Soms worden groene idealen GroenLinks gekraakt

Martin Kortekaas

Hoewel hij beseft dat woonruimte in Amstelveen schaars is en hij zelf ook nog op zoek is naar een nieuw huis, vindt raadslid Martin Kortekaas van GroenLinks dat een aantal voor geweld gevluchte Syriërs hier een woning moeten kunnen krijgen. Hij zegt op de gemeentelijke website te blijven strijden voor meer betaalbare woningen ten behoeve van mensen die op de sociale sector zijn aangewezen. Waarmee hij overigens regelrecht ingaat tegen het volledig op doorstroming gerichte beleid van B&W, die vinden dat er in feite al teveel sociale huurwoningen zijn, waar goeddeels de verkeerde mensen (met een te hoor inkomen) in zitten.

Politiek is volgens hem machtsvorming. “Dus dat geeft veel voldoening”, vindt hij. In dat verband citeert hij Oscar Wilde: ‘Everything in the world is about sex except sex. Sex is about power’.

Hij vindt trouwens dat de gemeenteraad over sommige voor Amstelveen heel belangrijk dossiers weinig te vertellen heeft. “Zoals bijvoorbeeld het openbaar vervoer, de vervanging van lijn 51, waarover vooral in de stadsregio Amsterdam wordt besloten. Of Schiphol, waarvan we in Amstelveen veel overlast hebben, maar waarover vooral in de Omgevingsraad Schiphol (voorheen de Alderstafel) wordt gesproken.”

Hoewel men soms elkaar in de raad wel vindt, constateert hij dat zijn groene idealen soms door de meerderheid worden gekraakt. Dan sluiten de coalitiepartijen, die de meerderheid vormen, gewoon de rijen.

 

 

 

Lees ook:Kamerlid helpt in strijd GroenLinks tegen Schiphol
Lees ook:GroenLinks: ‘Schiphol misleidt onwonenden’
Lees ook:‘Weinig concrete aanpak woningmarkt’
Lees ook:GroenLinks wil basisinkomen i.p.v. bijstand
Lees ook:Praten met GroenLinks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.