam doet maar raak ten koste van AV

Linda Roos

Kritiek op de gemeente heeft Burgerbelangen Amstelveen (BBA) eigenlijk nooit, want ja de lokale partij hoort nu eenmaal bij de coalitie waarop het stadsbestuur steunt. Maar om zich toch eens van een kritische kant te laten zien, krijgt Amsterdam nu de volle laag.

Die buurgemeente bleef in gebreke bij het informeren van de Amstelveners over de werkzaamheden aan en het afsluiten van de Nieuwe Kalfjeslaan, de weg die rondom de hockeyvelden loopt en naar de manege gaat. De ingang Kalfsjeslaan wordt ook door honderden Amstelveners gebruikt om naar de hockeyvelden en de manege te rijden. BBA wil dat B&W – die de ellende kennelijk nog net was opgevallen – hun Amsterdamse collega’s daarover aanspreken.

Automobilisten die willen parkeren worden nu verwezen naar de recreatievelden ten noorden van de weg, maar in de eerste week van februari was er helemaal geen verwijzing en moesten automobilisten hun eigen weg maar zoeken, klaagt BBA.

Alleen bewoners van de Emmakade zijn door Amsterdam op de hoogte gesteld van de uit te voeren werkzaamheden. Die betroffen ook het vergroten van het tegenover de Emmakade gelegen parkeerterrein. Hiervoor is een tiental bomen gekapt. In het midden van het parkeerterrein is nu een toegangsweg voor het Bos aangelegd. Het oorspronkelijke fiets- en wandelpad is verdwenen. De nieuwe weg – ook voor autoverkeer – is zo aangelegd dat er nog maar weinig voor nodig is om de weg door te trekken naar de Prins Bernhardlaan

Bussen

Het parkeerterrein zou mede vergroot zijn, om er bussen te parkeren. Maar de vernieuwde toegangsweg is weer zo smal dat bussen elkaar niet kunnen passeren, zegt de partij. “En dat geldt ook voor de soms nog grotere en bredere voertuigen waarmee de paarden worden vervoerd. Afgezien daarvan is het volstrekt onduidelijk waar de fietsers moeten rijden. Als je daar de grootscheepse bomenkap, mede nodig door de berkenziekte, nog aan toevoegt, roept dit veel vragen op bij de bezoekers van het Amsterdamse Bos”, zegt BBA-raadslid Linda Roos.

“Amsterdam beheert het Bos, maar honderden Amstelveners maken er dagelijks gebruik van. Dan is het toch een kleine moeite om in de gemeentepagina’s van het wekelijkse Nieuwsblad in te breken en daar melding te maken van de plannen en de te verwachten overlast. Het Bos ligt op Amstelveens grondgebied en dan hoort het dat ook Amstelveners worden geïnformeerd over wat er in het Bos gebeurt”. Volgens haar heeft de hoofdstad al eerder geen rekening gehouden met Amstelveen met maatregelen die direct invloed op de stad hebben, zoals het ingevoerde betaald parkeren in Buitenveldert en het besluit tramlijn 5 niet meer naar het Centraal Station te laten rijden.

 

 

Lees ook:BBA-bestuurslid: Geldverspilling Nieuwe Kalfjeslaan
Lees ook:Niets te doen aan betaald parkeren in Bos
Lees ook:Strijd om tramlijn 5 duurt voort
Lees ook:Amstelbrug gesloten wegens onderhoud
Lees ook:Miljoen naar Amsterdamse Bos voor meer sociale woningen

2 reacties op “BBA: Amsterdam doet maar raak ten koste van AV

 1. Tomaat

  Ah gut, BBA komt ook eens achter iets. Wat is eigenlijk het bestaansrecht van dit clubje?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Rotary-vriendje

  Burgerbelangen. Nietszeggender kan bijna niet. Misschien ben ik wat ouderwets, maar enige richting in de naam van een partij is toch wel verhelderend.

  Misschien richt ik ook een partij op; BPA, de Beste Partij van Amstelveen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.