SP: Teveel zorggeld naar spaarpot gemeente

Joep van Erp

“Schandalig”, noemde SP-fractievoorzitter Joep van Erp woensdagmiddag dat lonen voor hulpen in de huishouding zijn gedaald, terwijl de gemeente € 420.000 voor het op peil houden van de werkgelegenheid niet werd uitgegeven. De gemeente wendt volgens hem middelen van het Rijk om de keiharde bezuinigingen op de zorg te verzachten niet aan waarvoor het bestemd is, vindt de SP. ‘Het geldt verdwijnt in de algemene reserve.”

Van Erp zei dat de gemeente steeds voor het sociale domein – de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) – naar haar spaarpot sluist. In de woensdag door de gemeenteraad behandelde Kadernota (concept begroting) verdwijnt daarheen weer € 3,4 miljoen, constateerde de SP-er. Steeds minder mensen doen een beroep op huishoudelijke hulp, wethouder Raat zag een daling met 5%, en Van Erp vroeg zich af of dat niet kan duiden op zorgmijding. En in aansluiting daarop hoe goed politiek en bestuur eigenlijk de gemeente kennen.

Op de vergelijkingssite ‘weetwaarjegemeentestaat’ van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten(VNG) komt Amstelveen er nogal bekaaid af, wist hij. Daaruit blijk dat, tegenover landelijke percentages over hulp aan buren, vrijwilligerswerk en kwetsbaarheid van inwoners, omtrent Amstelveen niets bekend is. Ook niet over de tevredenheid van Amstelveners over gezondheidsvoorzieningen bijvoorbeeld.

 

 

 

 

Lees ook:Leger des Heils zoekt collectanten Amstelveen
Lees ook:Collecte Leger des Heils
Lees ook:‘Maak AV-lijn toegankelijk voor minder validen’
Lees ook:SP: Geen zorggeld in spaarpot gemeente
Lees ook:Adriaans nu beoogd lijsttrekker SP

46 reacties op “SP: Teveel zorggeld naar spaarpot gemeente

 1. PeterPC

  “Steeds minder mensen doen een beroep op huishoudelijke hulp”

  Terecht, die mensen hebben door dat anderen niet meer bereid zijn om al dat geld op te hoesten. Die hebben het ook al moeilijk genoeg.

  En dan wil ik het nog niet eens hebben over SP scheefwoners die hier geregeld hun onzin deponeren.

  En wat te denken over druktemakers m.b.t. scooters, fall out etc. die alleen maar geïnteresseerd zijn in de waarde van hun woning. En nog een fraaie flat in Buitenveldert hebben die voor heel veel geld verhuurd wordt.

  Deze prachtige gemeenschap gaat ten gronde aan regressief links en/of Stadshart bewoners met shekel tekens in hun ogen. Oh wacht, een ander valuta teken wellicht.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Robert van Waning

   @JB, u schrijft dat ik steeds over scooters en Stadshart begin, maar het zijn toch heus meestal anderen die dat doen en mij uitlokken om daarop te reageren. En zo ontaarden de meeste discussies in persoonsgericht gehakketak.

   PC, je verwijst naar mijn flat in Buitenveldert maar je vergeet dit keer om mijn 20 jaar oude Micra te noemen. Daar had je toch ook wat tegen?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Johan Bos

    Ze weten waarschijnlijk dat u altijd reageert. Als u daar nou eens mee stopt? Origineel zijn die reacties ook niet echt.

      /   Beantwoorden  / 
   2. Robert van Waning

    JB, u heeft dus geen probleem met die persoonlijke beledigingen en valse beschuldigingen maar wel met het protest daartegen omdat het niet origineel is.

    U verwijderde mijn reacties waarin ik iemands echte naam had genoemd, maar anderen mogen mij wel Van Waanzin noemen. Op scholen wordt pestgedrag afgestraft, maar u laat het toe. Zodadelijk verwijt iemand mij Calimerogedrag. Erg origineel.

    @PC, jouw pensioen wordt opgebracht uit de verhuur van vastgoed. Ik heb geen pensioen. Snap je?

      /   Beantwoorden  / 
   3. PeterPC

    Ik heb niets tegen die Micra, maar wel tegen de hypocriete eigenaar daarvan.

    Tevens is het vaak genoeg voorgekomen dat je mij noemde bij discussies waar ik in het geheel niet aan meedeed.
    Dus niet weer de zielepiet spelen hoor.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Robert van Waning

     Met al jouw schuilnamen is het nooit zeker of jij wel of niet aan een discussie meedoet.

       /   Beantwoorden  / 
    2. Johan Bos

     Heeft dit nou nog iets met zorggeld te maken?

       /   Beantwoorden  / 
    3. Robert van Waning

     PC begon over scooters, onze woning in het Stadshart, de flat die ik in Buitenveldert ‘voor heel veel geld’ verhuur en ook over mijn hypocrisie. Dat had allemaal ook niets met de zorg te maken, maar daar zei u niets over.

       /   Beantwoorden  / 
    4. Zoostje

     Heer Bos heeft dit met zorggeld te maken?

       /   Beantwoorden  / 
 2. de scheefwoner.

  Terecht PC, je hebt al moeite genoeg om de eindjes aan elkaar te knopen. Je bent echt een slachtoffer van deze “Linkschmenschen& linksdragers” enz. en dat willen we graag nog verder uit breiden.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Robert van Waning

  JB, waarom verwijdert u niet niet meteen die persoonsgerichte uitlokking door PC ea? Mijn verweer daartegen haalde u wel weg. Wilt u alstblieft dat eeuwige pesten ontmoedigen en niet steeds sommige reageerders voortrekken? Dan krijgen we misschien eindelijk normale inhoudelijke discussies.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   Bij mijn weten haalde ik ook wat van Peter weg, maar vindt het heel erg als ik een beetje gek word van jullie en soms wel eens wat vergeet. Stel mij niet steeds van die op-alle-slakken-zou leggende vragen…

     /   Beantwoorden  / 
  2. Robert van Waning

   JB, het begint steeds met pestgedrag van anonieme trollen. Niet alleen op dit forum maar op alle ‘(a)sociale media’. Als u die pesterijen (persoonlijke beledigingen, valse beschuldigingen, etc.) ontmoedigt door dat consequent te verwijderen, dan hoeven de slachtoffers van die pestkoppen zich ook niet steeds daartegen te verweren. Probleem opgelost.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Johan Bos

    U hoeft zich toch niet eindeloos met hetzelfde te verdedigen.

      /   Beantwoorden  / 
 4. Reaguurder

  Robert ik heb je stukje in het Dichtbij krantje gelezen en na het zien van de gepubliceerde foto’s ben ik heel erg geschrokken ! ik wist niet dat het zo erg was met die scooters en motoren ! heel veel sterkte daar in die Stadshart jungle echt niet normaal man !

    /   Beantwoorden  / 
  1. Robert van Waning

   “Heeft dit nou nog iets met zorggeld te maken?” vroeg Johan Bos hierboven aan mij. Goeie vraag, maar helaas alleen steeds aan de verkeerde persoon gesteld.

   Het is trouwens prima wonen aan het Stadsplein. Die scooters in het voetgangersgebied zijn voornamelijk hinderlijk voor de bezoekers van het winkelcentrum en gevaarlijk voor de spelende kinderen op het Stadsplein.

     /   Beantwoorden  / 
    1. Zoostje

     Heer Bos, uw reactie staat zoals gebruikelijk onder die van de heer Waning. Misschien iets aan uw site doen?

       /   Beantwoorden  / 
     1. frank

      @ Zoostje Nog iets over dat zorggeld te melden? En begin dan wel over wat de gemeente er aan kan doen en niet over Rijksbeleid, want dat wordt door jou wel eens door elkaar gehaald.

        /  
    2. Zoostje

     Heer Bos, dan moet u daar duidelijk in zijn. En niet uw eigen reacties onder die van anderen plaatsen. Of uw blog aanpassen.

       /   Beantwoorden  / 
    3. Zoostje

     Ach de heer Bos heeft zelf ook problemen met het beantwoorden ? Komt ook nergens terecht? Kwalijk, want dat gebeurt ook met reaguurders die ergens op antwoorden klikken, maar in niemansdal eindigen, waardoor dit forum een farce is.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Johan Bos

      U bedient zich dus graag van een farce, begrijp ik…

        /  
   1. Robert van Waning

    PC, Dichtbij wordt in ons gebouw in het centrum van Amstelveen niet bezorgd *). Ik ben dus meteen naar de bibliotheek gegaan om een exemplaar te bemachtigen. En jawel: Mijn brief over scooters in het Stadshart stond er in!

    Kan je nagaan: Sinds 2011 is het die zogenaamde wethouder van de VVD niet gelukt om die krengen uit het voetgangersgebied te weren! Het is goed dat dit weer eens onder de publieke aandacht wordt gebracht.

    *) De gemeente betaalt De Telegraaf vast het volle pond om Dichtbij als gemeenteblad te laten functioneren, maar dat komt niet bij de bewoners terecht. Kennelijk gaat het daar ook niet om.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Robert van Waning

   JB, als u consequent de off-topic, persoonsgerichte narigheid van anonieme trollen als Reaguurder, PeterPC, Slimpie, Dompie, Ceaucescue, etc. verwijdert (inclusief de onvermijdelijke protesten en klachten van hun slachtoffers), dan wordt het verzieken van uw forum wellicht minder aantrekkelijk voor die kwaadwilligen.

   Hopelijk wordt dit forum dan een veilig en interessant forum voor openbaar publiek debat over kwesties die Amstelveners aangaan. Zoiets is er namelijk verder niet in Amstelveen.

     /   Beantwoorden  / 
  3. Robert van Waning

   Reaguurder, heb je het over mijn ingezonden brief die het Amstelveens Nieuwsblad op 3 augustus 2011 afdrukte onder de kop ‘Scooteroverlast: handhaaf aub!’? Nu haal je wel een erg oude koe uit de sloot, vind je zelf ook niet? In het archief van PC zitten nog veel oudere. Doorgraven!

     /   Beantwoorden  / 
   1. PeterPC

    Volgens mij stond er in de dodebomen uitgave van 14 July j.l. weer een huil stukje van jouw hand, Van Waning.

      /   Beantwoorden  / 
 5. Zoostje

  Het niet geoormerkte geld verdwijnt in de algemene spaarpot tbv van de veelverdieners en tkv de wat minderbedeelden. Dat moet ik de landelijke sp politiek nageven, zij was bijna de enige in de Tweede Kamer, die het zorggeld geoormerkt wilde zien. Weggestemd door de veelvraters op geldgebied. En wat is het gevolg? Een Drol, een Poelbadje, een Regenboog, subsidies voor noodlijdende kunstprojecten. En wie betaalt??? Niet diegenen die nu hun ‘ welverdiende reces’ uitdienen hoor!

    /   Beantwoorden  / 
 6. Zoostje

  En @ frank ga nu maar eens jouw zielige antwoorden alhier eens toetsen aan de werkelijkheid. Amstelveen heeft niks met zielige oude mannen of vrouwen, die ook nog eens weinig geld hebben. Deze gemeente heeft niks met haar inwoners. Zij MOET op de kaart gezet worden en daarmee moeten mensen die hier geen gemiddeld 5 ton voor een woning kunnen leggen het veld ruimen. ZO is het.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank Bikker

   Zielig!? Ik probeer de zaken zo veel mogelijk op het juiste bordje te leggen en daarbij spaar ik niemand.

     /   Beantwoorden  / 
 7. Frank Bikker

  Dit beleid, dat door de hr. Raat met trompetgeschal wordt gebracht, stoort mij met name door het feit dat hij beweert dat er een daling was van 5% in de zorgvraag is. Dat zal best kloppen, maar hij vergeet er bij te vertellen dat de eigen uurbijdrage naar boven is bijgesteld en de bovengrens voor mensen die meervoudige zorg nodig hadden omhoog. Om een voorbeeld te geven met willekeurige getallen: Enkel huishoudelijke hulp van 18 naar 24 euro/uur en bij meervoudige zorg van 500 euro naar 700 euro/4weken.
  Bij dergelijk soort zaken gaan mensen, die enkel een interieurreiniger nodig hebben dan zwart een huishoudelijke hulp in huren.

  Zo kun je dus de zorgvraag laten dalen en het zwart werken stimuleren en ook de fraude met de bijstand voor mensen die wel wat werken maar geen inkomen hebben op bijstandsniveau.

  Ook zegt hij dat dit geld allemaal in de spaarpot van de gemeente gaat, maar ik heb in het verleden wel eens een sommetje gemaakt wat er in zijn ambtsperiode aan onzinprojecten is uitgevoerd. Ik kwam tot bijna 2 1/2 miljoen euro!!!!! De lijst hoef ik hier niet te herhalen. Nota bene, werd ik ( een SP’er) vanmorgen benaderd door iemand uit zijn eigen gelederen die vond dat hij met bepaalde projecten te ver was gegaan. Hij had het zelfs over toestanden van een zeer bekend VVD lid in Limburg.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank Bikker

   RvW Had je ook nog iets te melden over de gang van zaken in de zorg, want daar gaat het hier namelijk over. Iedereen heeft daar tenminste 1 opm. geschreven, behalve jij.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Robert van Waning

   Sorry Frank, maar ik heb niets toe te voegen. Ik maak gebruik van mijn vrijheid van géén meningsuiting. Trouwens, als ik iets schrijf, ga je schelden, maar als ik niet schrijf, is het ook niet goed. Het is lastig om het jou naar de zin te maken.

     /   Beantwoorden  / 
   1. PeterPC

    Klopt Robert, het gaat Frank helemaal niets aan of je iets over de zorg zegt. Jezelf zorgen maken over de ellende in Amstelveen heeft toch ook met zorg te maken?

    Frank begint een beetje op Rupsje Nooitgenoeg te lijken.

    Jammer, hij begon zo goed een kleine 40 jaar geleden.

      /   Beantwoorden  / 
   2. Frank Bikker

    Geen commentaar.

      /   Beantwoorden  / 
    1. KGB

     Ook geen wijze les?

       /   Beantwoorden  / 
   3. Robert van Waning

    Frank, dat bedoel ik: Als ik geen commentaar heb, schrijf ik niets.

    Als JB PC’s eerste reactie meteen had verwijderd vanwege off-topic en persoonsgericht, dan had dat een hoop geleuter gescheeld. Misschien was de discussie dan wél over de afroming van de zorggelden gegaan.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

     ‘Als ik geen commentaar heb, schrijf ik niets.’ Waarom nu dan?

       /   Beantwoorden  / 
    2. Robert van Waning

     JB,
     1ste. Frank had commentaar op het feit dat ik geen commentaar op de zorggelden had.
     2de. Hij schrijft steeds ‘Geen commentaar’ en daar gaf ik commentaar op.
     3de. Om u een aanleiding te geven om weer op mij te vitten.
     4de. Als u persoonsgerichte off-topic opmerkingen zolals van PC meteen verwijdert, vermijdt u dat uw weblog volloopt met zinloos gehakketak van aanval en verweer.

       /   Beantwoorden  / 
     1. PeterPC

      Nou nou Robbie, je draaft weer helemaal door.

      Zoals ik eerder memoreerde sleep jij mij en Frank er ook geregeld bij als we nog niet eens meegedaan hebben bij een artikel.

      En dat altijd roepen van hij of zij zeiden dat of dat begint behoorlijk zielig te worden.

      Fijne dag verder.

        /  
     2. Robert van Waning

      Dit bedoel ik, PC. Wil je ontkennen dat jij ook hier weer begin met persoonsgerichte opmerkingen die nergens op sloegen?

        /  
  3. Zoostje

   Is toch 1 pot nat al die integere VVD bestuurders. Van Limburg tot Groningen, overal zijn zij er bij als ergens wat fout gaat tkv burgers.

     /   Beantwoorden  / 
 8. KGB

  Roze – Seks
  Rood – Leven
  Orange – Geneeskracht
  Geel – Zonlicht
  Groen – Natuur
  Turkoois – Magie
  Blauw – Sereenheid
  Violet – Karakter

  Samengevat: wordt toch Katholiek!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rotary-vriendje

   Gebiedende wijs is alleen de stam.

     /   Beantwoorden  / 
 9. gyrinus natator

  Steeds minder mensen kunnen de huishoudelijke hulp betalen, vanwege de oplopende kosten voor de minima.
  Het is allemaal te wijten aan de bezuinigingen van de regering.
  De ondertussen welbekende eigen risico, de eigen bijdrage, dingen die niet meer vergoed worden door de basisverzekering, dus je betaalt meer aan premie.
  Tel daarbij op: de inkomstenderving doordat mensen niet meer kunnen sparen, vanwege de minieme rente, de flexibilisering van de arbeidsmarkt, het verdwijnen van vaste banen.
  Op deze manier kan rupsje nooit genoeg, nooit een vlinder worden.

    /   Beantwoorden  / 
 10. gyrinus natator

  Eens zetten we het de regering betaald.
  Al deze bezuinigingen

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.