Hoorzitting bezwaren Groenhof ná besluit raad

Patrick Adriaans

Een dag nadat de gemeenteraad op 22 maart al over de omstreden uitbreiding van het winkelcentrum Groenhof gaat beslissen, wordt pas een hoorzitting over de bezwaarschriften van omwonenden daartegen gehouden. De SP zegt grote moeite met die gang van zaken te hebben en vraagt B&W die hoorzitting eerder te houden, zodat alle partijen over de kwestie eerst kunnen worden gehoord.

De hoorzitting van de commissie bezwaarschriften is in principe openbaar, maar de gemeente loopt kennelijk met die openbaarheid niet te koop. Media worden er tot nu toe standaard niet voor uitgenodigd.

Om de uitbreiding met onder meer een derde supermarkt (Lidl) mogelijk te maken te maken moet de gemeente een stuk grond aan de eigenaar van het centrum verkopen. Dat kan B&W zelf doen, maar de gemeenteraad is wel nodig voor toestemming om dat terrein aan de openbare ruimte te onttrekken. Daarmee hadden diverse fracties nogal moeite, omdat zij wilden weten wat er dan op die grond gaat worden gebouwd, vooral nu omwonenden moeite hebben met de uitbreiding wegens door hen verwachte overlast. Zij hebben bij een raadscommissie ingesproken. Op voorstel van de SP is het besluit van de gemeenteraad uitgesteld voor overleg tussen de diverse partijen, maar dat heeft blijkbaar niet tot een oplossing geleid. Inmiddels zijn er bezwaarschriften ingediend door bewoners die zich onvoldoende gesteund voelen door de gemeente.

Volgens de SP, die schriftelijke vragen over de kwestie heeft gesteld, is over de plannen het overleg tussen gemeente, ontwikkelaar en omwonenden tot nu toe mislukt. De SP zegt dat te betreuren en vraagt zich af of alle partijen zich voldoende hebben ingespannen om tot een oplossing te komen. In elk geval meent de fractie ook zelf van de gemeente informatie te hebben gekregen die haar onvoldoende informeert. Zij heeft inmiddels zelf met bewoners gesproken, die teleurgesteld zijn. De SP vraagt daarover opheldering, zegt raadslid Patrick Adriaans.

“De timing is hoogst ongelukkig”, zegt hij over het feit dat de hoorzitting over de bezwaarschriften na de raadsvergadering dreigt te komen. Vervroeging van de hoorzitting is volgens hem prettig voor de bezwaarden. “Anders moeten we straks toch een besluit nemen terwijl er nog bezwaren lopen die daarmee samenhangen. Wij snappen de bezwaren van de bewoners, maar dat wil niet zeggen dat ze ook gegrond moeten worden verklaard. Wel is het belangrijk dat het proces zorgvuldig verloopt en dat duidelijk wordt hoe welke belangen afgewogen worden. Dat is nu onvoldoende het geval”

 

 

Lees ook:SP overweegt motie van afkeuring door Groenhof
Lees ook:Raad stelt besluit over Groenhof uit
Lees ook:Raad: besluit Groenhof voor hoorzitting bezwaren
Lees ook:PvdA wil hoorzitting over woonbeleid
Lees ook:B&W: Antwoord over groter Groenhof kon niet eerder

4 reacties op “Hoorzitting bezwaren Groenhof ná besluit raad

 1. Robert van Waning

  Deze werkwijze toont hoe in het Kremlin aan De Poel over burgers en hun bezwaren wordt gedacht: “Waar bemoeien die mensen zich mee?”

  Bezwaren van Stadshartbewoners tegen de Evenementen Nota werden destijds al door de gemeente afgewezen voordat de bezwaartermijn was verstreken. Het maakt dus niet uit op welk moment een hoorzittting over bezwaarschriften wordt gehouden. Ze worden sowieso afgewezen.

  Amstelveen is een ideale gemeente voor bestuurders en hun ambtenaren.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Kees

  Volgens mij las ik hier dat in elk geval een deel van de bezwaarschriften gegrond is verklaard.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tomaat

   Waar lees je dat dan , Kees? Ik lees enkel enkele partijen?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Kees

    Ik bedoel in een eerder bericht over bezwaarschriften. Of is dat fout?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.