VVD juicht over komst tenniscentrum

Rob Ellermeijer

ChristenUnie en SP mogen er dan tegen zijn dat er een Nationaal Tennis Centrum (NTC) in Anstelveen komt, de VVD is er een warm voorstander van. Voor centrum en bondskantoor van de KNLTB (tennisbond) moet Aqmstelveen wel een garantie afgeven van € 400.000 per jaar, gedurende een decennium. Daarvoor heeft de gemeente een miljoen euro gereserveerd.

Raadslid Rob Ellermeijer van de VVD-fractie zei woensdag dat het complex bij de Kegel goed voor Amstelveen, de talentontwikkeling in de tennissport, de breedtesport en de sportparticipatie in Amstelveen is.

De VVD draagt de tennissport volgens hem een warm hart toe en ziet de faciliteit dan ook graag hierheen komen. Die zet Amstelveen op de kaart en benadrukt het internationale, sportieve en ondernemende karakter van de gemeente, vindt Ellermeijer. Hij juicht dan ook toe dat de gemeente zich garant stelt. Zij kan dat doen zonder dat het ten koste gaat van de algemene middelen, voegt hij er aan toe.

Dr garantstelling houdt volgens hem alleen een theoretisch risico in, waarvan – gezien de huidige gezonde financiële situatie van de KNLTB – niet te verwachten is dat het zich zal voordoen. Het op deze wijze beperken van het risico en verstrekken van de garantstelling onder marktconforme voorwaarden zijn voor de VVD belangrijke condities om de garantstelling te steunen.

Rob Ellermeijer benadrukte woensdag dat de raad met de garantstelling geen besluit nam over een mogelijke herinrichting van het gebied en de daarbij te realiseren uitbreiding van het hotel en eventueel te bouwen woningen. Daarover zal in goed overleg tussen de eigenaar van het park en omwonenden een voorstel moeten worden uitgewerkt.

 

Lees ook:Raad akkoord met garantie Tenniscentrum
Lees ook:Amstelveen krijgt nationaal tenniscentrum
Lees ook:Start bouw NTC, ‘Papendal’ van tennissport
Lees ook:Tennis Academy tekent contract met tennisbond
Lees ook:VVD: ‘Sport kan efficiënter”

3 reacties op “VVD juicht over komst tenniscentrum

 1. frank

  Vreemd verhaal, Wel een garantstelling, terwijl die eigenlijk niet echt nodig is?

    /   Beantwoorden  / 
  1. PeterPC

   “De garantstelling houdt volgens hem alleen een theoretisch risico in, waarvan – gezien de huidige gezonde financiële situatie van de KNLTB – niet te verwachten is dat het zich zal voordoen.”

   Ja Frank, dat is een tikje vreemd. Waar kunnen we dan die gezonde financiële situatie terug vinden?

   Robin Haase bakt er nooit iets van, veel praatjes en dan heb je het wel gehad.

   Waar is Tom Okkers als je hem nodig hebt?

   Zelfs bij de Ahoy toernooien laten grote spelers het afweten.

   Ikzelf ben dan ook overgegaan van een tennisbal slaan naar een golfbal slaan.

     /   Beantwoorden  / 
 2. KGB

  Standbeeld van Ellermeijer in het Stadshart en Laan Rob Ellermeijer in de Scheg!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.