Cor Spinhoven wil einde aan ruzie in OCA

 

Cor Spinhoven (OCA)

De nieuwe fractievoorzitter van de Ouderencombinatie Amstelveen (OCA) in de gemeenteraad, Cor Spinhoven, wil definitief een einde maken aan het geschil tussen fractie en bestuur. In het vervolg zal een vertegenwoordiger van het bestuur de fractievergaderingen bijwonen. De ledenvergadering besloot donderdag ook dat de fractie bij bestuursvergaderingen is.

Spinhoven zei teleurgesteld te zijn over het feit dat naar zijn mening steeds opnieuw oude koeien uit de sloot worden gehaald in de partij. Hij wil dat aan de interne vete een einde komt. Met een nieuw bestuur en dito fractie denkt hij dat te kunnen oplossen. “Ik wil gewoon het verleden eindelijk vergeten,”, zei hij. “De fractie is bezig zich in te werken en ik wil feeling houden met het bestuur.” Hij betreurt het, nadat de OCA deel heeft uitgemaakt van de coalitie, nu in de oppositie te zitten.

Er is overigens een geheel nieuw bestuur aangetreden. Voorzitter Wim de Mol is afgetreden. Hij had zichzelf nog wel tot lijsttrekker benoemd, maar de leden zetten hem lager op de lijst, waarna hij zich als kandidaat voor het raadslidmaatschap terug trok. De Mol is bijna acht jaar bestuurslid van de OCA geweest.

Het nieuwe bestuur bestaat uit Nico Kooijman, John de Lange, A. Bomgaars en Veerle de Robles, wier man Percy overigens als burgerraadslid deel uitmaakt van een raadscommissie. De lokale ouderenpartij heeft een periode van grote interne verdeeldheid en ruzie tussen fractie en bestuur achter de rug.

De Mol constateerde dat in niet een van de partijprogramma’s van de nieuwe coalitie – en vooral in het collegeprogramma van B&W – ouderenbeleid aan de orde komt. “Ik vind dat verschrikkelijk”, zei hij. Volgens hem heeft ook Burgerbelangen, waarmee OCA een lijstverbinding had, om op het pluche van het stadsbestuur te komen alles wat in haar opvattingen op ouderenbeleid leek daaruit gegooid. “Ouderen worden zwaar benadeeld en in het gemeentehuis niet eens meer genoemd, terwijl zij een groot deel van de vergrijzende bevolking uitmaken”, zei De Mol.

Lees ook:Fractieleider Spinhoven uit OCA, blijft in raad
Lees ook:OCA wil groter electoraat + ouderen-wethouder
Lees ook:OCA wil wethouder voor ouderen
Lees ook:Henk Fokkink lijsttrekker Ouderenpartij OCA
Lees ook:Nieuwe lijsttrekker: ‘OCA wordt volwassen’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.