Politiek debat met en over gehandicapten

‘Terug naar de Bossen’ heet de groep die een politiek debat op 24 februari (20.00 uur) organiseert in De Meent (Orion 3). Die groep bestaat uit mensen met een beperking. In een grijs verleden werden zulke mensen in de bossen van het land weggestopt. Vandaar de naam. Zij wonen weliswaar nu gewoon tussen andere mensen in Amstelveen, maar de forse bezuinigingen doen de vraag rijzen of het beleid van weleer terug kan komen, bedoelt de organisatie blijkbaar.

Aan de hand van een aantal stellingen, hoopt die een levendig debat te kunnen voeren. Er zijn vertegenwoordigers uitgenodigd van de politieke partijen die op 19 maart meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Jan Troost, oud-voorzitter van de Chronisch Zieken en Gehandicaptenraad en woordvoerder van Terug naar de Bossen leidt het debat. De lokale politici kunnen onder zijn leiding in discussie gaan met elkaar over hun visie op de zorg.

Zij voeren het debat ook met de zaal. Daarom zijn ook de zorgaanbieders en burgers met een handicap van harte welkom. De centrale vraag zal zijn: Hoe denken de politieke partijen de nieuwe wetten en regels omtrent de zorg te gaan uitvoeren in Amstelveen. “Zuster Margaretha” en “Broeder Tuck” reiken de gouden eekhoorn uit aan wie een positieve bijdrage aan het debat levert.  www.terugnaardebossen.nl

 

 

Lees ook:Debat politici en mensen die zorg nodig hebben
Lees ook:Politiek debat met o.a. Ageeth Telleman (D66)
Lees ook:Woensdag debat raadsleden-leerlingen vwo
Lees ook:‘Landelijke politiek domineert raadsverkiezingen’
Lees ook:Politiek mag nu wél flyeren in Stadshart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.