VVD houdt bijeenkomst tegen ‘verdichting’ van de stad

Geen woningbouw meer binnen de bebouwde kom. Dat is het uitgangspunt van de VVD, die maandag (11 januari) een politieke thema-avond over het begrip ‘Ruimte’ houdt in The Winekitchen (Dorpsstraat 90). De liberalen zijn absoluut tegen zogenoemde verdichting van de stad, en hebben weinig op met sociale woningbouw en vooral een broertje dood aan flats.  Zij staan daarmee lijnrecht tegenover huidige coalitiepartner PvdA. De VVD wil de gemeente vooral groen houden. Dat is (weer) een onderdeel van haar verkiezingsprogramma. ‘Voor ruimte, tegen verdichting,’ is de slogan van de bijeenkomst, waarin zij graag de meningen van Amstelveners wil horen op het gebied van groen en ruimte in hun buurt. Nou ja, voor zover die stroken met het VVD-programma. Die zegt de open ruimte nog mooier te willen maken. ‘Een groene omgeving is van groot belang voor een prettige leefomgeving. Onze kinderen moeten voldoende plekken in de buurt hebben om te sporten en te spelen. Er moet dus een einde komen aan de onnodige bebouwing van grasvelden, parkjes en speelplekken in onze stad. De groene open ruimte in onze stad kan juist verbeterd worden,’ vindt de VVD, die Amstelveners oproept daarvoor mee te strijden.  Er moet wat de partij betreft een einde komen  aan het bebouwen van veldjes in de stad waarop de jeugd nu nog speelt. Die moeten zoveel mogelijk officieel de bestemming ‘groen’ krijgen, zodat het moeilijker wordt daarop te bouwen.  Groen moet van de VVD prioriteit krijgen en elke gekapte boom onmiddellijk worden vervangen door een exemplaar van redelijk formaat. De partij wil ook de buitenruimte meer verfraaien. Daarin passen geen schotenantennes en graffiti (waarvan de spuiters moeten worden aansprakelijk gesteld voor schade en de kosten van verwijdering).

Verder pleit de VVD voor meer sport- en speelvoorzieningen, zoals goaltjes, maar ook voor elementen als bankjes en struiken, aan te brengen in samenspraak met de buurt. Ook is naar de mening van de partij een analyse nodig van de benodigde ruimte voor maatschappelijke voorzieningen. Zij verwijst in dat verband naar Maritsa, waar een speelveldje dreigt te worden opgeofferd aan een medisch centrum.

Lees ook:VVD de wijken in: verdichting bebouwde kom voorkomen
Lees ook:GroenLinks start verkiezingscampagne in polders
Lees ook:GroenLinks op alle niveaus tegen golfcentrum en woningbouw in polder
Lees ook:VVD wil alleen dure woningen
Lees ook:VVD: Bovenkerkerpolder als Rijksmonument

13 reacties op “VVD houdt bijeenkomst tegen ‘verdichting’ van de stad

 1. Onno

  Mooi gebaar om zieltjes te winnen ! De VVD zou het nog beter doen om zich tegen de bebouwing van het Maritsa veldje tekeren maar daar hoor ik ze niet over .

    /   Beantwoorden  / 
 2. hmmm

  hmm… dit is alweer de tweede keer dat de VVD met persberichten in de belangstelling probeert te komen bij ons amstelveners: ze hebben ook wel door dat er weinig belangstelling meer is voor het VVD gedachten goed nu de heer Raat zo nadrukkelijk zich als model PVVer wil voordoen en vechtpartijen tussen bevolkingsgroepen aanwakkert.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank Bikker

   Als antiPVV er moet je niet de waarheid van het gedrag van een paar Marokkaanse aso’s gaan ontkennen, want zo moedig je het PVV-publiek alleen maar aan. Iedereen heeft ook wel door dat dat hr. Raat op deze manier wil scoren en zeker zijn VVD achterban.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Jean Marie La Chouffe

    Een paar Marokkaanse Aso’s?Was dit maar waar, we weten allemaal wel beter dat het niet om een paar Aso’s gaat. En vechtpartijen tussen bevolkingsgroepen, laat mij niet lachen. Het merendeel van de Nederlanders loopt hard weg als men geconfronteerd wordt met een groepje Marokkanen, die wel een eenheid vormen, terwijl de Nederlander alleen voor zijn eigen hachje zorgt. Ze kunnen een voorbeeld nemen aan de Zuid Molukkers, die zich wel groeperen en voor hunzelf opkomen

      /   Beantwoorden  / 
    1. botterik

     Zoiets als de Pubianen tegen de Vulkano’s?

       /   Beantwoorden  / 
  2. Johan Bos

   Vechtpartijen tussen bevolkingsgroepen aanwakkert? Waar is dat op gestoeld? Nog steeds op een incident waar je zelf niet bij was en waarover je verslaggeving volledig op jouw fantasie berust?

     /   Beantwoorden  / 
 3. Frank Bikker

  Beste VVD stemmers wat woont er dan in sociale woningbouw? Zijn dat geen mensen of moeten die in maatschappelijke/sociale getto’s wonen? U heeft ook deze mensen nodig. Wie verzorgt dan uw ouderen, haalt de vuilnis op, werkt in kinderdagverblijven enz. Of bent u weer voor de ouderwetse standenmaatschappij?

    /   Beantwoorden  / 
 4. Peter

  Wat is dat toch steeds op deze site?
  Doodmoe raak ik van dat Marokkanen bashen hier door een paar enge figuren.

  ” Wie verzorgt dan uw ouderen, haalt de vuilnis op, werkt in kinderdagverblijven enz.”

  Dat zijn niet de Marokkanen die dat doen, omdat door de heersende discriminatie van deze bevolkingsgroep zij gewoon niet aan de bak komen.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Hans van der Liet

  Waar was de stadsdichter gisteravond, toen we hem nodig hadden?

  @ Frank: wil jij terug naar de Sovjet-Unie van voor 1989? Iedereen een woning in een mooie buurt, ongeacht wat hj of zij kan betalen? Die manier van verdeling van schaarse goederen is op een historisch fiasco van bijbelse omvang uitgelopen hoor!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   Wat is bijbelse omvang?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Frank Bikker

    Zeg Hans, hoe ging die vergelijking ook al weer van die kameel en het oog van een naald. Hr. Bos zal je direct kunnen vertellen waar dit staat. Dusssss……….!

      /   Beantwoorden  / 
 6. Johan Bos

  Nou ja, hij moet 12 gedichten per jaar maken, dacht ik. Kan dus niet alle happenings bijwonen van politieke partijen. Zie overigens mijn eerdere berichtgeving (in dichtvorm) over de honorering trouwens. Volgens GroenLinks moeten kunstenaars, inclusief dichters, lijden. Zodat op initiatief van die partij het honorarium des stadsdichters met veertig procent omlaag ging tot het niveau van een fooi (ik denk niet dat hij onkosten vergoed krijgt).

    /   Beantwoorden  / 
 7. Hans van der Liet

  De bij hoge uitzondering zijdens Groen Links ge-etaleerde spaarzame omgang met publieke gelden verdiende het inderdaad op zich al onderwerp te zijn van een lofdicht. Dus veel dank dat u dat gedicht ons om niet hebt geschonken!
  Onder bijbels versta ik in dit verband: groots!

  @ Frank: inderdaad! Dus wie zich hier beneden kan veroorloven in Amstelveen te wonen, zal boven moeite hebben om Petrus ervan te overtuigen dat hij moet worden binnengelaten. Een reden te meer dus om vooral niet het huis van de buurman (in casu: dat van mij) te begeren!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.