PvdA wil bredere coalitie, maar zegt niet welke

Remco Pols

De PvdA constateert in een summiere verklaring dat de coalitie waarop nu voor de vorming van een college van B&W wordt afgestevend, op een minimale meerderheid – 19 tegenover 18 zetels – in de gemeenteraad steunt. Zij zegt de aan de besprekingen deelnemende partijen  (VVD, CDA, BBA, OCA en CU) veel sterkte toe te wensen, maar had graag een breder draagvlak gezien.  De PvdA, die in de vorige collegeperiode twee wethouders had, wordt nu in de oppositie gedreven. Lijsttrekker en (demissionair) wethouder Remco Pols zegt te een aanbod te hebben gedaan om tot een bredere coalitie te komen, maar weigert in alle toonaarden de partijen te noemen die daar dan bij betrokken zouden zijn. Tot nu toe was er sprake van een politieke patstelling doordat enerzijds PvdA, D66 en GroenLinks een blok vormden en anderzijds VVD en BBA als hoofdrolspelers.Pols zegt een bredere coalitie nodig te vinden, gezien de grote uitdagingen, waaronder zware bezuinigingen, waarmee de gemeente nu krijgt te maken. Het belangrijkste verschil van inzicht tussen PvdA, GroenLinks en D66 enerzijds en VVD en BBA anderzijds betreft de woningbouw. De VVD is verklaard tegenstander van  meer sociale woningen, de PvdA een warm voorstander. Verder zijn er weinig verschillen tussen de verkiezingsprogramma’s van de partijen te ontdekken.

Lees ook:PvdA: Smalle coalitie gevolg van te hechte blokvorming
Lees ook:VVD vormt coalitie met BBA, CDA, ChristenUnie en OCA
Lees ook:PvdA vindt smalle coalitie ‘onverantwoord’
Lees ook:D66 vindt nieuwe coalitie bizar
Lees ook:VVD wil graag bredere coalitie

Eén reactie op “PvdA wil bredere coalitie, maar zegt niet welke

  1. Hans van der Liet

    Als alles in kannen kruiken is, zal de hele waarheid aan het licht komen. En die ziet er niet fraai uit voor de PvdA. Hoezeer ik Remco Pols als mens en bestuurder ook waardeer. Gewoon niet handig gespeeld en dus verloren.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.