‘Amstelveen niet betrokken bij malversaties Hooijmaijers

Ton Hooijmaijers

De van allerlei malversaties verdachte en daarvoor gedagvaarde voormalige gedeputeerde Hooijmaijers heeft geen invloed gehad op het gemeentelijke beleid (en uitvoering daarvan) in Amstelveen. Daar komt het antwoord op neer van B&W op schriftelijke vragen van GroenLinks. Die fractie was vooral geïnteresseerd in mogelijke invloed van Hooijmaijers op de Bovenkerkerpolder, het in IJsland geparkeerde geld, de omlegging van de N201, de golfbaan en de A9. Als gedeputeerde Ruimtelijke Ordening droeg hij verantwoordelijkheid voor de gevoerde streekplanprocedure. In 2007 ontving de gemeente van de provincie wel een ontwerp van herziening van het Streekplan Noord-Holland Zuid, waarin werd voorgesteld woningbouw in lage dichtheid mogelijk te maken in zowel Legmeer- als Bovenkerkerpolder. Hooijmaijers is ervan beschuldigd smeergeld te hebben aangenomen van partijen die in de Bovenkerkerpolder wilden bouwen. B&W lieten in 2007 aan de provincie weten dat prematuur te vinden. In 2010 werd dat in het bestemmingsplan landelijk gebied (groen en open) nog eens bevestigd.Tot het moment dat de financiële problematiek voor Amstelveen van Landsbanki in IJsland naar buiten kwam is er volgens B&W nooit met wie dan ook van de provincie contact geweest over beleggingen. De gemeente ging dus niet mee met de provincie die 78 duizend euro in IJsland stalde. Ook over de N201 had het college nooit contact met Hooijmaijers, zeggen B&W.

Het dossier golfbaan liep al voor Hooijmaijers’ zittingsperiode. Hij was wel voorstander van de golfbaan en gedeputeerde Staten namen die op in het ontwerp van de streekplanherziening in 2007. Bij de behandeling in provinciale  Staten is deze vervolgens weer geschrapt en heeft de provincie zich tegen de aanleg gekeerd, meldt het college. Van persoonlijke bemoeienis van Hooijmaijers weet het college niks.

De gedeputeerde was enthousiast voor een joint venture tussen gemeente en provincie voor de gebiedsontwikkeling A9, waarin de provincie voor de helft zou deelnemen. ‘Daarvan is vervolgens niets meer vernomen’, zeggen B&W.  ‘Voor het overige zijn ons in Amstelveen geen dossiers bekend waarin van persoonlijke bemoeienis van de heer Hooijmaijers als gedeputeerde sprake was’.

Lees ook:SP: Hooijmaijers mogelijk betrokken bij Amsteleiland
Lees ook:Bovenkerkerpolder in TV ‘Landroof’
Lees ook:GroenLinks wil opheldering over rol Hooijmaijers in A´veen
Lees ook:GroenLinks: ‘Plan weg door polder mlet snel van tafel’
Lees ook:Open dag golfcentrum gaat niet door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.