Met voorkeurstemmen gekozen raadskandidaat SP trekt zich terug

Grea Twint

De met voorkeurstemmen voor de SP als raadslid gekozen Grea Twint (70) trekt terug.  De SP verwierf twee zetels. Twint stond als derde op de kandidatenlijst, maar passeerde met 274 voorkeurstemmen de nummer twee, Patrick Adriaans. Maar Twint wil de volgorde van de lijst aanhouden, zegt ze. Bij de SP geldt volgens haar dat voorkeurstemmen geen invloed kunnen hebben op de volgorde van de kandidatenlijst. “Dat is democratie en daar houden wij ons aan vast. De juiste man of vrouw op de juiste plaats,” zegt Twint in een verklaring. Het komt er dus op neer dat bij de SP democratie niet is wat de kiezers willen, maar wat de partij heeft uitgestippeld. Overigens zal Twint als burgerlid wel deel gaan uitmaken van een of meer raadscommissies.Dat zij zich als gekozen raadslid terugtrekt, wil volgens haar niet zeggen dat de voorkeurstemmen voor haar niet goed worden gebruikt. “Mijn werk bestaat uit het luisteren naar mensen die in de problemen zitten, vergaderingen bijwonen in de wijkplatforms om te horen waar en wat er fout gaat. Ook zal ik mij als burgercommissielid voor de SP inzetten om zo mijn bijdrage te leveren aan het raadswerk,” aldus Twint.

“Inwoners van Amstelveen die met problemen zitten, wil ik samen met de SP graag met raad en daad hulp bieden en niet, zoals de andere partijen, pas twee weken voor de verkiezingen.” Twint is ook oprichtster van de Stichting Voedselbank Amstelveen, die op het ogenblik aan 17 Amstelveense gezinnen pakketten uitdeelt. www.amstelveen.sp.nl/voedsel/voedselbank.stm

Lees ook:Kandidaten GroenLinks en SP verdreven door voorkeurstemmen
Lees ook:Waardhuizen en C1000 gul voor voedselbank
Lees ook:Voedselbank mocht gratis winkelen bij Kruidvat
Lees ook:Voedselbank zoekt vrijwilligers supermarktactie
Lees ook:Voedselbank in november naar Olmenhof

7 reacties op “Met voorkeurstemmen gekozen raadskandidaat SP trekt zich terug

 1. Hans van der Liet

  Schandalig kiezersbedrog! Ik kom nooit meer bij de voedselbank!

    /   Beantwoorden  / 
  1. De schoolmeester

   Jammer, kan ik dan geen lift meer krijgen in je Bentley, als je niet meer gaat?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Hans van der Liet

    Ik ga altijd met het openbaar vervoer. Anders dan de SP hecht ik wel waarde aan het openbaar vervoer.

      /   Beantwoorden  / 
    1. de schoolmeester

     Ik zou m’n Benley ook niet in de binnenstad parkeren, dat Havanna aan de Amstel!

       /   Beantwoorden  / 
 2. ShijtopdeKORAN

  STOP DE ISLAMISERING GREA!

    /   Beantwoorden  / 
 3. de schoolmeester

  Is dit het “Hadjememaar-effect” van mevrouw Twint?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Hans van der Liet

   Madame Twint kan men beter kwijt dan rijk zijn.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.