GroenLinks propageert homovriendelijkheid

 

Axel Boomgaars

De fractie van GroenLinks in de gemeenteraad gaat er prat op homovriendelijk te zijn. En voor een homovriendelijk Amstelveen. Zij dacht even als enige de ‘roze’ stemwijzer van het COC te hebben ingevuld, maar inmiddels liet D66 weten ook vier kandidaten te hebben die op mensen van hetzelfde geslacht vallen.

Bij de democraten staan die overigens op vrijwel onverkiesbare plaatsen (9, 15, 20 en 25), tenzij iemand via voorkeurstemmen in de raad komt. Bij GroenLinks is lijsttrekker Axel Boomgaars openlijk homoseksueel. Zij fractie was ook de initiator een door de gemeenteraad aangenomen gemeentelijk gelijke behandelingsbeleid. En zij heeft nog meer plannen, laat Boomgaars weten.

Hoewel hij meer aan de weg timmert als homokandidaat, waren er in de loop der jaren tal van raadsleden van wie bekend was dat zij homo of lesbisch waren. “Voor mij is het homobeleid in Amstelveen een variatie op een thema, namelijk dat je ongeacht iemands kleur, geslacht, leeftijd, voorkeur of handicap een stad creëert waar iedereen zich thuis voelt en kan zijn wie hij of zij wil”, zegt Boomgaars. Overigens dringt hij er niet op aan dat ook hetero’s, gekeurde kandidaten of christenen, moslims, boeddhisten etc. zich als zondanig bekend maken. Blijkbaar nemen volgens hem homoseksuelen een bijzondere plaats in de samenleving in. Zijn partij wil dat zorginstellingen, waarvan de identiteiten door fusies overigens vrijwel zijn ondergesneeuwd, nu het keurmerk ‘roze loper’ gaan halen voor homovriendelijk beleid.

 

“Het kan niet zo zijn dat een oudere weer terug de kast in moet wegens een vervelende sfeer bij medebewoners,” zegt Boomgaars. Zijn partij wil ook anti-(homo) pestprogramma’s op scholen en aandacht voor het thema binnen de internationale gemeenschap. De roze stemwijzer is te vinden op www.gayvote.nl.

 

Lees ook:Gert Jan Slump in fractie GroenLinks
Lees ook:GroenLinks-raadslid naar Gay-Pride in Warschau
Lees ook:Kandidaten GroenLinks en SP verdreven door voorkeurstemmen
Lees ook:GroenLinks komt als eerste met concept kandidatenlijst
Lees ook:GroenLinks start verkiezingscampagne in polders

2 reacties op “GroenLinks propageert homovriendelijkheid

  1. gerben

    Meer LGBT kandidaten op overige lijsten?

      /   Beantwoorden  / 
  2. gjzn

    Nr 2 bij D’66 niet?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.