Vervenne (VVD): college B&W heel collegiaal

Walter Vervenne

Volgens VVD-raadslid Walter Vervenne trekt het college van B&W collegiaal op. Dat bleek hem namelijk opnieuw tijdens jongste vergadering van de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur (RWN), schrijft hij op een gemeentelijk blog voor raadsleden. In die vergadering werd het woonbeleid van de gemeente voor de komende jaren besproken.

Hij vindt dat wethouder Herbert Raat van zijn partij een ‘vlammend en overtuigend betoog’ hield. Het beleid van de gemeente is kortweg: geen sociale huurwoningen, wel (middel) dure koop- en huuwoningen bouwen. Degenen die daarop kritiek hadden, waren volgens Vervenne door het betoog van de wethouder ‘muisstil’.

Het ontging hem blijkbaar dat de fractie van de PvdA, één van de coalitiepartijen achter het collegiale college (PvdA), uitvoerig pleitte voor juist wél sociale huurwoningen. En bij monde van Harry van den Bergh constateerde dat er voor de strijd tegen het zogenaamde ‘scheefwonen’ in sociale huurwoningen geen instrumenten bestaan. Met andere woorden: Het college kan wel helemaal uit zijn op doorstroming, de wapens om die op gang te krijgen ontbreken.

Blogger Vervenne meldt ook naar de manifestatie van de Meanderbewoners te gaan, gericht tegen de plannen voor de A9 zonder tunnel. VVD-er Vervenne omarmt die. “En heb meerdere keren uitleg gegeven over motieven en raadsbesluiten die door vrijwel de gehele Raad gesteund, op de SP na, zijn aangenomen.”

Dat de Bewonersvereniging Meander Bewoners (BVMB) blijft vasthouden aan het tunnelconcept is volgens hem kortzichtig. “De gedachte is dat er dan een mooi park voor de Meander komt te liggen en geen A 9 meer te zien zal zijn”, schrijft hij. “Zij gaan voorbij aan het feit dat de A9 niet alleen bereden wordt door mensen die alleen maar Oost-West v.v. rijden maar dat je ook nog een keer de A9 op en af moet kunnen. De noodzakelijke infrastructuur boven de tunnel wordt voor het gemak vergeten. Enorme fly-overs voor de ramen van de Meandertorens. En wat te denken over de verkeersafwikkeling richting Stadshart ? Alleen via één oprit en afslag Oost en dan de Groen van Prinstererlaan richting Rembrandtweg ?”

 

 

Lees ook:VVD: kappen bomen aan Meander onnodig
Lees ook:Vervenne (VVD): PvdA niet realistisch over A9-tunnel
Lees ook:Pols: bestaande uitgangspunten leidraad voor ontwikkeling Amsteleiland
Lees ook:VVD heeft vragen over lijn 5
Lees ook:B&W: Ontsierende schotels zaak van woningverhuurder

4 reacties op “Vervenne (VVD): college B&W heel collegiaal

 1. Rotary-vriendje

  De zelfgenoegzame VVD-ertjes die elkaar weer veren in de reet steken.

  Trots op een ‘sterke’ wethouder die het vuur uit zijn sloffen rent om mensen met 2 à 3 keer modaal zo riant mogelijk te faciliteren met de bouw van huizen van 4 tot 6 ton. Dat zijn de mensen die Amstelveen overeind houden en waar we trots op mogen zijn. De Amstelveense case-manager, de accountant, de bedrijfsjurist en de Area Salesmanager. Dát zijn de mensen waar Amstelveen voor wil bouwen en die de steun van de wethouder verdienen. De heer Vervenne mag apetrots zijn op zijn wethoudertje.

  Oh ja, by the way, die mensen die op zoek zijn naar een betaalbare huurwoning, meneer Vervenne, ……. die redden zich wel.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Tomaat

  Wouter Vervenne, die mensen die op zoek zijn naar een soc. huurwoning en geen enkele scheefwoner gaat 400 euro meer betalen voor een zelfde soort huis. Dat zou zelfs een VVD’er niet doen. Of wel?

    /   Beantwoorden  / 
 3. Robert van Waning

  Volgens Vervenne (autopartij VVD) vergeten voorstanders van een tunnel de noodzakelijke infrastructuur die daarbovenop zou moeten komen: “Enorme fly-overs voor de ramen van de Meandertorens. En wat te denken over de verkeersafwikkeling richting Stadshart?”

  Dit soort bedriegelijkheid typeert de manier waarop de VVD de publieke opinie manipuleert. Ook bovenop het ‘open verkeersriool’ komen naast de Meanderflats namelijk twee verkeersplein met stoplichten, met alle luchtvervuiling door optrekkende auto’s van dien.

  De ‘overkapping’ van de open tunnelbak (een betonnen niemandsland dwars door het midden van onze woonplaats), wordt veel te idyllisch voorgesteld. Amstelveners slikken alles wat hun door de liberalen door de strot wordt geduwd.

  Dankzij de VVD is Amstelveen straks één van de weinige steden waar nog een open rijksweg dwars doorheen raast en roet.

  Die verbrede A9 is een gepasseerd station: Tussen Almere en Schiphol had een ov-verbinding moeten komen. De luchtvaart zal om tal van redenen (milieu, klimaat, grondstoffen) niet blijven groeien.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Keesje

  Wat zijn we collegiaal over onze woonvisie die we zelf opgesteld hebben.
  Vind u niet dat u zichzelf en uw partij met deze opmerking volstrekt belachelijk maakt bij zowel uw kiezers en tegenstanders binnen het electoraat. Maar ja, van mij mag u uzelf voor joker zetten. Niemand houdt u tegen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.