GroenLinks wil meer werk voor ZZP’ers scheppen

 

Martin Kortekaas

Er moet meer werk komen voor ZZP’ers, dus voor zelfstandigen zonder personeel. Maar ook banen trouwens. Dat vindt kandidaat raadslid Martin Kortekaas van GroenLinks, die zelf zegt al geruime tijd op zoek te zijn naar werk als zelfstandige zonder personeel (ZZP). Zijn fractie organiseert een aantal ‘brainstormsessies’ over het onderwerp in Grand Café ’t Oude Dorp, te weten op de donderdagen 13, 20 en 27 februari, steeds van 16.00 tot 17.30 uur.

Aansluitend kan dan volgens Kortekaas een borrel worden gedronken. GroenLinks zegt zich overigens niet alleen op de gemeente en de politiek te richten, maar ook op lokale instanties en het bedrijfsleven. Het is de bedoeling dat in de sessies ideeën worden geboren die banen en werk voor ZZP’ers opleveren.

Volgens de fractie is er ook in Amstelveen onvoldoende betaald werk en hebben veel ZZP’ers er tekort aan opdrachten. Terwijl werknemers die op straat komen te staan een uitkering krijgen, zit dat er voor ZZP-ers doorgaans niet in. Kortekaas vindt dat  onacceptabel. Hij wil dat zijn partij samen met ZZP’ers en werkzoekenden plannen maken voor genereren van meer werk. Dat moet dus in de door de fractie georganiseerde sessies gebeuren. Werk geeft zekerheid, inkomen en zelfvertrouwen, is de redenering. En daarom moet in elk geval de lokale politiek zich inzetten voor het scheppen van banen, c.q. opdrachten voor zelfstandigen.

Martin Kortekaas: “Ik ben zelf al een tijd op zoek naar werk. Daarbij wil ik niet wachten op beleidsplannen uit Den Haag, maar aan de slag gaan voor plannen die in Amstelveen wél geregeld kunnen worden.” Volgens hem wil de fractie creatief aan de slag gaan en in de stad aanwezige ‘kennis en kracht benutten’ om werk te vinden.  Aanmelden voor de bijeenkomsten kan door een mailtje aan [email protected], met vermelding van voorkeursdatum. Op http://stemnatuurlijk.nl is actuele informatie te vinden.

 

 

Lees ook:Praten met GroenLinks
Lees ook:GroenLinks: ‘Wachttijden lopen op’
Lees ook:GroenLinks: Pak verzakte fietspaden aan
Lees ook:Gert Jan Slump in fractie GroenLinks
Lees ook:Plan vanGroenLinks voor hulp aan ZZP-er

6 reacties op “GroenLinks wil meer werk voor ZZP’ers scheppen

  1. Martin Kortekaas

   W. Anhoop, jammer dat je een schuilnaam gebruikt, ik hoop maar dat er geen triest verhaal achter zit.
   En ja, het is dezelfde Martin Kortekaas, die je op LinkedIn gevonden hebt. Ik begrijp dat mijn LinkedIn cv een misverstand kan oproepen en zal het daarom aanpassen om het duidelijk te maken.
   Wat ik niet begrijp is waarom je zo zuur reageert, waarom ik mijn mond moet houden en waarom je mensen die tijdelijk geen baan hebben als mislukt beschouwt.
   GroenLinks ziet mensen nooit als mislukt, één van de redenen waarom ik me bij die partij thuis voel.

     /   Beantwoorden  / 
   1. vitriooltje

    @ Martin.
    Ik denk dat u er nog goed bent afgekomen.Ik vind het meer ironie dan vlijmscherp ,maar wel van waarheid getuigend, sarcasme.
    Kijkt u eens bij Peter PC 150 jaar slavernij op dichtbij.nl amstelveen. Zo kan het ook!!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. W. Anhoop

     Dank u vitriooltje.

       /   Beantwoorden  / 
     1. naaktslak

      Wederzijds

        /  
 1. W. Anhoop

  @Martin Kortekaas, ik reageer niet zuur. Ik stel alleen maar dat die
  LinkedIn cv strijdig is met bovenstaand verhaal. En GL’ers bezondigen zich geregeld aan dit soort dingen.
  En dan nu zeggen om e.e.a. aan te gaan passen is natuurlijk mosterd na de maaltijd.
  Ik doe altijd een Google op publieke figuren om te weten wat voor vlees ik in de kuip heb en om het kaf van het koren te scheiden.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.