GroenLinks lesje in politiek

Marijke Cornelissen

Wat iedere politicus wil, althans zegt te willen, is idealen omzetten in actie. Komt in de praktijk niet zo gek veel van terecht, maar hoe het wel kan, gaat Marije Cornelissen van GroenLinks op zondagavond 15 september uitleggen in de Buurtkamer van het MOC-gebouw aan de Lindenlaan 75 (in de bocht naast de Heilige Geestkerk).

Cornelissen maakt deel uit van de Groenen in het Europarlement, maar heeft zich nu opgeworpen als kandidaat-lijsttrekker van GroenLinks voor de verkiezingen daarvan. In Amstelveen komt zij een zogenoemde masterclass ‘Praktische Politiek’ geven. En ook vertellen wat haar in hemelsnaam drijft om bezig te zijn me de tandeloze tijger van Europa. Alsmede hoe men in de politiek concrete resultaten kan bereiken.

“Marije laat in haar Masterclass zien hoe zij grote idealen verbindt met praktische oplossingen”, zegt de plaatselijke afdeling van GroenLinks, die het bezoek van de Europarlementariër aan Amstelveen heeft geregeld. “Je bent niet politiek actief om mensen van andere partijen te laten weten dat jij vindt dat het anders moet, maar om er voor te zorgen dat het anders gaat.”

Wat waarschijnlijk ook elke andere fractie in de gemeenteraad denkt. Maar hoe de politicus bereikt wat hij wil wilt bereiken, voor mensen die dat – naar zijn of haar mening – nodig hebben, komt Cornellissen duidelijk maken. Een lesje voor alle lokale politici dus, die mogelijk nog nooit van haar hebben gehoord. Over hoe zij – eindelijk – concreet het verschil kunnen maken. Aanmelden is niet verplicht, maar wel handig, want er zijn maar 40 plaatsen beschikbaar. Mocht de hele gemeenteraad komen, dan zijn er dus waarschijnlijk te kort. Meer info over de passie van Cornelissen op www.marijespraktischepolitiek.nl

Daarop meldt de dat de Groenen in het Europese Parlement weinig numerieke macht hebben en de christen democraten plus liberalen samen een meerderheid. Cornelissen: “Mijn manier van politiek bedrijven is die meerderheid respectvol aanspreken en zoeken naar waar de Groenen zich wel kunnen verbinden. Met christen democraten op het rentmeesterschap van de aarde, bij de liberalen op persoonlijke vrijheden. Het verleiden van de macht en daarmee concrete resultaten boeken. Dat is mijn manier van politiek bedrijven. Ik wil afgerekend worden op resultaten, daar ben ik voor gekozen. Daadwerkelijke resultaten voor mensen, voor het milieu, voor dieren. Voor een ontspannen en duurzame toekomst.” Wie zegt hetzelfde liedje vaker te hebben gehoord, heeft waarschijnlijk gelijk.

Aanmelden voor de masterclass: [email protected].

Lees ook:Masterclass Landschapsfotografie Wester-Amstel
Lees ook:GroenLinks blij met groeiende batterij vuilcontainers in de tuin
Lees ook:D66: debat op Uilenstede en landelijk campagneteam op markt
Lees ook:Raadslid op werkbezoek naar bedreigde zonnecollectoren
Lees ook:Masterclass landschapsfotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.