Femke Halsema even in Amstelveen

Wegens het verschijnen van haar autobiografie ‘Pluche’  bezoekt de voormalige fractievoorzitter van GroenLinks in de Tweede Kamer Femke Halsema heel even boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein. Om precies te zijn donderdag (17 maart) van 13.00 tot 13.30 uur. 

Zij zat twaalf en een half jaar in de Kamer, maar stapte op 17 december 2011 op, naar ze zegt omdat zij weer ‘individu’ wilde worden na lange tijd vertegenwoordigster van het collectief te zijn geweest. In haar boek meldt de onder meer dat de PvdA haar vroeg minister te worden, een uitnodiging die zij naar zij beweert afsloeg.

Sinds jaar aftreden als politica is zij overigens niet of nauwelijks minder in de publiciteit geweest. Geregeld is zij te zien in talkshows, vooral bij Pauw. Het boek haat over jaar jaren in de landelijke politiek.

In Pluche blikt Femke Halsema voor het eerst terug op haar leven in de Tweede Kamer: Van haar begintijd als nieuwbakken kamerlid tot fractievoorzitter die heel zichtbaar was in het publieke debat. Ze beschrijft de impact die de politiek op haar leven heeft gehad.

Bovendien geeft het boek een tijdsbeeld van een van de meest turbulente periodes in de geschiedenis van de Nederlandse samenleving met de moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh, de paspoortaffaire rond Ayaan Hirsi Ali en de opkomst van Geert Wilders.

 

 

Lees ook:Femke Halsema komt naar Amstelveen
Lees ook:Halsema: ‘Er is asfalt genoeg’
Lees ook:Politiek café met (kandidaat) Kamerleden VVD en SP
Lees ook:Halsema op verkiezingstoer naar Uilenstede
Lees ook:Raadslid Jacqueline Koops (CU) wil naar Tweede Kamer

27 reacties op “Femke Halsema even in Amstelveen

 1. Hadjememaar

  Groen links kan beter Partij van de modieuze politieke trend worden benoemd.

  Beste meid, doen je kinderen het nu beter, nu ze op een witte school zitten?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Rotary-vriendje

  Mooie foto. Doet in een flits aan Anna Frank denken !

    /   Beantwoorden  / 
  1. PeterPC

   Schandelijk. Ten eerste is het Anne Frank, ten tweede ben je een smeerlap om zo’n vergelijking te durven maken met de GL Pol Pot aanhangers.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Rotary-vriendje

    De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik deze opmerking doelbewust plaatste.

    Je legt een bananenschil neer…. en hup daar komen de peterpc-tjes van verre al aan :-)

    Maar toen ik me dat bedacht, dacht ik: wat zeg ik nou eigenlijk verkeerd ? Vervolgens vond ik het ook wel goed om eens met die verkramping af te rekenen als die soort namen vallen. En afrekenen met verkramping is mijn specialiteit…..

    Groet van de schandelijke smeerlap !
    (wel een beetje gemeen dat ik zoveel schik beleef aan je, Peter? Maar…. dat kun je wel hebben toch ?:-))

      /   Beantwoorden  / 
    1. PeterPC

     Ik kan heel veel hebben. En mijn reactie was ook doelbewust.

       /   Beantwoorden  / 
    2. Robert van Waning

     Doelbewust schelden is namelijk het handelsmerk van FaassenPC. Een vergelijking van Femke Halsema met Anne Frank kan hij al niet verdragen. Ik dacht dat heiligverklaring meer iets van de R-K kerk was.

       /   Beantwoorden  / 
 3. Anarchistje

  Wauwwwwww, Petertje heeft weer een smeerlapje gevonden waar hij zijn peilen op kan richten. En @ Hadjememaar heeft weer ergens in de Telegraaf iets gelezen. Nou jochies, lekker jullie vuile spuug spuien! Jullie kunnen zo het kamp van onze landelijke blonde vuilspuier in. Nog ff wat haartjes bleken en jullie zijn welkom.

    /   Beantwoorden  / 
  1. PeterPC

   Zeg gelooide bakvis, mogen gemankeerde SP’ers niet benoemd worden?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Rotary-vriendje

    Wat of wie zijn gemankeerde SP’ers ?

      /   Beantwoorden  / 
 4. Robert van Waning

  De gelijkenis tussen Femke Halsema en Anne Frank is inderdaad treffend. Dat lijkt mij voor beiden een compliment. Femke Halsema legde nadruk op sociaal-maatschappelijk belang, duurzaamheid en ethiek in de politiek. Ik vond het jammer dat zij uit de politiek stapte.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Matthijs

  Femke was toch die dame van (tot genoegen van haar achterban) links lullen en rechts zakken vullen?

    /   Beantwoorden  / 
  1. PeterPC

   Ja Matthijs, dat is die club van :

   Mariko Peters
   Margriet van Tulder
   Tara Singh Varma
   Marijke Vos
   Sam Pormes
   Judith Bokhove
   Wijnand Duyvendak
   Jack Bogers (vriend van Volkert van der Graaf)
   Paul Rosenmöller (groot fan van Pol Pot)

   Dus om Anne Frank te vergelijken met iemand van deze partij is gotspe pur sang.

   Maar ja, rvw en Joden. Het blijft tobben met die man.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Robert van Waning

   Het blijft tobben voor mensen die niet houden van kritiek en tegenspraak, en dus niet van democratie en vrijheid van meningsuiting.

   “Israëliërs horen niet graag dat hun leger, de meest gerespecteerde organisatie van het land, zou bijdragen aan de onderdrukking van een ander volk. En dat is precies de boodschap die Breaking the Silence uitdraagt door middel van – veelal anonieme – getuigenissen van oud-militairen. Woordvoerder Avihai Stollar van Breaking the Silence wordt plat gebeld. [..] Stollar vindt het geen enkel probleem met zijn rechtse landgenoten in discussie te gaan, zegt hij. „Ons doel is juist het land te overtuigen. En wat onze malicieuze motieven betreft: nog nooit is een door ons gepubliceerde getuigenis onwaar gebleken.” Er is iets anders aan de hand, denkt de oud-militair, iets gevaarlijkers. „Ze gaan niet meer met ons en andere mensenrechtenorganisaties in discussie, ze proberen ons zo te delegitimiseren dat we buiten de discussie worden geplaatst.”
   (Uit: ‘Landverraders, dat zijn linkse mensen volgens veel Israëliërs’, NRC 22-12-2015.)

   Buiten de discussie plaatsen, dat is precies wat PG van Faassen (PeterPC) met mij probeert te doen. Hij had daarmee succes bij Dichtbij; nu probeeert hij het hier.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Johan Bos

    Zullen we nu weer naar Amstelveen terugkeren? Uw standpunt omtrent de ‘wandaden’ van Israel is alom bekend en ook jet tegenovergestelde van Peter van Faassen, die overigens minder woorden gebruikt.

      /   Beantwoorden  / 
   2. Robert van Waning

    JB, een belediging of beschuldiging vergt minder woorden dan het verweer ertegen.

    Het valt op dat u mij telkens aanspreekt, terwijl het ook dit keer weer Van Faassen was die over Joden en antisemitisme begon. Zijn smerige ongefundeerde aantijgingen kan ik niet over mijn kant laten gaan.

      /   Beantwoorden  / 
    1. PeterPC

     Dat woord heb ik niet gebruikt. Over aantijgingen gesproken. En jij sleurt Anne Frank er met de haren bij met die Halsema vergelijking. Niet eens zelf bedacht (zoals gewoonlijk) maar voort bordurend op de opmerking van een ander.

     “de boodschap die Breaking the Silence uitdraagt door middel van – veelal anonieme – getuigenissen van oud-militairen.”

     Wat is het waarheidsgehalte dan?

     ‘Landverraders, dat zijn linkse mensen volgens veel Nederlanders.’

     Had ook de titel kunnen zijn.

       /   Beantwoorden  / 
    2. Johan Bos

     Haalt u dat zelf niet een beetje aan door telkens over de ‘wandaden’ van Israel te schrijven? Er zijn nu eenmaal ook mensen die achter die staat staan, die overigens weinig met de onderwerpen op deze site heeft te maken.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Robert van Waning

      JB, ik schreef niet over de wandaden van Israël. De geciteerde tekst kwam van militairen van het Israëlische leger en ging over de pogingen van rechtse zijde om hen het zwijgen op te leggen, net zoals dat hier gebeurt.

      FaassenPC noemde Rotary een smeerlap omdat hij Femke Halsema op Anne Frank vond lijken. Bij mij ging hij nog een stap verder met zijn gebruikelijke suggestie van antisemitisme. Toch spreekt u PC nooit aan op zijn off-topic narigheden. Dat begint wel op te vallen.

        /  
     2. Johan Bos

      Ik heb aan iedereen gevraagd naar Amstelveen terug te keren. Ik vind de vergelijking van Halsema met Anne Frank ook wel wat onlogisch, maar dat zal wel aan mij liggen. Kunnen we nu echt terug? Ik kondig aan dat ik elk commentaar dat er nu nog komt en niets er het artikel heeft te maken, weg haal.

        /  
     3. Robert van Waning

      Een gelijkenis betreft het uiterlijk en is geen vergelijking van personen.

        /  
   3. Robert van Waning

    JB, waarom heeft u mijn reactie verwijderd? Heeft u niet gezien wie er (weer) begon over Joden en antisemitisme?

      /   Beantwoorden  / 
    1. PeterPC

     JB, een reactie verwijderd van rvw? Eentje maar? Veuls te weinig.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Hadjememaar

      Had dat niet beter alles van RvW kunnen zijn?

        /  
 6. Rotary-vriendje

  Beste Robert van Waning, Wanneer begin je nou eens in te zien dat PC je alleen maar uit je tent lokt en zit op te naaien.

  EN ! Eerlijk is eerlijk ! Ik had ook een bloedhekel aan dat vuile smerige PC-tje. Maar nu hij zich heeft laten ontvallen dat hij heel veel kan hebben (en dat is waar!) kan ik nog waardering voor de onbenul opbrengen ook.

  We hebben een P, we hebben een C, we hebben een PeterPC,
  Holadioo, holadiee !

    /   Beantwoorden  / 
  1. PeterPC

   Rotary, dank je wel. Ik ben echt blij verrast.

     /   Beantwoorden  / 
 7. PeterPC

  Een half uur bij Venstra? Wat gaat ze in die tijd doen? Uitleggen waarom een zwarte school voor haar kinderen toch een heel erg slecht idee was? Of het rijden in een roetspuitende oude Mercedes eigenlijk helemaal niet zo erg is/was?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.