ProDemos: Kennis maken met Amstelveense politiek

Omdat volgend jaar de verkiezingen voor de gemeenteraad zijn wordt de ProDemos Lentetour georganiseerd. Die is bedoeld om kiezers enigszins bij te brengen hoe de lokale politiek precies werkt, c.q. idealiter zou moeten werken. Op 15 maart is er van 19.30 tot 22.30 uur een bijeenkomst in het Amstelveense raadhuis. Kathalijne Buitenweg, Job Cohen, Sadet Karabulut, Johan Remkes (commissaris van de koningin in Noord-Holland)  en burgemeester Jan van Zanen komen daar uitleggen hoe het allemaal zit. Wie meer over de (theorie van de) lokale politiek wil weten, er zelf actief in worden of zich gewoon iets op de mouw laten spelden, moet er vooral geen komen. De naam ProDemos doet vermoeden dat de tour in elk geval naar democratie verwijst.

Tijdens de bijeenkomst is er ook een workshop en kan men andere in politiek geïnteresseerden ontmoeten. Wie er bij wil zijn kan zich aanmelden via www.prodemos.nl/lentetour.  ProDemos, Huis voor democratie en rechtsstaat,  informeert burgers over de democratische rechtsstaat en stimuleert hen daarin een actieve rol te spelen. Om zoveel mogelijk mensen bij de politiek te betrekken, werkt ProDemos op gemeentelijk, provinciaal en landelijk niveau.

 

Lees ook:Gratis cursus Politiek Actief van de provincie
Lees ook:Pro Demos poogt politiek leuk te maken in bieb
Lees ook:Basisscholieren spelen democratie…
Lees ook:Gemeente wil basisscholieren bij politiek betrekken
Lees ook:Stemwijzer voor raadsverkiezingen nu klaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.