Promotieteam voor scheiden plastic

 

Peter Bot

De gemeente blijft het gescheiden aanleveren van plastic afval bevorderen. Deze maand (juni) deelt een ingehuurd promotieteam in haar gratis opdracht gratis zakken – ook plattic – uit in de lokale winkelcentra om inwoners te stimuleren meer plastic verpakkingen gescheiden aan te bieden.

Wethouder Peter Bot, die Afvalbeheer van zijn partijgenoot John Levie overnam,  herhaalt nog maar eens dat apart inzamelen van die verpakkingen goed is voor het milieu, omdat zij worden hergebruikt. “Daarnaast leveren plastic verpakkingen geld op, wat weer gunstig is voor de afvalstoffenheffing,” zegt hij.

Vorig jaar werd gemiddeld zes kilo plastic per inwoner gescheiden ingezameld. Bot vindt dat een ‘mooie prestatie’, maar het kan volgens hem nog beter. Het inzamelsysteem is in 2013 uitgebreid met twee perscontainers voor plastic verpakkingsafval bij de winkelcentra Kostverlorenhof en Groenhof.

Verbeteren van de afvalscheiding is het uitgangspunt van het Afvalbeleidsplan 2011-2015, dat de gemeenteraad eind 2010 vaststelde. De raad wil dat in 2015 minimaal 55% van het huishoudelijk afval wordt hergebruikt. In 2009 was het percentage 42, in 2013 al 52. De stijging is overigens vooral te danken aan de stijging van het aangeboden GFT (Groente- Fruit- en tuinafval).

 

 

Lees ook:Ook blik en karton nu in zakken voor plastic
Lees ook:Hoeveelheid afzonderlijk ingeleverd plastic steeg 40%
Lees ook:Ophalen plastic verpakkingen begonnen
Lees ook:Gemeente: ‘Beter scheiden is noodzaak’
Lees ook:Gemeente stelt gescheiden inzameling plastic uit

Eén reactie op “Promotieteam voor scheiden plastic

 1. frank bikker

  Ik heb het volgende in mijn tuin of schuur staan/ liggen.
  1 papierbak
  1 gftbak, die altijd stinkt.
  1 composthoop
  1 plastic zak voor plastic afval
  1 zak van Max voor lompen en afgetrapte schoenen
  1 zak met goede kleren en schoenen voor de kledingbank.
  1 bakje voor batterijen
  1 hoekje voor glas.
  1 hoekje voor stukke elektrische apparaten.
  1 hoekje voor verfpotten e.d.
  Nu ga ik lekker van het zonnetje genieten in de tuin tussen mijn afval in, wat eens in 2 weken wordt opgehaald of wat ik zelf mag wegbrengen naar de vuilstort met de fiets omdat ik zelf geen auto heb.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.