Axel Boomgaars (GroenLinks) uit gemeenteraad

Fractievoorzitter Axel Boomgaars van GroenLinks in de gemeenteraad stapt op. Woensdag maakte hij bekend, na een algemene beschouwing bij de Kadernota te hebben uitgesproken, per 1 oktober te vertrekken. Hij wordt in zijn functie opgevolgd door raadslid Martin Kortekaas.

In een brief die hij voorlas makte hij de reden van zijn afscheid bekend. Hij heeft een baan gevonden als trainee wetgevingsjurist bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dat is niet te combineren met het raadswerk in Amstelveen. Dezer dagen studeerde hij af als jurist. Gemiddeld anderhalve dag in de week gaat hij een postuniversitaire masteropleiding volgen aan de Academie voor Wetgeving in Den Haag.

“Met net zoveel pijn in mijn hart voor wat ik achterlaat als zin in het nieuwe avontuur dat mij wacht, kondig ik bij deze aan per 1 oktober aanstaande mijn lidmaatschap van de Amstelveense gemeenteraad neer te leggen”, zei hij emotioneel. Zijn mededling sloeg bij de raad in als een bom. Boomgaars is een van de beste, zo niet het beste, raadsleden van Amstelveen, die vooral in het debat weet te excelleren.

“Wat ik doe, wil ik goed doen en ik kan na de zomer helaas niet meer de volle honderd procent geven. Dat vraagt harde keuzes”, zei hij. “Ik heb er alle vertrouwen in dat Martin en de rest van de fractie ons goede werk voort zullen zetten.” Hij legde onmiddellijk zijn fractievoorzitterschap neer, maar blijft tot oktober als raadslid aan om voor een goede overdracht te zorgen.

Boomgaars: “Ik vond het een moeilijke beslissing te vertrekken uit de raad. Ik heb het ontzettend naar mijn zin om mijn idealen voor een groene, sociale en vrijzinnige wereld om te kunnen zetten naar actie op een lokaal niveau. Maar het raadlidmaatschap neemt net zo veel tijd in als een parttime baan en nu ik een fulltime baan heb gevonden, is dat gewoon niet meer te combineren.”

Gemis

Kortekaas gaat nu de zevenkoppige fractie sowieso leiden tot aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. “GroenLinks zal Axel ontzettend missen”, zegt hij. “Maar dat geldt voor de hele Amstelveense politiek. Hij weet ons standpunt altijd op een geheel eigen wijze en met een vrolijke noot te brengen en heeft op die manier veel bereikt voor de groene politiek en in de strijd voor vrijzinnigheid en gelijke rechten. Wij danken hem daarvoor en gaan die kleurrijke strijd met heel veel plezier voortzetten.”

In 2010 werd Boomgaars op 19-jarige leeftijd verkozen in de gemeenteraad van Amstelveen. In 2013 volgde hij toenmalig fractievoorzitter Sander Mager op. Recentelijk is hij afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam in zijn studies Sociologie en Staats- en Bestuursrecht. Martin Kortekaas zit sinds 2014 in de gemeenteraad. Hij heeft na een loopbaan als projectmanager en adviseur bij de ING zijn draai helemaal gevonden bij GroenLinks in de lokale politiek.

 

Lees ook:Gert Jan Slump in fractie GroenLinks
Lees ook:Praten met GroenLinks
Lees ook:GroenLinks wil basisinkomen in Amstelveen
Lees ook:GroenLinks wil meer werk voor ZZP’ers scheppen
Lees ook:GroenLinks wil fonds voor lokale journalistiek

3 reacties op “Axel Boomgaars (GroenLinks) uit gemeenteraad

 1. KGB

  Amstelveenz zat er naast en meldde Rijkswaterstaat. Afijn
  OC&W is natuurlijk ook prima.
  Kiezersbedrog is het wel, maar ach als het ons aan goede wetgeving helpt tzt zij het Axel nu al vergeten.
  Vond het baardje goed staan. Wie weet komt er ooit nog een come back in de politiek. Zeg nooit nooit ten slotte.

    /   Beantwoorden  / 
 2. PeterPC

  Dat werd tijd.

    /   Beantwoorden  / 
  1. frank bikker

   Kijk Peter PC dat noem je pas maatschappelijke ervaring opdoen tijdens je studietijd! Nog leuk betaald ook. Alleen dat je daardoor wat later afstudeert, dat moet dan ook kunnen, want het gaat toch ten koste van de belastingbetaler, nietwaar?

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.