Geen Serious Request op Stadsplein

 

Esther Veenboer

Het fenomeen Serious Request komt niet naar Amsteveen. De stad stelt zich toch maar niet kandidaat. B&W raden dat althans af, omdat de begroting er niet in voorziet. Hoewel de kosten ervan allang bekend waren, tonen PvdA en D66 zich nu opeens teleurgesteld over wat Amstelveen er financieel in moet steken om zich kandidaat te stellen voor de komst van het ‘Glazen Huis’ naar het Stadshart.

De gemeenteraad had eenparig om een onderzoek gevraagd en B&W kwamen nu, in antwoord daarop,  met een uitgebreide rapportage. Daarin staat onder meer dat het evenement Serious Request in elk geval een slordige half miljoen euro kost, een bedrag dat, door navraag bij steden die het al eens binnen hun grenzen beleefden, dus allang bekend was.

Om Amstelveen op de kaart te zetten, want dat kan van D66 nooit genoeg gebeuren, stelde die fractie samen met de PvdA voor Serious Request maar naar het Stadsplein te halen. Maar de initiatiefneemsters Esther Veenboer (PvdA) en Anne-Mieke van der Vet (D66) trekken nu hun voorstel Amstelveen kandidaat te stellen maar in.  Teleurgesteld naar zij zeggen over de hoge kosten die al bekend waren, maar nu na nader onderzoek door B&W nog eens naar buiten zijn gebracht.

‘Hiermee is vast komen te staan dat alleen al het kandideren voor een Amstelveense editie van Serious Request flink in de papieren loopt’, hebben de fracties nu ook ontdekt. En dan weet de gemeente nog steeds niet of Amstelveen ook daadwerkelijk zal worden uitgekozen.

Tijdens Serious Request sluiten in de laatste week voor kerst enkele DJ’s zich op in een ‘glazen huis’ waar muziek kan worden aangevraagd tegen betaling. De opbrengst komt ten goede aan een goed doel. Dat is mooi, maar het ging de initiatiefnemers vooral om de citymarketing voor Amstelveen.

Jammer

“Het Glazen Huis op het Stadsplein met al die Amstelveners die zich inzetten voor het goede doel, zou een bijzonder mooi plaatje zijn geweest. Amstelveen had zich kunnen profileren voordat de A9 op de schop gaat en de sneltram omgebouwd wordt”, zegt Esther Veenboer. D66-raadslid Anne-Mieke van der Vet betreurt het dat de kandidaatstelling niet doorgaat. “Voor het Stadshart en de (horeca)ondernemers is het bijzonder jammer”, zegt ze.  “Juist voor hen zou het Glazen Huis een grote spin off kunnen hebben. Het Platform Stadshart was al enthousiast.”

Beide raadsleden voelen er veel voor ‘Serious Kerst’, afgelopen december gemanifesteerd in het Oude Dorp,  naar het Stadshart te halen.  Het was een initiatief van columniste Geertje Visser en werd georganiseerd door RTV Amstelveen. Tegen betaling kon men er nummers aanvragen. De opbrengst ging naar Serious Request. De investering in de lokale actie op het Stadshart blijven volgens beide raadsleden laag.

 

 

Lees ook:Serious?
Lees ook:Serious Kerst brengt 1/3 minder op dan 1e editie
Lees ook:PvdA en D66 willen glazen huis in Amstelveen
Lees ook:Burgemeester opent Serious Kerst
Lees ook:Serious Kerst brengt ruim 15 mille op

10 reacties op “Geen Serious Request op Stadsplein

 1. gerben

  Beter ten halve gekeerd..
  Jammer dat beide dames net weer voor die pontons in de poel stemden.
  Voor te blond en te bruin met diamanten omzoomd.

    /   Beantwoorden  / 
 2. gerben

  Nabrander: het is toch zo dat eerst de sneltram op de schop gaat en pal daarna de A9? En de raadsdames hebben hun voorstel toch wel ingetrokken? Ook ik word een dagje ouder, maar toch even kijken naar je tekst, beste Johan?

    /   Beantwoorden  / 
 3. PG van Faassen

  “Platform Stadshart”? Wat is dat? Wie zit(ten) daarin? PvdA, D666?

  Volgens mij heeft G.V. iets geroepen in de trant van G.H. in Amstelveen, “oh wat leuk”. dat is toch iets anders als een initiatief.

  Maar het moge wel bekend zijn dat D666 en PvdA het buitengewoon fijn vinden om te stoeien met andermans geld.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Marianne

  Een Tweet de lucht in en de Gemeente Amstelveen staat paraat. Maar één zielige tweet is nog niet de mening van de doorsnee bewoner alhier. Ik pleit voor een referendum voor wb dat strandje, die horeca aldaar en al het andere gezeik, wat door de Gemeente wordt doorgedramd. Dat darmpje bijv. De ouderen worden straks langs de oever van de Poel gedumpt, mogen nog even genieten van het door de heer Bot geopperde schone water, maar kunnen dan verzuipen in hun eigen pis. En dat Serieuze Gedoe kan wat mij betreft door de plee gespoeld worden. Eerst maar eens gemeenschapsgeld uitgeven, of doorsluizen naar ouderen in deze Gemeente. Als er dan geld overblijft kan er altijd nog een ‘leuk’ initiatief genomen worden, met draagvlak.

    /   Beantwoorden  / 
  1. PG van Faassen

   Jeetje, Marianne wat ga je weer te keer. Maar ik kan me wel vinden in een paar dingen van jouw betoog(?).

   En nee, ik wil geen vriendjes worden.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Marianne

    Nou, een paar ‘dingen’ is al heel wat.

      /   Beantwoorden  / 
 5. Marianne

  Overigens is al die RoundUp van de heer Bot al in de Poel gespoeld. Wat mij betreft kan hij vanuit het Raadhuis meteen een duik nemen in zijn eigen gif. Samen met mevr. Roos.

    /   Beantwoorden  / 
 6. frank

  Lekker gifpisserig, maar je beschrijft wel de juist volgorde.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Marianne

   Ja, ik had er ff lol in @ frank bikker…

     /   Beantwoorden  / 
 7. Robert van Waning

  ‘Platform Stadshart was al enthousiast.’ Wie zitten daar in? Bewoners van het Stadsplein in ieder geval niet. Het wijkplatform Stadshart heeft zichzelf opgeheven vanwege verregaande onbouwbaarheid van het gemeentebestuur.

  De raadsleden van D66 en PvdA moeten zich met serieuze zaken bezig houden, zoals zorg, A9, openbaar vervoer, (gebrekkige) handhaving en luchtvervuiling.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.