CDA wil onderzoek naar mountainbike-route

Niet alleen B&W vergaderen buiten de deur ook politieke partijen in de gemeenteraad doen dat. Mogelijk in een vergeefse poging de kloof tussen politiek en de man in de straat te overbriggen. De CDA fractie was maandag bij fietsendetaillist Bink aan de Amsterdamseweg 162. En gaat op basis daarvan B&W vragen te onderzoeken of er een mountainbike-route in het Amsterdamse Bos kan komen.

Wat de fractie er onderling besprak meldt zij niet, maar wel dat op locaties vergaderen ‘een goede gelegenheid’ is om ‘met de hele fractie tegelijk, met mensen buiten de politiek van gedachten te wisselen over de kansen en problemen van Amstelveense inwoners, bedrijven en instellingen.’

Met Bink werd dus gepraat over de kansen voor een mountainbike-route in het Bos en het vergroten van de veiligheid, meldt het CDA. Die verder een lofzang over detaillist Stefan Bink aanheft. Die dankt succes aan passie voor fietsen, visie en duidelijke keuzes, weet de fractie.

Bink sponsort de Amstelveense triatleet met olympische ambities Menno Koolhaas en doet veel om zijn sport, fietsen, te stimuleren.

Bink ziet, volgens het CDA, onder zijn klanten steeds meer behoefte ontstaan aan mountainbike-routes in de buurt van Amstelveen. Hij ziet kansen die in het Amsterdamse Bos te realiseren.

“Zo’n mountainbike-route zou sport en bewegen in Amstelveen aantrekkelijker maken”, denkt CDA Burgerraadslid Gerard Hulsman. De fractie gaat dus aan B&W vragen wat de mogelijkheden in het bos zijn, maar voegt er meteen aan toe dat er nogal wat financiële en praktische haken en ogen aan kleven.

Ook kwam aan de orde hoe ondernemers met elkaar een winkelgebied veilig en succesvol kunnen houden. Bijvoorbeeld door op elkaars winkels te letten en samen de straat aantrekkelijk te houden. CDA-raadslid Jan-Willem Groot: “Ons bezoek bevestigde ook dat we op de goede weg zitten met het Keurmerk Veilig Ondernemen. Naast een veiligere onderneming levert dat ook direct voordeel op door lagere verzekeringspremies.”

 

 

Lees ook:B&W tussen de fietsen
Lees ook:Gratis opknapbeurt fietsen
Lees ook:B&W gaan ook buiten raadhuis vergaderen
Lees ook:Campagne voor verkeer schoolkinderen
Lees ook:‘Op vieten en fiets naar school’

Eén reactie op “CDA wil onderzoek naar mountainbike-route

  1. Rotary-vriendje

    Als het maar wel een christelijke route wordt. En soms zal je een hobbeltje moeten nemen; dan zeg je gewoon op z’n Amstelveens: pøtverdørie !

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.