Deining bootvluchteling-tweet Jonker

Ben Jonker

Ben Jonker

Hij is verkeerd begrepen, vindt voormalig CDA-fractievoorzitter Ben Jonker. Waarschijnlijk slachtoffer van het feit dat in het beperkte aantal toegestane tekens op twitter nu eenmaal weinig ruimte is voor nuance. Al denkt hij daar zelf waarschijnlijk anders over. Hij is altijd een mar van weinig woorden geweest. Maar er is wel alom deining over zijn tweet over de telkens verdrinkende bootvluchtelingen ontstaan. Die luidde: ‘Als er genoeg verdrinken houdt het vanzelf op. Boten terug naar haven van vertrek. Kustwacht buiten 3-mijlszones patrouilleren.’

Geen gelukkige uitspraak, maar totaal verkeerd begrepen, meent Jonker. Hij laat weten niet te hebben bedoeld dat zoveel mogelijk vluchtelingen moeten verdrinken, maar dat als er veel mensen dat wel doen, geen mens meer op zo’n gevaarlijke boot stapt. In de trant: Schip gestrand is een baken op zee dus.

Hij staat intussen nog steeds achter zijn getwitterde boodschap al geeft hij toe op zijn tweets wel vaker weerstand te ontmoeten. Kennelijk blijkt het beperkte aantal tekens toch te weinig om duidelijk te maken wat je ten diepste bedoelt. En er zijn naar zijn mening ook mensen die altijd iets uit zijn boodschappen willen halen wat er niet staat. Hij vindt dat zelf ‘het leuke’ van twitter, laat hij weten.

 

Lees ook:CDA: hoe veilig is zwembad eigenlijk?
Lees ook:Jonker (CDA) betreurt verkeerde indruk over hem
Lees ook:CDA wil gratis weekendparkeren terug bij KPMG
Lees ook:Heldhaftig college
Lees ook:Parkeerellende in Stadshart

6 reacties op “Deining bootvluchteling-tweet Jonker

 1. PG van Faassen

  Tja, over wie hebben we het eigenlijk?

  Een zeer verwarde man die ook dingen roept als o.a. : “Moslims zijn inteelt mongolen”, “laat Obama tegen een berg aanvliegen door een Duitse co-piloot”

  Neemt het CDA hier eigenlijk afstand van?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Harry Janssen

  Het CDA heeft afstand genomen. Jonker verdedigt zich door te zeggen dat zijn tweet verkeerd wordt gelezen, maar heeft zelf wel de tweet verwijderd. Niet sterk.

    /   Beantwoorden  / 
  1. PG van Faassen

   @Harry, welk CDA? Landelijk of lokaal?

     /   Beantwoorden  / 
 3. Marianne

  Hier ga je toch niet serieus op in? Deze man hoort ontoerekeningsvatbaar te worden verklaard.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Marianne

  Maar goed, het CDA olv Buma, heeft sowieso het licht niet uitgevonden. Steeds meer oprukkend naar extreem rechts met alle foute (niet christelijke waarden) snelle one-liners als ultieme stemmertrekkers. Zou graag vernemen van onze Burgemeester, wat zij hier van vindt.

    /   Beantwoorden  / 
 5. frank bikker

  Deze tweets getuigen van een zeer laag moreel niveau.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.