OCA ‘poldert’ bij doelgroep

“Daar heb ik op gestemd”, was in elk geval een voor de delegatie van Oudercombinatie Amstelveen (OCA) verblijdende mededeling van een der bewoners. “Wij gaan polderen bij onze doelgroep”, lachte Percy de Robles, die namens OCA in een de raadscommissies zit. Een vertegenwoordiging van de raadsfractie was vrijdagmorgen in zorgcentrum Huis aan de Poel en deelde daar, vergezeld van nieuwjaarswensen (‘een gelukkig en gezond 2015’), cadeautjes uit onder de enkele tientallen bejaarden die zich koffiedrinkend in de eetzaal bevonden. “Kleinigheidjes”, legde raadslid Nora Tang uit.

Zij heeft blijkbaar goede ervaringen met aanwezig zijn onder de ouderen in de gemeente. “De voorkeurstemmen voor mij zijn grotendeels uit de Seineflat gekomen, waar ik huis aan huis zelf flyers heb verspreid.”

De fractie van de lokale ouderenpartij in de raad is sinds de verkiezingen vorig jaar verdubbeld (van één naar twee zetels), met Cor Spinhoven als kersverse fractievoorzitter. Hij volgde Henk Fokkink op, die in de voorgaande jaren OCA  op de lokale politieke kaart zette, maar blijkbaar sneuvelde als gevolg van een oplopend conflict tussen fractie en bestuur, eindigend in een door hem verloren rechtszaak.

Intussen timmert de vernieuwde en uitgebreide fractie wel aan de weg bij ouderen. “Wij vinden dit leuk om te doen”, meldde raadslid Tang. “En we zien weer eens voor wie we bezig zijn”. De fractie bezocht eerder ook andere zorgcentra. De ervaringen daar leiden intussen niet tot haar grote vreugde, gaf De Robles vrijdag toe. Hij zag in de loop der jaren de kwaliteit daar achteruit gaan, hoewel een ander fractielid naar haar mening ook die van de bewoners zag verminderen. “De mensen blijven zo lang mogelijk thuis en komen pas hier als het niet anders meer kan.” In de zorgcentra bevinden zich in elk geval potentiële politieke kiezers van OCA. Of zoals een fractielid opmerkte. “Die vinden we niet bij KinderRijk…”

 

 

 

Lees ook:Gemeenteraad herdenkt Nora Tang
Lees ook:Oudste raadslid Nora Tang (86) overleden (OCA)
Lees ook:Ook in zorgcentra wonen nu eenmaal kiezers…
Lees ook:Pechtold-effect
Lees ook:VVD twijfelt over gratis OV ouderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.