CDA-bijeenkomst over duurzame tuinbouw

Jan-Willem Groot

In het congrescentrum aan het Sandbergplein (bij het Cobra Museum) houdt het CDA vrijdag 29 januari een bijeenkomst over duurzame en succesvolle tuinbouw. Die wordt georganiseerd door de CDA-Statenfractie Noord-Holland en de partijafdelingen in Aalsmeer, Haarlemmermeer en Uithoorn. Het programma begint om 16.00 uur en eindigt om 18.30 uur.

Sprekers zijn de Amstelveense lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen Jan-Willem Groot, gedeputeerde Jaap Bond (Economische Zaken, ook voorzitter van Greenport Aalsmeer) en de CDA-lijsttrekkers in Aalsmeer, Haarlemmermeer en Uithoorn. De partij zegt met kiezers in discussie te willen gaan over de kansen voor zowel tuinbouw als woningbouw.

Het CDA zegt de tuinbouw te willen ondersteunen in deze zware economische tijden. De sector is van groot belang voor de regionale en nationale economie. Ook kunnen kassen duurzame energie leveren en de CO-2 uitstoot verminderen. De partij pleit voor aanleg van een regionaal warmtenet in de Noorder Legmeerpolder. Dit moet gevoed worden door aardwarmte. Daardoor heeft de tuinder, volgens het CDA,  geen gas meer nodig en is hij niet afhankelijk van de gasprijzen. De energie kan worden geleverd aan de woningen. Door de koppeling tussen de woningbouw en tuinbouw ontstaat een zeer duurzame wijk. Het CDA wil aantakkingen van het warmtenet onderzoeken met PrimAviera in de Haarlemmermeer, de bloemenveiling en de Iepenlaan in Uithoorn.

Lees ook:Haalbaarheid warmtenet Noorder Legmeer wordt onderzocht
Lees ook:Gemeente wil warmte voor kwekers en woningen uit afval
Lees ook:Onderzoek naar kassen als warmtebron voor woningen
Lees ook:CDA: tuinbouwbelang overschrijdt gemeentegrenzen
Lees ook:Aalsmeer en Amstelveen in project biobased economie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.