Herbert Raat lijsttrekker voor de VVD

Herbert Raat

Het bestuur van de lokale VVD-afdeling heeft raadslid Herbert Raat aangewezen als lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. De huidige fractievoorzitter Hans Bulsing staat als vijfde op de ontwerp kandidatenlijst, na Walter Vervenne (nummer 4), die bij de vorige verkiezingen en een onverkiesbare plaats was gezet. Vervenne zag kans via een eigen campagne met voorkeurstemmen toch weer in de raad te komen. Herbert Raat aan het begin van de huidige zittingsperiode voor het eerst aan als raadslid en verwierf zich al snel bekendheid en populariteit. Hij profileert zich min of meer als vertegenwoordiger van de linker vleugel binnen de fractie. De ledenvergadering moet overigens nog de definitieve kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma ‘Voor Amstelveen’ vaststellen. Dat gebeurt op 15 september.Op de nu gepubliceerde lijst staan twaalf namen, waaronder enkele nieuwe, zoals die van Inza Gast en Victor Frequin. Volgens afdelingsvoorzitter Rolf Thung is dat nog niet de volledige lijst. Op het ogenblik is de VVD met negen raadsleden de grootste fractie. De partij wil blijkbaar met de populaire Herbert Raat als fractievoorzitter een andere koers inzetten dan onder de regentesk en hooghartig overkomende Hans Bulsing, die zich onlangs nog de woede van alle andere fracties op de hals haalde door te melden dat hij mails van mederaadsleden ongeopend weggooit. Bij het aantreden van de onder zijn leiding – geheel achter gesloten deuren – tot stand gekomen nieuwe coalitie weigerde hij ook vragen van oppositiepartijen over de gevolgde procedure te beantwoorden.

De slogan ‘Voor Amstelveen” lijkt overigens voor een raadsfractie enigszins een open deur, geeft afdelingsvoorzitter Thung toe. Een raadsfractie van Amstelveen zit er nu eenmaal niet voor Volendam en wordt niet geacht zich tégen Amstelveen op te stellen. “Wij geven er mee aan dat wij het beste met Amstelveen voor hebben. Het lijkt er op dat andere partijen zich nogal eens bezighouden met allerlei deelbelangen,” aldus Thung. De voorlopige lijst ziet er als volgt uit: 1. Herbert Raat,  2. Kees Noomen, 3. Tom Ponjee, 4. Walter Vervenne, 5. Hans Bulsing, 6. Jochai van Bergen, 7.Inza Gast, 8. Victor Frequin, 9. Tim Lechner, 10. Heleen Enschede, 11. Marius Rietdijk, 12. Paul Feenstra. De beide huidige VVD-wethouders Frans Hellendall en Joss Tabak zijn niet meer beschikbaar voor de gemeenteraad, maar eventueel wel voor een volgend college van B&W.

Lees ook:VVD: 3 raadsleden vrijwel onverkiesbaar
Lees ook:Leden VVD akkoord met Herbert Raat als lijsttrekker
Lees ook:VVD rekent op nog grotere fractie
Lees ook:VVD: één verkiesbare nieuwe naam op kandidatenlijst
Lees ook:Mark Rutte voor VVD-campagne in Amstelveen

15 reacties op “Herbert Raat lijsttrekker voor de VVD

 1. Van Murden

  Durft Hellendal niet meer??? Begrijpelijk

    /   Beantwoorden  / 
 2. Hans van der Liet

  Het is ook nooit goed. Kandideert hij niet, heet het lafheid. Had hij wel gekandideerd, was hem ongetwijfeld hoogmoed en minachting van de kiezers voorgeworpen.

    /   Beantwoorden  / 
 3. John

  Goed lezen: Hellendall wil opnieuw wel wethouder worden, evenals VVD-college in het college Joss Tabak, maar niet meer gewoon raadslid.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Van Murden

  @Dhr van der Liet, jij noemt het laf ik noem het verstandig !

    /   Beantwoorden  / 
 5. John

  @Van Murden. Zou echt verstandig niet zijn zich ook niet meer voor het wethouderschap beschikbaar te stellen?
  @Van der Liet. Wie dan uzelf heeft het woord laf gebruikt eigenlijk?

    /   Beantwoorden  / 
 6. Jan Demming

  De ambitie om opnieuw wethouder te willen worden, maar geen deel te willen uitmaken van de gemeenteraad, noem ik pas hoogmoed, zelfoverschatting en minachting van de kiezers.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Hans van der Liet

  John, Van Murden spreekt over een mogelijk gebrek aan durf. Een ander woord daarvoor is lafheid.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Van Murden

  Een ander woord voor geloven is twijfelen … dus als ik in god geloof twijfel ik dus ????

  Blijkbaar wil hij alleen het mooie baantje .

    /   Beantwoorden  / 
 9. Johan Bos

  @HvdL. Mara in het verhaal stond al dat Hellendall nog wel degelijk durft, blijkbaar: als wethouder. De kans is trouwens groot dat de VVD, na vier jaar arrogantie van fractieleider Bulsing en financieel desastreus beheer door Hellendall, weer eens buiten de nieuwe coalitie belandt. Dan treden er dus ook geen VVD-wethouders meer aan en kan die partij weer in de oppositie gaan roepen hoe het allemaal moet. Misschien dat Herbert Raat het imago van de partij nog wat kan opvijzelen.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Seiko

  Een ander woord voor geloven is twijfelen … dus als ik in god geloof twijfel ik dus ????

  Blijkbaar wil hij alleen het mooie baantje .;. All the best!!

    /   Beantwoorden  / 
 11. Hans van der Liet

  Dat is nieuw voor mij, dat geloven en twijfelen synoniem zijn. Even checken! “Ik twijfel tussen spinazie en broccoli” vs “ik geloof tussen spinazie en broccoli”. Van Murden: onzin!

    /   Beantwoorden  / 
 12. Johan Bos

  @HvdL. Amen.

    /   Beantwoorden  / 
 13. Van Murden

  Even checken…… ik geloof dat de winkels open zijn … Ik weet dus niet zeker of de winkels open zijn .. ik twijfel dus !!

  Ik wil hiermee alleen maar aantonen dat jou conclusie van laf en niet durven ook onzin is.

    /   Beantwoorden  / 
 14. Hans van der Liet

  Dus we moeten jouw veronderstelling over Hellendalls schroom om te kandideren als een bewijs van moed zien?

    /   Beantwoorden  / 
 15. Hans van der Liet

  Een rare manier van redeneren overigens: omdat geloven volgens jou synoniem is aan twijfelen, kan “niet durven” geen synoniem zijn van “laf zijn”. Wonderlijke vergelijking. Praten is niet synoniem voor zingen. Is dat ook nog relevant?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.