Vier nieuwe raadsleden voor wethouders

 

Ruud Oord

Heel even was hij weg, maar vanavond keert hij vrijwel zeker terug in de gemeenteraad. Ruud Oord van Burgerbelangen (BBA) dankt dat aan het feit dat lijsttrekker Peter Bot van die partij wethouder wordt. Ook voor de andere drie aan het college deelnemende partijen treden nieuwe raadsleden aan. Bij de VVD is dat Remco Snoek, bij D66 Robert Zuidbroek en voor de PvdA komt Petra van Mourik in de vroedschap. Bij D66, BBA en PvdA vertrekken de fractievoorzitters naar het college, te weten respectievelijk Maaike Veeningen Peter Bot en Jeroen Brandes.

De wethouders worden vanavond geïnstalleerd, die nieuwe raadsleden beëdigd. De raad gaan eerst nog wel praten over het politieke programma waarmee de coalitie is gekomen en er dan over stemmen. Mogelijk verzet de oppositie – of een deel ervan – zich tegen onderdelen van dat programma, maar dat maakt niets uit. Het college steunt op een comfortabele meerderheid van 24 zetels in de raad, die er natuurlijk luid voor applaudisseert.  Breekpunten waren er blijkbaar niet en de vier partijen zijn het kennelijk hartgrondig met elkaar eens.

 

Lees ook:Dinsdag installatie nieuwe wethouders
Lees ook:Nieuwe coalitie: VVD, PvdA en CDA
Lees ook:Burgerbelangen wil toch in college
Lees ook:Oppositieleider Mager (GL) waarnemend raadsvoorzitter
Lees ook:David de Jong uit raadsfractie Burgerbelangen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.