ChristenUnie betreurt ‘onchristelijk’ college

Bert de Pijper

De ChristenUnie in de gemeenteraad betreurt het dat in het college van B&W voor het eerst geen christelijke partij is vertegenwoordigd. Fractievoorzitter Bert de Pijper zei dat bij de behandeling van de Kadernota, waarin het financiële beleid voor volgend jaar staat. Wethouder Herbert Raat reageerde daarop dat de burgemeester tot het CDA behoort.

Overigens staat de burgemeester formeel boven de politieke partijen en werd onlangs in Maastricht er één benoemd die van geen enkele partij lid is. Echt christelijk, zoals de ChristenUnie pretendeert te zijn, is trouwens het CDA ook niet meer: de grondslag is blijkbaar zo ruim dat bijvoorbeeld Islamieten het in de politieke gremia kunnen vertegenwoordigen.

De Pijper zei verder onder meer te betreuren dat er geen draagvlak bestaat voor stoplichten met regensensoren.

Hij miste  in die Kadernota een beleid ter ondersteuning van mensen die ‘het niet zo goed doen’ in deze samenleving. Er wordt veel aandacht in besteed aan de ‘grote’ economie, zoals Schiphol en de vertegenwoordiging van Amstelveen in regionale belangen, en had zo zijn vragen over het feit dat opnieuw € 50.000 voor citymarketing is gereserveerd, nadat daar al jarenlang geld heen is gegaan.

In de kadernota miste hij verder aandacht voor winkelcentra buiten het Stadshart en ZZP-ers, Dat er op het gebied van de communicatie specifiek iemand wordt aangesteld voor onderzoek naar de gemeentelijke website, aanschaf van nieuwe tools, upgrade van de zoekmachine en nieuw beeldmateriaal vindt hij uitgesproken iets voor ‘ICT-freaks’. Met de klus is zeventig mille extra gemoeid, maar de vraag van De Pijper is wat de modale Amstelvener er aan heeft, die alleen mailt en de website van de gemeente bezoekt voor huis, tuin en keukeninformatie.

Lees ook:ChristenUnie enige partij met ‘open’ ledenvergadering
Lees ook:Burgemeester bij ledenvergadering ChristenUnie
Lees ook:Ook kandidaat raadslid CU start eigen weblog
Lees ook:ChristenUnie: ‘VVD / D66 naïef over Stadshart’
Lees ook:Drie Amstelveners kandidaat CU/SGP in NH

38 reacties op “ChristenUnie betreurt ‘onchristelijk’ college

 1. Jan Demming

  Aandacht voor de winkelcentra buiten het Stadshart? Het Stadshart is om onbegrijpelijke redenen het paradepaardje van deze gemeente. Niets kan daar te duur zijn. De andere winkelcentra zijn bijzaak. Kijk naar Waardhuizen, waar het centrum al jaren verpaupert en waar niemand iets tegen onderneemt. Ik hoor de burgemeester nog zeggen dat zij met de firma Netjes zou overleggen hoe andere winkels aangetrokken kunnen worden. Dat is bijna anderhalf jaar geleden. Sindsdien heb ik daar niet meer over gehoord.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank Bikker

   De gemeente wijst naar de eigenaar, zodat zij haar handen in onschuld kan wassen. Dat de waarheid in het midden ligt , lijkt me evident, maar ondertussen zitten de mensen in Waardhuizen met de gebakken peren en de kleine ondernemers daar tekenen nu enkel voor kortlopende huurcontracten, waarin ik ze ook geen ongelijk kan geven.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Frank Bikker

    Toevoeging,
    In Kostverlorenhof staat ook het 1 en ander leeg. Daarnaast bij Groenhof staat de schoenenzaak leeg en Sol gaat verdwijnen, daar schijnt wel een andere groentezaak voor in de plaats te komen. Wel jammer, want Sol geeft echt kwaliteit, iets wat de (goedkopere) supermarkten toch niet hebben.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Jan Demming

     Klopt, maar de mensen kopen vandaag de dag liever goedkope dan kwalitatief betere, maar duurdere artikelen. Wat dat betreft is deze familie vrij consequent: vlees bij de slager, brood bij de bakker en groente bij de groenteman. Moet binnenkort wel weer een lening afsluiten bij de bank…

       /   Beantwoorden  / 
     1. Frank Bikker

      Beter 2 goeie peren dan 4, die aankomen als muilperen!

        /  
 2. Piet Rode

  Hr. Pijper, zijn de individuele daden niet belangrijker dan de naam van een zich wel/niet christelijke noemende partij?
  Heer Johan Bos als niet- christen heb ik altijd begrepen dat elke niet-christen christelijk kan handelen en elke christen on-christelijk. Dat oordeel komt toch enkel die Ene toe, maar u matigt zich dat wel aan!

    /   Beantwoorden  / 
 3. gerben

  Tja, het CDA winkelt op zondag in de Praxis. En dat kan CU niet waarderen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. gerben

   Christen-zijn niet verbinden met politiek is beter.

     /   Beantwoorden  / 
   1. frank bikker

    Ik dacht toch dat indertijd de PvdA o.a. was opgericht door enkele dominee’s.

      /   Beantwoorden  / 
    1. gerben

     Doorbraak!

       /   Beantwoorden  / 
  2. Robert van Waning

   Inderdaad, er is al genoeg verdeeldheid.’Christelijk’ is geen garantie voor openheid en eerlijkheid, twee belangrijke voorwaarden voor democratie en openbare verantwoording.

     /   Beantwoorden  / 
   1. gerben

    Geldt ook voor Joods, Islam, etc in de politiek.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Robert van Waning

   Er is veel te zeggen voor de Franse ‘laïcité’ al geeft dat ook een heleboel gedoe en onvrijheid.

     /   Beantwoorden  / 
   1. gerben

    Overheid incompetent in religieuze zaken.
    Knoop het in je oren.

      /   Beantwoorden  / 
 4. gerben

  Even aanzien. Begin van de herfst de zomer evalueren.
  Kans dat CU alsdan met groot gelijk ter zake met ons de winter in gaat.
  Was het maar weer Advent.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Rotary-vriendje

  Hoe lang blijft dit bericht nog op de voorpagina staan ? Al lang niet actueel meer.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Robert van Waning

   Voor JB en zijn geloofsgenoten blíjft dit actueel. Het vigerende neo-liberalisme van de VVD is trouwens ook een religie. Ipv door de hond worden wij nu door de kat gebeten. Het zal verkeren.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Johan Bos

    ‘Voor JB en zijn geloofsgenoten blíjft dit actueel.’ Feit?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Robert van Waning

     Kennelijk, anders zou u dat artikel van 4 juli over de Christen-Unie niet gedurende 2 maanden in ‘Uitgelicht’ actueel houden.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Johan Bos

      Het komt niet bij u op dat ik daar niet over ga…Maar ja, zo kom je ook aan feiten. Ik heb nog nooit iets ‘uitgelicht’. Geeft niet hoor, u beschuldigt maar raak.

        /  
     2. Robert van Waning

      Of u erover gaat of niet, het moet u toch ook opgevallen zijn dat de Christen-Unie nu al 2 maanden op ue website wordt ‘uitgelicht’. Dit versterkt niet de indruk van onpartijdigheid die u probeert te maken.

        /  
     3. Johan Bos

      Ik zal in uw ogen toch nooit onpartijdig worden. Maar ik begreep dat Amstelveen louter een ondemocratisch VVD bolwerk is. Een eenpartijstaat. De andere 8 partijen, inclusief SP, zijn gewoon bijwagens van de VVD, net als alle lokale media. Uw standpunt zo goed weergegeven?

        /  
     4. Robert van Waning

      Ik vrees van wel. Gelukkig kunnen burgers nog oppositie voeren zolang zij tenminste niet worden uitgesloten van deelname aan het openbare politieke debat.

        /  
   2. P.G. van Faassen

    Als die rotary gehandicapte er niet over begonnen was, had rvw het helemaal niet in de gaten gehad. Maar geef hem iets om over dit blog te zeuren, te zeiken, af te branden en ja hoor hij staat direct vooraan.

    @rvw, ga je nog eens antwoord geven m.b.t. lijn 300. Dacht het niet.

    Wegloper.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rotary-vriendje

     Wij hebben bij de Rotary-club geen gehandicapten als lid. Wij komen wel voor hen op. Die mensen verdienen onze steun. En ik zet me daar voor in.

     In dat licht wil ik me ook inzetten voor uw welzijn, P.G.van Faassen. Ook jij hoort er gewoon bij !

       /   Beantwoorden  / 
 6. Rotary-vriendje

  Helemaal met je eens, Robert. Ze zullen én moeten het neo-liberalisme erin rammen. Sta je aan de verkeerde kant van de maatschappelijke tweedeling ? Dan heb je je kansen niet gepakt, om het maar eens Ruttiaans uit te drukken.

    /   Beantwoorden  / 
  1. frank bikker

   Vergeten jullie niet de meeste politieke partijen?

     /   Beantwoorden  / 
  2. Robert van Waning

   Wélke andere partijen, Frank?

   Amstelveen is een éénpartijstaat waarin de politieke partijen en de ‘onafhankelijke media’ doen wat de VVD wil en zeggen en schrijven wat ‘Their Master’s Voice’ dicteert.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Keesje

    Dat in Amstelveen de VVD de baas is, ligt ook incompetentie van andere partijen en aan de bekwaamheden van Raat, die kan doen en laten wat ie wil.
    Echt tegenspel krijgt hij toch niet.

    Wel is de hr. Johan Bos in deze gemeente de enige journalist, die nog wel eens een tegengeluid laat horen, maar ja, dat is jouw geluid niet, dus hij is voor Raat in jouw ogen. Een absoluut, irrationeel standpunt natuurlijk.

      /   Beantwoorden  / 
   2. Robert van Waning

    Johan Bos uit zich inderdaad vaak kritisch over sommigen van onze lokale bestuurders en politici.

    Ik vroeg echter ook al eens aan Frank Bikker om eens voorbeelden te noemen van kritiek van JB op Herbert Raat (VVD). Die kreeg ik toen niet.

    Als jij wel aannemelijk kunt maken dat JB Raat even kritisch volgt en beoordeelt als andere lokale bestuurders en raadsleden, dan mag je mijn opvatting irrationeel noemen en zal ik die moeten herzien.

      /   Beantwoorden  / 
    1. P.G. van Faassen

     Net zoals valide vragen aan jou waar je dan ook geen antwoord op geeft, of er om heen draait, of semantische spelletjes speelt. Dus ga jij nu maar uitleggen waarom volgens jou Raat niet deugt omdat het een wetbreker is.

     Oh wacht dat is kritiek.

       /   Beantwoorden  / 
    2. Robert van Waning

     Voorbeeld van zo’n ‘valide vraag’: Wat is de gemiddelde leeftijd van bezoekers van het ziekenhuis Amstelveen? Daarna bleef je drammen om een antwoord. En dan wil je ook nog serieus genomen worden. Tsja.

     Ik heb nooit geschreven dat Herbert Raat (VVD) niet deugt. Wel dat hij als wethouder wetten bewust laat overtreden en dus een wetbreker is.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Keesje

      Om in te gaan op jouw vraag RvW; 4 van de 6 bushaltes zijn binnen de 200 m van het ziekenhuis. Bus 300 is totaal niet nodig om dichtbij het ziekenhuis te komen. M.a.w. jouw vraag over de bereikbaarheid voor mensen die slecht ter been zijn is volstrekt onzinnig. En kunnen zij die 200m niet overbruggen zijn er ook nog andere mogelijkheden.

        /  
     2. P.G. van Faassen

      Jij kwam met de leeftijd van bezoekers aandragen. En dan krijg je vanzelf de vraag, maar wat is die leeftijd dan? Die kun jij niet beantwoorden, omdat het een ongefundeerde opmerking was. En drammen om een antwoord? Geef dat dan.

        /  
     3. Robert van Waning

      Keesje, de discussie over een halte van de regionale snelbuslijn 300 bij KPMG en ziekenhuis Amstelland vindt elders plaats, nl onder het artikel ‘KPMG en bijstand’. Daar staat dan ook mijn reactie op jouw laatste opmerking.

      Lijn 300 heeft in Haarlem vijf haltes (oa bij het ziekenhuis, natuurlijk), in Hoofddorp negen(!) haltes en in Amstelveen slechts drie.

      De neoliberale Amstelveense bestuurders zijn niet zo gefocust op maatschappelijk belang, sociale voorzieningen, leefmilieu en volksgezondheid. Dat blijkt ook uit het ‘Dossier A9′, uit de overmacht van Schiphol en anderzijds uit die idiote 8-baans autoweg (zonder bushalte!) voor KPMG.

        /  
     4. Robert van Waning

      Dat patienten en bezoekers van ziekenhuis Amstelland ouder en slechter ter been zijn dan de gemiddelde bevolking, mag gerust als logisch en algemeen bekend worden beschouwd. Daarom moet de regionale snelbuslijn 300 daar ook een halte hebben, net als bij het Spaarne ziekenhuis in Haarlem.

        /  
     5. P.G. van Faassen

      “Dat patienten en bezoekers van ziekenhuis Amstelland ouder en slechter ter been zijn dan de gemiddelde bevolking, mag gerust als logisch en algemeen bekend worden beschouwd”

      Dat is een aanname rvw. Zoals zo veel van je opmerkingen.

        /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.