Drie kandidaten strijden om kinderburgemeesterschap

Uit zeven genomineerden zijn nu drie kandidaten geselecteerd die campagne gaan voeren om kinderburgemeester van Amstelveen te worden. De selectie vond plaats op woensdag 25 mei in de raadzaal. De zeven presenteerden zichzelf daar voor een jury, die bestond uit burgemeester Mirjam van ’t Veld, wethouder Jeroen Brandes, de raadsleden Tawros Aslanjan en Ewa Petiet en Ruud Oosterhof van de gemeentelijke afdeling natuur- en milieu-educatie (NME). Die uitverkorenen zijn Melle Vos, Thijmen van der Heijde en Yassir Tlidi.

Die drie gaan dus met elkaar de strijd aan om de kinderburgemeester Amstelveen te worden. Van 26 mei tot en met 3 juni voeren zij campagne. Ze moeten duidelijk maken wat hun plannen zijn. Anders de ‘echte’ burgemeester wordt de kinderburgemeester dus door het publiek gekozen, zoals trouwens volwassen burgemeesters in vrijwel alle andere landen.

Van 26 mei af is het direct mogelijk op één van de drie kandidaten te stemmen, via een speciale website: www.kinderburgemeesteramstelveen.nl. Stemmen kan dan tot en met 3 juni 9.00 uur.

Op woensdag 8 juni om 16.00 uur maakt burgemeester Mirjam van ’t Veld op het raadhuis bekend wie de kinderburgemeester is geworden. Op 13 juli zal hij of zij officieel geïnstalleerd worden tijdens de vergadering van de gemeenteraad.

 

Lees ook:Selectie voor kandidatuur kinderburgemeester
Lees ook:Kans op kinderburgemeester uit buitenland
Lees ook:Nieuwe kinderburgemeester in Rusland geboren
Lees ook:Melle Vos wordt kinderburgemeester
Lees ook:Gemeente zoekt ‘kinderburgemeester’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.