VVD-reaadslid Tim Lechner moet veld ruimen

Tim Lechner

Aan de kandidatenlijst van de VVD voor de komende gemeenteraadsverkiezingen , met Herbert Raat als lijsttrekker, is door de ledenvergadering niets veranderd. Die bijeenkomst schijnt begint vorige week te zijn gehouden en was, overeenkomstig liberale transparantie, strikt geheim. Maar de leden van het geheime genootschap konden zich volgens het bestuur volledig met de al eerder gepubliceerde lijst verenigen. Nou ja, de lijst is niet gewijzigd. Zittend raadslid Tim Lechner, die door het bestuur naar een onverkiesbare plek is gedirigeerd, heeft daar moeite mee.

Op de lijst staan voornamelijk zittende raadsleden. Een nieuwkomer is op de zesde plaats Rob Ellermeijer. Behalve Tim Lechner is ook Marius Rietdijk in principe onverkiesbaar. De eerste sprak daar in de ledenvergadering zijn teleurstelling over uit. Volgens het bestuur respecteert hij wel het advies van het bestuur. Overigens zou hij met voldoende voorkeurstemmen alsnog tot de raad kunnen doordringen. Eerder zag VVD-er Walter Vervenne daartoe kans. Hij startte een campagne voor zichzelf en behield zijn zetel.

De VVD laat weten dat de besloten vergadering ‘vlekkeloos’ verliep, maar doordat geen media werden toegelaten, valt niet na te gaan of dat ook zo is. Tweede op de lijst, dus na Raat, is zittend fractievoorzitter Kees Noomen, derde huidig raadslid Inza Gast. Daarna komen de eveneens al zittende raadsleden Tom Ponjee en Hans Bulsing (4 en 5) en na nieuwkomer Rob Ellerman (6) staat op 7 tot en met 9 respectievelijk de zittende raadsleden Paul Feenstra, Walter Vervenne en Victor Frequin. Nieuwkomers staan verder op de tiende, elfde en twaalfde plaats: Janneke Leegstra, Remco Snoek en Tom Coumans.

Op de plaatsen 13 tot en met 23 staan: Bas Zwart,  zittend raadslid Tim Lechner,  Arik Suissa, Arjan Gerritsen, zittend raadslid Marius Rietdijk, Frank Kuyper,  Monique Eikelenboom, Ludo Bergkamp, Marten Tilstra, Iemke Ruige en Gerben Moerman. Hoeveel leden er buiten de kandidaten ter vergadering aanwezig waren, heeft de afdeling niet bekend gemaakt.

 

Lees ook:VVD: één verkiesbare nieuwe naam op kandidatenlijst
Lees ook:Leden VVD akkoord met Herbert Raat als lijsttrekker
Lees ook:Hans Bulsing lijstaanvoerder VVD
Lees ook:Herbert Raat lijsttrekker voor de VVD
Lees ook:VVD: 3 raadsleden vrijwel onverkiesbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.