ChristenUnie ziet haat tegen christenen stijgen

Henk Stoffels

“Eerlijk gezegd hadden we niet verwacht dat de haat tegen christenen zo dichtbij aanwezig is”, schrijft de lokale ChristenUnie in een Nieuwsbrief. Nadat die schriftelijke vragen aan B&W had gesteld over het optreden van een naar eigen zeggen demonische horrorband op Kerstavond in P60 kwamen er reacties uit alle delen van het land. Over de moeite die de partij had met het optreden, berichtten niet alleen lokale, maar ook landelijke media.

De fractieleden hebben ook in de kerkelijke gemeenschappen die ze bezoeken opgeroepen te bidden dat ‘het licht van de geboorte van Jezus Christus de duisternis van het optreden van deze band op kerstavond in P60 mag laten wijken.’ De fractie wil dat ‘de donkere krachten die ook in Amstelveen aanwezig zijn’ voor het licht wijken.

“Dat de komst van deze band in P60 juist op Kerstavond staat gepland is een minachting voor het gegeven dat het Kerstfeest een feest van het Licht is”, zegt burgerraadslid Henk Stoffels van de ChristenUnie, die lid is van de raadscommissie Burgers & Samenleving. “We maken ons zorgen over de duistere invloed die dit op onze jeugd kan hebben.” Hij werd door talrijke media geïnterviewd over de kwestie.

In de aankondiging van P60 over het optreden van de band staan onder andere de volgende zinnen: “Als het koude zweet je langs de rug loopt, het kippenvel je bekruipt, je hart een slag overslaat en angst je in een wurggreep houdt, dan weet je dat je in het horrorrijk van Carach Angren bent getreden. Met hun nieuwste album ‘This is No Fairytale’, dat in 2015 werd uitgebracht, spannen zij de kroon van het horror metal genre. Op kerstavond ontketent Carach Angren de demonen en duivelse hekserij in Amstelveen.”

 

Lees ook:ChristenUnie tegen ‘satanische kerstband’ P60
Lees ook:B&W wassen handen in onschuld over ‘duivelband’
Lees ook:‘Duivelse band’ weer in P60
Lees ook:Kerstavond vol horror metal in P60
Lees ook:Satansband (sonnet)

12 reacties op “ChristenUnie ziet haat tegen christenen stijgen

 1. Rotary-vriendje

  Gelukkig dat het woord ‘haat’ aan inflatie onderhevig is. Haat is bijna het woord van het jaar.

  De Christenunie had kritiek op een optreden. Gooide een steen in het water, om het maar in hun eigen terminologie uit te drukken, en nu is er sprake van haat tegen christenen.
  Absurd en kinderachtig. Maar sterker nog, ook debet aan de aantijging zelf.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Robert van Waning

  Het Kerstfeest is een feest van het Licht, volgens burgerraadslid Henk Stoffels van de ChristenUnie. Dit is een heidense opvatting die door de hoofdletter waarmee Licht wordt geschreven een religieus jasje krijgt.

  Na Kerstmis wordt het daglicht in Noord-Europa inderdaad weer langer, maar dat heeft niets met de geboorte van Jezus te maken.

  De vroege christenen waren zo slim om hun festiviteiten te enten op die van de noordelijke volken teneinde de acceptatie van hun religie te vergroten en hen zo uiteindelijk te kunnen bekeren.

  ‘Als het koude zweet je langs de rug loopt, het kippenvel je bekruipt, je hart een slag overslaat en angst je in een wurggreep houdt’, dan weet je dat je een spannend boek leest. Wil de Christen-Unie die ook gaan verbieden? God (if any) beware ons, of desnoods de Grondwet.

    /   Beantwoorden  / 
 3. De toeschouwer

  Dat de CU niet blij is met dit optreden, kan ik begrijpen , gezien hun achtergrond, maar nu gedraagt deze club zich net zo als Veenboer. Ze blijven er maar op hameren, maar hoe meer aandacht je er aan besteed hoe reclame het is voor deze band, waar de meeste mensen daarvoor nog nooit van hadden gehoord.
  Was dan in actie gekomen tegen allerlei Hollandse grootgrutters die open zijn gedurende de Kerstdagen, want dat vind ik als niet christen ook abnormaal en geheel indruisen tegen ” onze normen en waarden”. Het is nog altijd zo dat een kleine 50% van de bevolking christenlijk is en daar heb je dan als democratie gewoon rekening mee te houden.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Frank Bikker

  In deze tijd van vrede wordt wel heel wat afgehaat. Christenen , moslims en niet christenen zijn allemaal de pineut. Ik ben een agnost. Kan er niet een groep opgericht worden die mij haat, anders hoor ik nergens bij en wordt het zo’n eenzame Kerst, waarbij ik enkel dat liedje van André Hazes door mijn eenzame huis kan doen schallen😭😭

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rotary-vriendje

   Wat zeg jij daar ? Agnosten ? Mijn hemel, als ik ergens een hekel aan heb zijn het wel agnosten. Van die gluiperige weifelaars. “Ik weet het niet. Het kan wel, maar het kan ook niet.” Van die types. Agnosten, erger kan niet.

   Vredige kerst allen !

     /   Beantwoorden  / 
   1. PeterPC

    Kijk, een reactie naar mijn hart van mijn vriend (want Kerstmis) R-V.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Rotary-vriendje

   Agnosten ? Dat is wel het ergste van het ergste.
   “Ik weet het niet. Het kan wel, het kan niet.” Van die types.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Rotary-vriendje

    Wat een gezeik is dat. Reactie verschijnt niet, en na en 9 minuten opeens wel. Moet ie eerst door de ballotage heen ?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

     Er bestaat geen ballotage vooraf, tot ergernis van sommigen.

       /   Beantwoorden  / 
   2. Frank

    Heerlijk eindelijk iemand die me haat.😂

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank

     Joepie, nog èèn. Zalig!😂

       /   Beantwoorden  / 
     1. Rotary-vriendje

      Graag gedaan ! Hoe gaat dat Duitse spreekwoord ook al weer ?

        /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.