Burgerbelangen: ‘kleine instellingen sparen bij bezuiniging’

David de Jong

Handen af van Sinterklaas. De noodzakelijke gemeentelijke bezuinigingen moeten aan de kleine organisaties op het gebied van cultuur en welzijn voorbij gaan. Zoals aan het comité dat de Sinterklaasintocht organiseert, cultureel centrum Griffioen  en muziekvereniging Bovenkerk. Alleen de grote instellingen, zoals Schouwburg, muziekschool en bibliotheek mogen er door worden getroffen. Dat vindt Burgerbelangen Amstelveen (BBA), die aankondigt zich daarvoor samen met enkele andere partijen woensdag (10 november) in het begrotingsdebat te zullen inzetten.Bij de kleine organisaties gaat het vaak om activiteiten op wijkniveau, constateert BBA-raadslid David de Jong. Hij zegt zich te kunnen voorstellen dat het missen van kleine bedragen op toch al kleine subsidies hard kan overkomen. Overigens geeft hij niet aan hoe de gaten in de begroting, door het niet doorgaan van de voorgestelde bezuinigingen op kleine instellingen, moeten worden opgevangen

Tot de kleine organisaties rekent De Jong ook de kledingbank, vakantiekinderkampen, gehandicaptencentrum De Schakel en de Vereniging tot viering van de nationale feestdagen. Maar er zijn er wat hem betreft meer. Samen met andere partijen gaat BBA de raad voorstellen de voorgestelde bezuinigen daarop ongedaan te maken.  De Jong vindt wel dat er harde keuzes moeten worden gemaakt.  “Maar het korten van instellingen die wezenlijk nuttige maatschappelijke activiteiten ontplooien, daar moet je zo niet op willen bezuinigen.”

Lees ook:BBA: gesubsidieerde organisaties moeten cijfers publiceren
Lees ook:Eindelijk zwarte cijfers bij Sportbedrijf
Lees ook:PvdA tegen elke bezuiniging die jeugd treft
Lees ook:Sterke drank uit sportkantines
Lees ook:Gemeente wil duidelijker rol spelen in sponsoring

6 reacties op “Burgerbelangen: ‘kleine instellingen sparen bij bezuiniging’

 1. bakker bik

  Ik zie het Cobra museum niet in het rijtje van grote geldverslinders. Het BBA geeft ook niet aan hoe zij wenst te bezuinigen. Er zijn namelijk nog al wat mogelijkheden.

    /   Beantwoorden  / 
 2. David de Jong

  Helaas – als we zouden willen – is Cobra tot 2020 juridisch zo dichtgetimmerd dat je er niet op kan bezuinigen…

    /   Beantwoorden  / 
 3. bakker bik

  Dat is dan de reden om het niveau van de openbare bibliotheken nog verder te laten dalen. Ach kom nou, waar een wil is een weg. Kijk maar wat de gemeente allemaal heeft gedaan om die golfbaan van Loogman te krijgen. Zet al die openbare voorzieningen weer in de buurten neer waar de mensen wonen en naar school gaan, dan is nog veel goedkoper.Van een goede bibliotheek maken een heleboel mensen gebruik. Daarnaast is het ook gekoppeld aan het niveau van het onderwijs.

    /   Beantwoorden  / 
  1. peter

   bakker, jij zit altijd te zeuren over biebs en leeg staande gebouwen die beter benut zouden kunnen worden in jouw optiek.
   Ik heb echter nooit een goed plan uit jouw koker zien komen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. bakker bik

    Wat let je om jouw plan hier op te schrijven. Liefst beter, ik houd me aanbevolen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ronald Pino

     @bakker bik. Wat denk je dat hem dat belet?

       /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.